«فاطمه حقیرالسادات» روز سه شنبه در چهل و هشتمین جلسه کمیسیون گردشگری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و روابط بینالملل شورای اسلامی شهر یزد در این رابطه اظهار کرد: حدود ۲۱۰ آب انبار در استان یزد وجود دارد که ۱۴۴ اب انبار در قسمت هزار هکتاری بافت تاریخی و ثبت ملی شده است.
به گفته وی، آب انبارها جهت ذخیره آبهای سطحی و بارانها میتوانند کمک رسان باشند چرا که هر آب انبار حدود ۴۰۰ متر مکعب به طور متوسط ظرفیت ذخیره آب دارد و در محدوده بافت تاریخی با این تعداد آب انبار میتوان حدود ۵۰ هزار متر مکعب آب ذخیره کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر یزد، وی افزود: علاوه بر این، در صورت ایجاد باران یا سیلاب، اب انبارها میتوانند ذخیره آب را جهت مدیریت آب و آبیاری فضای شهر، همچنین جلوگیری از تخریب بناهای تاریخی برعهده بگیرند.
رئیس کمیسیون گردشکری شورای شهر یزد خاطرنشان کرد: در گام اول میتوان حدود ۴۰ آب انباری که کمتر نیاز به مرمت و بهسازی دارند را احیا کرد، اقداماتی از جمله تأمین اعتبار مورد نیاز برای مطالعه زیرساختی طرح اعم از شناسایی تهیه نقشه و حجم کار، تأمین اعتبار مورد نیاز جهت آمادهسازی آب انبارها و مرمت آنها، همچنین تامین اعتبار برای مطالعه جهت بهره برداری آلودگی و رسوبات این آب های زخیره شده، جهت اجرای این طرح و احیای آب انبار ها مورد نیاز است.
وی تاکید کرد: آب انبارها یک ظرفیت مناسبی هست که میتوان با طرح جامع و دقیق برای استفاده بهینه در سال آینده بودجه اختصاص یابد، چنانچه مدیریت اب انبار ها در راستای مدیریت آب های سطحی و سیلاب ها و جلوگیری از تخریب ساختمان ها در شهر صورت پذیرد اثرات مثبتی برای شهر یزد شهرداری و به خصوص شهروندان به همراه دارد.
حقیرالسادات در پایان نیز متذکر شد؛ با استفاده از آب انبارها دیگر لازم به ساخت تعداد زیادی مخازن بتنی با هزینه میلیاردی نیز نیست.
انتهای پیام
نظرات