عبدالرضا بازدار در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه توسعه و رونق کشاورزی ضامن حفظ امنیت غذایی کشور است، اظهار کرد: با توجه به افزایش جمعیت و کاهش منابع آبی و تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر کشاورزی، برای تامین امنیت غذایی چارهای جز ارتقاء بهره وری و حرکت به سمت تولید فناور محور نداریم.
وی با تاکید بر پیشگام بودن البرز در حوزه علم و فناوری ادامه داد: البرز قطب کشاورزی دانش بنیان است و حمایت از تولیدات دانش بنیان، رویکرد اصلی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز است.
این مسئول با اشاره به اینکه اساس استفاده از علم و فناوری در بخش کشاورزی هوشمند سازی فعالیتهای این بخش است، گفت: با توجه به اهمیت بی بدیل بخش کشاورزی در تأمین امنیت پایدار غذایی و سلامت و کاهش وابستگی به خارج از کشور، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناور و نخبگان در رونق این بخش میتواند بسیار تأثیر گذار باشد، البته باید از ظرفیت فناوری نوین نیز برای توسعه این بخش استفاده کرد.
بازدار اضافه کرد: مهمترین زمینههای مناسب برای ورود شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی شامل تولید بذور هیبرید و ارقام جدید متناسب با اقلیم کشور (متحمل به خشکی و شوری و… و.)، طراحی و ساخت ماشینهای پیشرفته کشاورزی، تولید افزودنیها، دارو، واکسن و مکملهای خوراک دام، طیور و آبزیان (شامل خوراک طراحی شده، پروبیوتیک ها، اسیدهای آمینه، آنزیمها، توکسین بایندرها، ویتامین هاو…)، کودهای زیستی، سموم زیستی کنترل آفات و بیماریهای گیاهی، نژادها و لاینهای جدید دام و طیور و آبزیان، افزودنیهای صنایع غذایی (استارترها، پروبیوتیک ها، اسانسها، استابیلایزرها، و…) است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی البرز افزود: باید با دانشبنیان کردن کشاورزی و یافتن الگوی مصرف بهینه، از نابودی خاک و هدررفت آب جلوگیری و صرفهجویی در آب را به صورت جدی دنبال کرد.
انتهای پیام
نظرات