افشین یگانه در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه بعدازظهر روز پنجشنبه(۱۵ دی) و از طریق تماسهای مردمی در جریان یک مورد گودبرداری غیراصولی در خیابان شریعتی قرار گرفتیم، گفت: ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه و در کوتاهترین زمان در محل پروژه حاضر شدیم و به تمام دستگاههای امدادی و مربوطه از جمله آتشنشانی، هلال احمر، نیروی انتظامی و... فراخوان دادیم که پای کار بیایند.
وی از اولین اقداماتی که برای مقابله با حوادث و مشکلات احتمالی انجام شده بود یاد کرد و افزود: در این منطقه عبور یک خط لوله گاز را داشتیم که بلافاصله توسط شرکت گاز مسدود شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: سه دستگاه آپارتمان و دو باب منزل تک واحدی در معرض آسیب ناشی از این گودبرداری غیراصولی قرار داشتند که کار تخلیه تمام ساکنین این پنج ساختمان از ساعت ۱۹ تا ۲۳:۳۰ دقیقه همان شب انجام شد. به علاوه برای اینکه ساکنین دوباره به منازل خود مراجعه نکنند و حادثهای رخ ندهد این ساختمانها توسط نیروی انتظامی پلمب شد.
به گفته یگانه، روز گذشته بنا به ضرورت جلسه ستاد پیشگیری از بحران شهرستان به ریاست فرماندار تشکیل و بر اساس مصوبه آن مقرر شد تیمی از کارشناسان رسمی دادگستری و نظام مهندسی وضعیت گودبرداری را بررسی و نظر خود را اعلام کنند که در نهایت راهکار در نظر گرفته شده ایمن سازی دیوارههای محل گودبرداری برای جلوگیری از آسیب به ساختمانهای مجاور بود.
وی با بیان اینکه از امروز پیمانکار برای ایمن سازی محل گودبرداری شده پای کار است، افزود: تاکید شده که روند ایمن سازی تسریع شود و امیدواریم طی فردا یا نهایتا پسفردا به پایان برسد.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه درباره تصمیم برای تخریب ساختمانهای مجاور محل گودبرداری نیز گفت: چنانچه امکان کنترل این ساختمانها وجود نداشته باشد و آثاری از حرکت آپارتمانها، خارج شدن از حالت عمومی و یا ایجاد ترک بر روی دیوارهها دیده شود، تخریب برای جلوگیری از خسارت به سایر ساختمانهای منطقه به عنوان آخرین مرحله مطرح خواهد بود.
یگانه یادآور شد: خوشبختانه تا ظهر امروز (۱۷ دی) که بازدیدی از وضعیت محل داشتم این ساختمانها رفتاری مبنی بر حرکت از خود نشان ندادند، اما تا زمانی که کار ایمن سازی گودبرداری به صورت کامل به انتها نرسد و نتیجه کار مورد تایید کارشناسان رسمی دادگستری و نظام مهندسی قرار نگیرد، نمیتوان گفت خطر به طور کامل رفع شده است.
وی اضافه کرد: از همین رو همچنان پنج ساختمان در معرض خطر پلمب و تخلیه هستند و شهرداری و نظام مهندسی نیز بر روند ایمن سازی محل گودبرداری نظارت دارند.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه همچنین از صدور پیگیرد قانونی به دستور مقام قضایی برای سازنده ساختمان خبر داد و عنوان کرد: علی رغم اینکه ناظر مقیم نظام مهندسی از چندی قبل اعلام کرده روش گودبرداری انجام شده در این ساختمان در حال ساخت ناایمن بوده، سازنده هیچ توجهی نکرده است.
به گفته یگانه، ناظر پروژه گزارش را به شهرداری و نظام مهندسی داده و علی رغم مکاتبات صورت گرفته با سازنده و درخواست برای ایمن کردن خاک برداری، متاسفانه این درخواست مورد توجه سازنده قرار نگرفته است.
روز گذشته(جمعه) استاندار کرمانشاه نیز از محل این ساختمان بازدید کرد و دستورات لازم جهت جلوگیری از وقوع حادثه را به دستگاههای ذیربط داد.
انتهای پیام
نظرات