سجاد سنجابی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه علاوه بر همدانیها، اصفهانیها هم برای اجاره زمینهای کشاورزی به کرمانشاه میآیند، گفت: کشاورزان مهاجر بدون هیچگونه برخوردی از جانب مسئولان اقدام به کشت محصولات آب بر میکنند و به منابع آب و خاک استان لطمه میزنند.
سنجابی با اشاره به گرایش کشاورزان مهاجر به کشت محصولات با نیاز آبی بالا، ادامه داد: کشاورزان مهاجر معمولا در اراضی کشاورزی استان سیب زمینی و پیاز که جزو محصولات آببر هستند، میکارند و برای اینکه عملکرد بیشتری در واحد سطح داشته باشند، به میزان زیادی کود در آب چاهها میریزند، کودی که علاوه بر آلوده کردن آب، اراضی کشاورزی استان را هم آلوده می کند.
بازرس مجمع ملی خبرگان کشاورزی ایران ادامه داد: زمانی سیب زمینی، پیاز و دیگر صیفی جات که جزو محصولات آببر هم هستند در اراضی کشاورزی استان به اندازه محدود و به حد نیاز مردم استان کشت میشد، اما با ورود کشاورزان مهاجر در سالهای اخیر شاهد کشت زیاد این نوع محصولات هستیم.
سنجابی با بیان اینکه کشاورزان مهاجر فرصت اشتغالزایی را از استان میگیرند، افزود: وقتی کشاورزان بومی اراضی زراعی خود را به کشاورزان غیربومی اجاره میدهند و خودشان راهی شهر کرمانشاه میشوند و در مناطق حاشیه نشین سکونت پیدا میکنند، نه تنها نمیتوانند برای دیگران اشتغالزایی داشته باشند، بلکه خودشان هم عملا بیکار میشوند.
وی اشارهای هم به پرداخت اجاره بهای زیاد از سوی کشاورزان مهاجر به کشاورزی بومی داشت و گفت: وقتی کشاورزان مهاجر به کشاورزان بومی اجاره بهای هنگفت می دهند، چطور میتوانیم انتظار داشته باشیم که کشاورزان بومی اراضی خود را به این کشاورزان اجاره ندهند.
وی در ادامه راهکار مناسب برای بیرون کردن کشاورزان مهاجر از اراضی استان را توانمند کردن کشاورزان بومی عنوان کرد و افزود: تنها راه چاره برای بیرون کردن کشاورزان مهاجر از اراضی استان این است که کشاورزان بومی را با روش های نوین کشاورزی آشنا کرده و به آنها شیوههای افزایش بهرهوری از منابع را آموزش دهیم تا درآمدشان همپای اجارههایی که از کشاورزان مهاجر دریافت میکنند، افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به سنتی بودن کشاورزی در استان کرمانشاه، گفت: کشاورزان استان نه در زمینه تولید قوی هستند و نه توان مالی خوبی برای کشاورزی کردن دارند.
سنجابی تاکید کرد: دولت باید با توسعه کشاورزی قراردادی و نیز تخصیص تسهیلات ارزان قیمت، کشاورزان بومی را توانمند کرده تا خودشان اقدام به کشت اراضی زراعی کنند و آنها را به غیربومیها اجاره ندهند.
انتهای پیام
نظرات