تیر ماه ۱۴۰۰ بود که ورود دو شهید خوشنام دوران دفاع مقدس عطر دیگری به استان گلستان داده بود، شهدا به استان آمده بودند اما قرار بود مهمان ویژه مردم شهر دلند رامیان باشند این دو شهید خوشنام پس از ورود به دلند و تشییع باشکوه بر دوش مردم قدرشناس این شهر در مسجد جامع سابق دلند آرام گرفتند اما چند ماهی نگذشت که هویت یکی از شهدای خوشنام دلند از طریق آزمایش DNA شناسایی و اعلام شد.
این شهید تازه احراز هویت شده کسی نبود جز شهید «نورمحمد مهدی ئی» اهل شهرستان شاهرود استان سمنان، این شهید والامقام در ۱۰ مهرماه سال ۱۳۴۰ در روستای میقان شهرستان شاهرود به دنیا آمد و در ۱۶ آبان ماه سال ۱۳۶۲ در پنجوین عراق در عملیات والفجر ۴ به شهادت رسید.
خانواده مهدیئی دو فرزند خود را تقدیم انقلاب کردند که شهید علیرضا مهدیئی در شهرستان شاهرود به خاک سپرده شد اما نورمحمد به عنوان شهید گمنام مهمان ویژه مردم دلند شده بود، خبر احراز هویت شهید مهدیئی برای خانواده این شهید بهویژه مادر خبر مسرتبخشی بود با توجه به اینکه پیکر برادر شهید مهدیئی در گلزار شهدای شاهرود قرار داشت مادر شهید علاقهمند بود پس از ۳۸ سال چشمانتظاری مزار هر دو فرزندش کنار هم باشد لذا تصمیم به انتقال و جابهجایی پیکر پاک این شهید احراز هویت شده میگیرند اما در ادامه ماجراهایی اتفاق میافتد که این شهید عزیز در گلستان ماندنی میشود.
«اسرافیل وزیری»، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با بیان اینکه ۱۴۴ شهید گمنام در گلستان وجود دارند که تاکنون سه شهید خوشنام احراز هویت شدند، اظهار کرد: یکی از شهدایی که در گلستان احراز هویت شده شهید مهدی ئی از شاهرود بود که در مصلی شهر دلند تحت عنوان شهید خوشنام خاکسپاری شده بود که از طریق آزمایش DNA احراز هویت شد.
وی از محل تدفین شهید احراز هویت شده شهر دلند گلستان خاطره جالبی روایت کرد و گفت: خانواده شهید مهدی ئی دو شهید را تقدیم انقلاب کرد که یک شهید این خانواده در یکی از روستاهای شاهرود به خاک سپرده شده بود پس از آنکه هویت فرزند دیگر این خانواده شناسایی شد آنها تصمیم گرفتند این شهید تازه احراز هویت شده را هم به شهر خود انتقال دهند و در جوار برادر شهیدش در گلزار شهدای میقان به خاک بسپارند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان ادامه داد: خانواده شهید قبل از آنکه پیکر مطهر شهید را به گلزار شهدای میقان انتقال دهند تصمیم گرفتند وصیتنامه شهید را مطالعه کنند تا بتوانند راحتتر تصمیم بگیرند، در وصیتنامه شهید نکته جالبی ذکر شده بود که باعث شد این شهید همچنان مهمان ویژه دلندی ها باقی بماند.
وزیری خاطرنشان کرد: شهید مهدی ئی در وصیتنامه خود اعلام کرده بود که مرا در محراب مسجد به خاک بسپارید و دقیقاً مکانی که شهید مهدی ئی بهعنوان شهید گمنام در آن دفن شده بود در حیاط مصلای شهر دلند(محراب مسجد جامع سابق دلند) بود که خانواده شهید پس از مطالعه وصیتنامه و تأکید شهید برای تدفین در محراب مسجد از تصمیم خود برای انتقال جگرگوشه خود منصرف شدند.
وی ولایتمداری ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را مهمترین پیام شهدا به مردم دانست و تصریح کرد: در دهه فاطمیه امسال نیز ۴۰۰ شهید خوشنام در سراسر کشور تشییع شدند که دو شهید گمنام مهمان گلستانیها بودند و خوشبختانه مردم گلستان با حضور پرشور خود در مراسم تشییع و تدفین شهید بار دیگر ولایتمداری خود را اثبات کردند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با بیان اینکه شهدای گمنام مدفون در استان گلستان نه تنها مهمان که میزبان مردم استان هستند، گفت: این شهدا با حضور پربرکت خود در استان سفره معنویت را در نگارستان ایران پهن کردند چراکه شهدایی که در جایجای استان گلستان دفن شدند محلی برای توسل و دلجویی مردم محسوب میشوند.
انتهای پیام
نظرات