• یکشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401101005506
  • خبرنگار : 71038

یک عضو حکومت طالبان در گفت‌وگو با ایسنا:

مردم هزاره در افغانستان با تبعیض مواجه نیستند/ دشمنی ما با آمریکا به اتمام رسیده است

مردم هزاره در افغانستان با تبعیض مواجه نیستند/ دشمنی ما با آمریکا به اتمام رسیده است
ولی‌الله شاهین، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک در وزارت امور خارجه حکومت طالبان

یک عضو وزارت امور خارجه حکومت طالبان با بیان اینکه ما به رعایت حسن همجواری با جمهوری اسلامی ایران متعهد هستیم، مدعی شد: حکومت طالبان و امارت اسلامی افغانستان برخاسته از بین مردم افغانستان است و پروژه‌ای نیست که از بیرون آورده شده و به مردم افغانستان تحمیل شده باشد.

ولی‌الله شاهین، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک در وزارت امور خارجه حکومت طالبان در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با نوع تعامل حکومت سرپرستی موقت افغانستان با جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: ما با جمهوری اسلامی ایران همسایه هستیم و به رعایت حسن همجواری با جمهوری اسلامی ایران متعهدیم.

وی با اشاره به فعالیت گروه تروریستی داعش در منطقه از جمله در افغانستان، گفت: جمهوری اسلامی ایران و افغانستان دشمن مشترکی به نام داعش دارند و ما اکنون در داخل خاک افغانستان در حال مبارزه با این گروه تروریستی هستیم.

 این عضو وزارت امور خارجه دولت طالبان در افغانستان همچنین در پاسخ به این سوال که جمهوری اسلامی ایران تاکید بر تشکیل حکومتی فراگیر با حضور اقوام و گروه‌های مختلف افغانستانی در این کشور دارد و تاکنون طالبان چه اقداماتی برای تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان انجام داده است؟ تصریح کرد: بعد از سقوط نظام سابق در افغانستان ما هیچ کسی را از دوایر حکومتی برکنار نکردیم و هنوز حدود ۳۰۰ هزار ماموری که در زمان جمهوریت در دوایر حکومتی افغانستان کار می‌کردند در آنجا کار می‌کنند. من در مورد اداره‌ای که خودم در آن مشغول به کار هستم  به شما می‌گویم که من در آنجا تنها کسی هستم که جدید آمده‌ام و در راس اداره  قرار دارم و همه دیگر کارمندان ما از نظام سابق هستند.

حکومت طالبان، برخاسته از بین مردم افغانستان است

ولی‌الله شاهین در این ارتباط ادامه داد: اگر منظور از حکومت فراگیر در افغانستان این باشد که همان کسانی که زیر چتر اشغال و در راستای خدمتگزاری به اشغالگران منصوب و مسئولیت بر عهده گرفتند و مسئول کشتار مردم افغانستان هستند مسئولیت بگیرند، هرگز چنین حکومت فراگیری، پذیرفتنی نیست.

وی در ادامه مدعی شد: حکومت طالبان و امارت اسلامی افغانستان برخاسته از بین مردم افغانستان است و پروژه‌ای نیست که از بیرون  آورده شده باشد و به مردم افغانستان تحمیل شده باشد. این حکومت از خود مردم  افغانستان است، خود مردم افغانستان به آن نیرو دادند و کمک کردند که به اریکه قدرت برسد و کسانی که در طول ۲۰ سال گذشته در افغانستان در مسند امور قرار داشتند، کسانی بودند که با حمایت توپ، تانک و هواپیماهای آمریکایی مسئولیت در افغانستان را بر عهده  گرفتند، کشور  را  غارت کردند، آنها به مردم خیانت کردند و دست آنها به خون مردم افغانستان آلوده شده است و وقتی آمریکایی‌ها از افغانستان فرار کردند، آنها نیز فرار کردند. بنابراین آوردن آنها بر اریکه قدرت چیزی نیست که مردم افغانستان بپذیرند.

مردم هزاره را جزئی لاینفک از کیان افغانستان می‌دانیم

این مقام مسئول در وزارت امور خارجه حکومت طالبان در پاسخ به این سوال که بر اساس اخبار منتشر شده به نظر می‌رسد که حقوق مردم هزاره و شیعیان در افغانستان رعایت نمی‌شود و حقوق آنها به صورت سیستماتیک از سوی حکومت طالبان نقض می‌شود؟ اظهارکرد: قبل از اینکه موضوع مردم هزاره بین ما و یک جهت بیرونی مورد بحث باشد مسئله این است که مردم هزاره، مردم ما هستند. ما آنها را جزئی لاینفک از کیان افغانستان می‌دانیم و مذهب شیعه یک مذهب سابقه دار در افغانستان است که با هیچ نوع تبعیضی مواجه نیست.

 وی با بیان این که واقعیت عینی در افغانستان با آنچه که در بیرون و محافل خارجی مطرح می‌شود و مورد انعکاس قرار می‌دهد متفاوت است، مدعی شد: مردم هزاره در افغانستان در یک امنیت سراسری قرار دارند، آنها حق دارند به هر گوشه و کنار افغانستان سفر کنند و با هیچ نوع مشکلی مواجه نیستند.

داعش، یک دشمن مشترک برای همه افغانی‌ها است

ولی الله شاهین در مورد حملات تروریستی صورت گرفته علیه مردم هزاره و شیعیان در افغانستان نیز گفت: همانطور که اشاره شد داعش چندین بار به برادران هزاره ما حمله کرده است، اما باید به این موضوع توجه داشت که حملات گروه تروریستی داعش در افغانستان تنها منحصر به مردم اهل تشیع افغانستان و مردم هزاره نیست. مردم اهل تسنن در افغانستان نیز در "قندوز" و سایر ولایات به وسیله این گروه تروریستی مورد حمله قرار گرفته اند؛ بنابراین گروه تروریستی داعش، دشمن تمام مردم افغانستان است. آنها بین شیعیان و اهل تسنن افغانستان فرقی قائل نیستند. آنها فکر می‌کنند ما مرتد هستیم و هزاره‌ها را نیز کافر می‌دانند. بنابراین ما هدف مشترک برای داعش هستیم و داعش یک دشمن مشترک برای همه افغانی‌هاست. آنها در این زمینه تفاوتی بین مردم افغانستان قائل نیستند، ما باید اعم از شیعه و سنی یک جبهه متحد در برابر آنها داشته باشیم و باید این پدیده بیرونی را از افغانستان دور کنیم.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک در وزارت امور خارجه حکومت طالبان در افغانستان همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با چند درگیری مرزی ایجاد شده بین نیروهای مرزبانی ایران و طالبان و تاکید تهران  مبنی بر اینکه یکی از علل این درگیری‌ها عدم آموزش نیروهای افغانستانی است  و در همین چارچوب طالبان برای آموزش این نیروها و ایجاد امنیت در مرزهای دو کشور چه اقداماتی انجام داده است؟ تصریح کرد: ما تلاش زیادی داریم که هیچ گونه تنشی میان ما و همسایگان‌مان از جمله ایران به وجود نیاید. در مورد مرزها و دیگر موارد مورد مناقشه و بحث نمی‌خواهیم هیچگونه تنشی بین ما و همسایگان ما باشد و همانطور که پیش از این گفتم ما متعهد به رعایت حسن همجواری با همسایه خود جمهوری اسلامی ایران هستیم.

ما هیچ گونه حرکتی علیه جمهوری اسلامی ایران به شکل سازمان یافته  نداریم

وی با بیان اینکه باید به این موضوع توجه داشت که ما بعد از ۴۳ سال از جنگ بیرون آمده‌ایم و نیروهای امنیتی ما بعضا به آن شکلی که باید باشد در این حوزه‌ها آموزش ندیده‌اند و با توجه به این موضوع ممکن است که برخی از موارد رخ دهد، افزود : ولی اینها به این معنا نیست که خدای ناخواسته کابل با تهران در دشمنی است و یا اینکه ما می‌خواهیم روابط خود با ایران را خراب کنیم. برخی از این اتفاقاتی که رخ می‌دهد بر اساس نگاه‌های شخصی و یا نبود آموزش‌های لازم است، بنابراین ما هیچگونه حرکتی ضد جمهوری اسلامی ایران به شکل سازمان یافته و تنظیم یافته نداریم. چنین چیزی نه در فکر ماست و نه  برنامه ما است. ما بعد از ۴۳ سال جنگ می‌خواهیم کشور آرامی داشته باشیم که سود ما به همسایگانمان  برسد و از همسایگان خود نیز مستفیض شویم؛ بنابراین ما به دنبال تنش نیستیم و نمی‌خواهیم با هیچ جهتی وارد کشمکش شویم.

می خواهیم با آمریکا تعاملاتی داشته باشیم

این مقام مسئول در وزارت امور خارجه حکومت طالبان در رابطه با تعامل آنها با دولت آمریکا نیز گفت: ما با آمریکایی‌ها بخاطر اینکه آنها کشور ما را اشغال کرده بودند دشمنی داشتیم و بعد از اینکه از کشور ما اخراج شدند دشمنی ما به همین  جهت به اتمام رسید و اگر از جانب آمریکایی‌ها این تمایل و خواسته وجود داشته باشد ما می‌خواهیم با آنها تعاملاتی داشته باشیم.

ولی الله شاهین در پاسخ به این سوال که آیا به آمریکایی‌ها اجازه می‌دهید که در افغانستان پایگاه نظامی داشته باشند؟ اظهار کرد: ابدا، اگر می‌خواستیم به آنها اجازه دهیم که در افغانستان پایگاهی داشته باشند نیازی به جنگ ۲۰ ساله با آنها نبود.

تصمیم و برنامه‌ای برای تعامل با اسرائیل نداریم

وی همچنین در مورد نوع تعامل حکومت طالبان در افغانستان با رژیم اسرائیل نیز گفت: اسرائیل از نظر ما غاصب است و با توجه به این دیدگاه ما نباید تعاملی با آن داشته باشیم. تصمیم و برنامه ای برای تعامل با اسرائیل نداریم و چنین چیزی نیز پذیرفتنی نیست. ما ضد اشغال هستیم؛ اسرائیل یک کشور اسلامی به نام فلسطین را اشغال کرده است و ما هیچ تعاملی با آنها نخواهیم داشت و تعامل با آنها در برنامه ما نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha