محمود شبان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه زمان بیمه محصولات کشاورزی از اوایل مهرماه آغاز و تا اوایل بهمنماه ادامه دارد، خاطرنشان کرد: سرمای اخیر و افت شدید دما خسارتهای بسیاری را به بخش کشاورزی وارد نمود.
وی عنوان کرد: اگرچه تنها راهی که میشود خسارتهای وارده به کشاورزان را جبران نمود از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی است اما چون بیمه سایت خود را بسته بود کشاورزان نتوانستند محصولاتشان را در موعد مقرر بیمه کنند.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد گفت: چون سرمازدگی در بسیاری از محصولات به خصوص انار محرز شده صندوق بیمه دیگر باغی را بیمه نمیکند.
وی گفت: هرچند تلاش میشود برای محصولات انگور، پسته و زعفران که میزان خسارت پایینتر بوده سایت برای بیمه باز شود ولی بعید میدانم کسی بتواند باغات انار را بیمه کند.
شبان با اشاره به اینکه از ۶۷۰ هکتار باغات انار فقط ۶۰ هکتار و از ۶۰۰۰ هکتار باغات انگور شهرستان فقط ۹۰۰ هکتار بیمه هستند، افزود: آنچه موجب عدم ترغیب باغداران برای بیمه باغات شده پایین بودن تعهد پرداختی صندوق بیمه است.
وی اظهار کرد: مبالغی که صندوق بیمه پرداخت میکند در برابر خسارتی که وارد شده بسیار ناچیز است، به عنوان مثال اگر به یک هکتار باغ انگور ۱۰۰ درصد خسارت وارد شود تنها ۲۰ میلیون تومان پرداخت میکند که عملاً قابلیت رقابت با درامد واقعی و حتی هزینههایی که در باغ میشود ندارد به همین دلیل استقبال چندانی از صندوق بیمه کشاورزان نمیشود.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد گفت: با توجه به اینکه مجدد سرما را در شهرستان خواهیم داشت از کشاورزان خواسته میشود پیش بینی سوخت دوم را داشته باشند، همچنین توصیههای فنی که در قالب اطلاعیههای هشدار منتشر میشود را جدی بگیرند.
انتهای پیام
نظرات