منوچهر پارسافر در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه تولید کیوی گیلان ۲۰۰ هزار تن پیش بینی می شود، اظهار کرد: در حال حاضر کیوی در صدر جدول سبد صادرات محصولات کشاورزی گیلان است.
وی افزود: باغات کیوی تقریبا در همه شهرستان های گیلان وجود دارد اما شهرستان های رودسر، تالش و آستارا شهرستان های قطب تولید این محصول هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۲۷ هزار و ۵۲۱ تن کیوی به ارزش تقریبی ۲۵ میلیون دلار از گمرک آستارا صادر شده است.
پارسافر با اشاره به اینکه ۵۰ درصد کیوی تولید شده در گیلان ارزش صادرات به کشورهای همسایه را دارد، افزود: این مقدار کیوی به کشورهای آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و اوکراین صادر شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: هرساله به دانش بهره برداران اضافه می شود و نحوه نگهداری از محصول نیز مطلوب تر می شود و این امر موجب شده است که کیفیت کیوی گیلان هر ساله بهتر شود.
پارسافر تصریح کرد: باغداران گیلانی در ۷۰۰۰ هکتار باغ خود کیوی تولید می کنند و با توجه به ارزش اقتصادی بالای تولید این محصول هر ساله بر تولید این محصول افزوده می شود.
وی با اشاره به اینکه باغداران گیلانی برای صادرات محصول خود حتما باید در سامانه سبک و سماک ثبت نام کنند، یادآور شد: برای شناسنامه دار کردن و بررسی سلامت باغها و دریافت مجوزهای لازم برای صادرات محصول، ثبت نام در این سامانه الزامی است.
پارسافر گفت: استان گیلان با داشتن مرزهای زمینی، دریایی، ریلی و هوایی با خارج از کشور از موقعیت ممتازی برای تجارت خارجی برخوردار است.
انتهای پیام
نظرات