علیرضا معاف چهارم بهمن در محفل لرستان هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر که در سالن مهرماه حوزه هنری لرستان برگزار شد با بیان اینکه در قرآن سورهای برای شعرا داریم، اظهار کرد: این سوره در ابتدا کمی تلخ به نظر میآید اما در ادامه مشخص میشود نسبت قرآن و اسلام با شعر همدلانه و هم گرایانه است.
وی با اشاره به اینکه قرآن به شعر جهت میدهد، عنوان کرد: در آیه دیگر داریم که خداوند میفرماید ما به پیامبر شعر یاد ندادیم، علامه طباطبایی در رابطه با این آیه توضیح میدهد شرایط پیامبر اینگونه ایجاد میکند که شعر نگوید نه اینکه شاعر بودن برای پیامبر بد است چرا که او حامل کتاب نظم و نثر و کتاب با وزنی به نام قرآن است و این اختلاط قابل قبول نیست.
معاف ادامه داد: بخش قابل توجهی از بار حماسی و رجزخوانی که از لسان امامان معصوم شنیده میشود بر دوش شعر و یک متن موزون و ریتمیک است پس معصومان ما نیز شعر میگفتند، میسرودند و میخواندند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شعر زایا، مانا، پویا و پایاست و نقشی افق گشا دارد.
وی افزود: نگاهی که اسلام و قرآن به شعر گفتن و محافل شعری دارند قابل توجه است.
معاف تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو دهه است که به شعر و مسئله شعر فجر ورود کرده و جشنوارههای سه گانه فجر به هفت جشنواره افزایش داشته که یکی از آنها جشنواره شعر است.
معاف ادامه داد: در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شعر آیینی و در معاونت قرآنی به شعر حماسی با رویکرد آیینی توجه شده است.
این مسئول عنوان کرد: در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماه رمضان جشنواره شعر خواهیم داشت همچنین برای پر کردن این خلا جایزه ادبی قرآنی حافظ طراحی شده است.
وی بیان کرد: امیدواریم جشنواره شعر فجر یک روزی رونق جشنواره فیلم فجر را داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات