«جعفر رحمانی شمسی» ضمن اعلام این خبر، افزود: در اجرای آزمایشی سرشماری ثبتیمبنا، آمارگیری دیگر به صورت عملیات میدانی و مراجعه به درب منازل و اخذ آمار از خانوارها انجام نخواهد گرفت.
وی با بیان این که اجرای آزمایش سرشماری ثبتی مبنا فقط در سطح شهر بهاباد انجام میشود، افزود: در این طرح از طریق فراخوان عمومی به خانوارهای این شهر برای مراجعه به سامانه اعلام تغییر نشانی ثبت احوال به آدرس https://www.ncr.ir/changeAddress و درج اطلاعات خود برنامهریزی شده است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت استان، اطلاعات مورد نیاز خانوارها برای ثبت در سامانه را شامل آدرس محل سکونت استان، شهرستان، شهر، نوع و نام معبر ماقبل آخر و نوع و نام معبر آخر، کدپستی، پلاک، طبقه و شماره واحد و مشخصات فردی ( نام و نام خانوادگی، شماره ملی، جنس، تاریخ تولد، شماره تلفن و شماره اتباع بر شمرد.
رحمانی شمسی با اشاره به اینکه قرار است در سال ۱۴۰۵، نظام سرشماری ایران به سرشماری ثبتیمبنا تغییر یابد، بیان داشت: برای تبدیل آمارهای سنتی به آمارهای مدرن(ثبتی مبنا)، همه دستگاههای کشور باید اطلاعات خود را در اختیار مرکز آمار ایران قرار دهند تا بر مبنای آنها، این مرکز دادههای خام را به آمارهایی که بتواند مورد استفاده محققان، برنامهریزان و متخصصان باشد، تبدیل و به متقاضیان ارائه کند.
وی آمارگیری و سرشماری ثبتیمبنا را یکی از مهمترین اهداف چشمانداز برنامه ملی آمار دانست و گفت: طرح سرشماری آزمایشی به صورت «ثبتی مبنا» سال ۱۴۰۱ در راستای تقویت، بهبود و تکمیل داده های اداری و زیرساخت های سرشماری ۱۴۰۵، از اول دی ماه به مدت یک ماه در شهرهای منتخب کشور اجرا میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت استان با بیان اینکه اجرای این روش، گامی مثبت در جهت دستیابی به افق چشمانداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی ایران از طریق تهیه و پیادهسازی نقشه جامع شبکه ملی آمار با اهداف و برنامههای آماری میانمدت و بلندمدت بهشمار میآید، افزود: با انجام سرشماری ثبتی مبنا، هزینههای زیاد انجام سرشماری خود اظهاری یا سنتی، بهطور چشمگیری کاهش خواهد یافت.
رحمانی با تاکید بر اینکه کیفیت مناسب آمار و اطلاعات، ما را به نتایج مثبت در برنامهریزی و تصمیمگیری برای دستیابی به میزان توسعه یافتگی استان کمک کند، خواستار مشارکت حداکثری مردم شهر بهاباد در سرشماری ثبتی مبنا شد و گفت: به هر میزان اطلاعات دقیق و صحیح مورد توجه قرار گیرد میتواند در تصمیمگیری و توزیع اعتبارات و جذب منابع در سطح شهرستان موثر واقع شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت استان، براساس مصوبه ستاد ملی سرشماری ثبتی مبنا ۱۴۰۵، شرکت ملی پست به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان متولی تخصیص کدپستی ده رقمی (کد یکتای شناسه مکان) و مجری پیادهسازی پروژه ملی جینف (GNAF) تعیین شده و تاکنون بیش از ۸۰ درصد اماکن شهری کشور دارای نشانی مکان محور شدهاند.
گفتنی است، سرشماری ثبتی مبنا، مبتنی بر دو عدد حاکمیتی است، شماره ملی به عنوان مشخصکننده هویت اشخاص و کدپستی که نمایانگر محل حضور اشخاص در شهر یا روستای خود است.
انتهای پیام
نظرات