آیتالله علیرضا اعرافی در خطبه نماز جمعه قم که نهم دی ۱۴۰۱ در مصلی قدس قم برگزار شد، با بیان اینکه با یک جنگ ترکیبی و پیچیده مواجه هستیم، عنوان کرد: اگر کسی این جنگ ترکیبی را باور نداشته باشد تحلیلها، نوع سخن گفتن و موضع اش نیز تغییر میکند.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردند که یک کارزار ترکیبی در کار است، افزود: در این جنگ ترکیبی همه عناصر ضد گفتمان اسلام با یکدیگر جمع شدند که این امر در طول تاریخ انقلاب بی سابقه است.
وی ادامه داد: از آمریکا تا کوچکترین عوامل وابسته و مزدوران آنان و از کسانی که آگاهانه آمدند تا کسانی که بدون آگاهی به خدمت گرفته شدند در این جنگ ترکیبی حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه همه اقشار در این جنگ مورد هدف قرار گرفتهاند و کسی در امان نیست، اضافه کرد: در این جنگ همه ابزارها به کار گرفته شده است، همه ضعفها و گسلها، همه ساحتهای انقلاب و ابعاد وجودی و فکری جامعه از پایه های فکری تا اعتقادی هدف گیری شده است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه ادامه داد: حجاب علاوه بر اینکه یک فریضه الهی و یک نماد دین است یک نماد انقلابی اسلامی و مایه افتخار ملت ایران نیز هست.
وی یادآور شد: این جنگ ترکیبی بی سابقه، یک بصیرت و هوشمندی بی سابقه میطلبد و این وظیفهای بر دوش همه است و در این میان وظیفه مسئولان بیشتر است.
امام جمعه قم با بیان اینکه مردم جنگ ترکیبی را میفهمند و مجاهدانه چند دهه پای انقلاب بودهاند و جان فشانی کردهاند، تصریح کرد: امروز نیز همه مردم به جز اندکی فریب خورده پای انقلاب ایستادهاند و خواهند ایستاد.
آیتالله اعرافی در خطبه اول با اشاره به دو اصل شتاب و سبقت در کارهای نیک عنوان کرد: دو نوع شتاب واجب و شتاب موجب ثواب بیشتر وجود دارد.
وی ادامه داد: گاهی کُندی سبب عبور از وقت است؛ مانند نماز که اگر به موقع خوانده نشود از موعد آن میگذرد و شتاب در آن واجب است؛ اما گاهی وقت موسع است اما موعد عمل فرا رسیده است و شتاب در آن باعث ثواب بیشتر میشود.
وی در رابطه با اصل سبقت گرفتن اظهار کرد: پیشی گرفتن به معنای این است که گاهی افراد متعددی میتوانند یک کار خیر را انجام دهند اما شما گامهای سریع تر بردارید و تلاش کنید پیشگام باشید که این امر ثوابهای فراوانی دارد.
خطیب جمعه قم اظهار با بیان اینکه همان طور که سرعت و سبقت در کارهای بد عقاب مضاعف دارد، سرعت و مسابقه در خوبیها نیز اجر و ثواب مضاعف دارد، افزود: گاهی سرعت و سبقت واجب و گاهی مستحب موکد است و این زیست مومنانه است و مومنان کسانی هستند که در انجام بدیها عقب مینشینند و در میدان خوبیها تیزرو هستند.
وی بیان کرد: نسل نو نیز مانند همه نسلها گیرندههای قوی دارد؛ اما تفاوتی با نسلهای قبلی دارند و آن همه این است که در زمان های گذشته این همه پیام و اطلاعات بر سر نسل های قبل نبوده است.
مدیر حوزههای علمیه اضافه کرد: نسل جدید در معرض یک یا دو یا سه تهدیدی نیست بلکه در معرض هزاران تهدید است و اقدام با شتاب برای تربیت این نسل ضرورت مضاعف دارد.
انتهای پیام
نظرات