• پنجشنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۹:۲۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401110604875
  • خبرنگار : 50528

بزرگ‌ترین رویداد مد و لباس اصفهان افتتاح شد

بزرگ‌ترین رویداد مد و لباس اصفهان افتتاح شد

ایسنا/اصفهان اولین رویداد مد و لباس اصفهان به‌عنوان جشنواره‌ای برای عرضه برندهای مطرح بانوان با تأکید بر حوزه حجاب و عفاف، از امروز ششم بهمن در هتل عباسی آغاز شد و تا نهم بهمن‌ماه پذیرای بازدیدکنندگان است.

سجاد لطفی، دبیر کارگروه سامان‌دهی و لباس کشور در حاشیه افتتاح رویداد مد و لباس اصفهان و در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری سومین نمایشگاه با عرضه مستقیم در حوزه مد و لباس ایرانی اسلامی در اصفهان، اظهار کرد: تفاوت این نمایشگاه با سایر رویدادها این است که این نمایشگاه با محوریت کارگروه مد و لباس استان برگزارشده و این یعنی همه دستگاه‌ها عزم بر حمایت و عرضه پوشاک ایرانی اسلامی دارند که این هم‌افزایی و هماهنگی از اهمیت زیادی برخوردار است و از سوی دیگر رویداد با اجرا و کمک بخش خصوصی و مردمی برگزار می‌شود .

او ادامه داد: این نمایشگاه، سومین رویداد کارگروه استانی است که بعد از همدان و کرمانشاه، در اصفهان برگزارشده و سطح نمایشگاه استان اصفهان به تأیید ناظران ما از رویدادهای قبل بالاتر بوده است. امیدواریم که در رویدادها و نمایشگاه‌های بعدی سطح عرضه و ارائه مد و لباس توسط مؤسسات خصوصی دیگر بالاتر باشد، زیرا  در این حوزه انحصاری وجود ندارد و ما از حضور و فعالیت مؤسسات خصوصی در حوزه مد و لباس استقبال می‌کنیم و آماده برگزاری ماهانه این نمایشگاه‌ها در استان‌های کشور هستیم.

لطفی بااشاره به اینکه در استان اصفهان تولیدکنندگانی بودند که به علت کمبود فضا نتوانستند در این رویداد شرکت کنند، افزود: به همین دلیل ما آمادگی داریم که در صورت وجود ظرفیت در اصفهان، مجوز برای برگزاری رویداد مدل لباس دیگری را صادر کنیم زیرا یکی از سیاست‌های اصلی ما ترویج و حمایت از حوزه مد و لباس اسلامی، ایرانی است و یک کارهای مؤثر و ایجابی در ترویج و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، همین نمایشگاه‌ها است.

دبیر کارگروه سامان‌دهی مد و لباس کشور تأکید کرد: در برگزاری این رویدادها نظارت‌های پیشینی وجود دارد و یکی از این نظارت‌ها این است که همه تولیدکنندگان باید دارای مجوز شیما، یعنی شناسه یکپارچه مد و لباس ایران باشند این نشان، استانداردها و چهارچوب‌هایی ازنظر پوشانندگی و سازگاری با مؤلفه‌های فرهنگی، اجتماعی کشور دارد  که در بررسی که امروز از نمایشگاه داشتیم، مورد متناقض دیده نشد. بااین‌وجود هرروز از نمایشگاه بازدید می‌شود و مردم هم می‌توانند مواردی که با مؤلفه‌های حجاب ایرانی اسلامی ناسازگار است را به ناظران گزارش دهند.

او با بیان اینکه حوزه طراحی پارچه و لباس جزو حوزه‌های دانش‌بنیان است، ادامه داد: به این معنا که طراحی لباس و پوشاک با محوریت یک دانش انجام می‌شود و می‌تواند جزو رشته‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های خلاق در نظر گرفته شود. در حال حاضر یک خلأ آئین‌نامه‌ای در این حوزه وجود دارد که در حال برطرف کردن آن  به‌وسیله تدوین «آئین‌نامه شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه طراحی لباس» هستیم که بعد از تأیید آن و هماهنگی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این شرکت‌ها هم در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان شناخته‌شده و بتوانند از مزایای شرکت‌های دانش‌بنیان بهره‌مند شوند.

لطفی با بیان اینکه صاحب‌نظر تخصصی و مسئول مستقیم و موضوع قیمت در حوزه مد و پوشاک، اصناف هستند، تصریح کرد: ارزان بودن، متناسب بودن و توان مشتری به‌ویژه در حوزه پوشاک ایرانی اسلامی برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا قشر محجبه و افرادی که تمایل به استفاده از پوشاک ایرانی اسلامی دارند، متقبل هزینه‌های بیشتر و حتی گاه ۲ یا ۳ برابری می‌شوند و وظیفه حاکمیت و سایر دستگاه‌ها در حوزه تنظیم بازار این است که با انجام حمایت‌های ویژه از ابتدای زنجیره تولید، محصول نهایی را باقیمت کمتری به دست مشتری برسانند و این مسئله همواره دغدغه و مورد تأکید ما بوده است. یکی از اعضای اصلی کارگروه مد و لباس، وزارت صمت و نهادهای صنفی هستند که این دو بازیگر اصلی باید اهتمام بیشتری در این زمینه داشته باشند، لذا موضوع قیمت پوشاک به‌تنهایی از مجرای کارگروه مد و لباس قابل‌پیگیری نیست، اگرچه ما به جد پیگیر این موضوع بوده و از بخش‌های مختلف آن را پیگیری می‌کنیم.

او ادامه داد: یکی از طرح‌هایی که به‌شدت پیگیر انجام آن هستیم، موضوع تبدیل چادر به کالای فرهنگی است که حتی در مجلس هم پیگیری شده تا با همکاری دولت و مجلس این موضوع در بودجه ۱۴۰۲ دیده‌شده و به قشر محجبه و چادری کمک شود.

لطفی افزود: دستورالعمل شاخص‌های شیما که پیوست فرهنگی حوزه پوشاک ما محسوب می‌شود به سامانه جامع تجارت الحاق شده و تمام تولیدکنندگان عمده در این حوزه باید شناسه شیما را دریافت کنند، ما نیز پیگیر مشوق‌هایی هستیم که این تولیدکنندگان بتوانند از تخفیف‌ها و معافیت‌های مالیاتی برخوردار شوند.

دبیر کارگروه سامان‌دهی مد و لباس کشور با بیان اینکه امسال اولین مدرسه طراحی را افتتاح کردیم، گفت: آمادگی داریم که در دیگر استان‌ها نیز این مورد را اجرا کنیم و در این راستا از استان اصفهان با توجه به اینکه بیشترین تعداد طراح دارای کد پس از تهران را دارد، دعوت می‌کنیم که در این زمینه نیز پیشران باشد. 

برخورداری اصفهان از ۴ هزار فارغ‌التحصیل طراحی لباس

همچنین علی تمنایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان نیز در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه مدل لباس و در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه امروز بزرگ‌ترین رویدار مد و لباس اصفهان با حضور ۹۰ برند از ۱۲ استان کشور افتتاح شد، اظهار کرد: این نمایشگاه از ششم تا نهم بهمن‌ماه در هتل عباسی اصفهان برگزار می‌شود و امیدواریم که بتوانیم این رویدادها را در سایر شهرستان‌های استان مثل کاشان برگزار کنیم.

او ادامه داد: تعدد و تکثر رویدادها در حوزه مد و پوشاک، یکی از نیازهای ِامروز اصفهان است و با توجه به اینکه بانوان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند باید نسبت به ملزومات پوشاک موردنیاز آن‌ها همت و توجه بیشتری معطوف شود تا پوشاک ایرانی اسلامی با بهترین کیفیت و قیمت به دست مصرف‌کننده برسد و امیدواریم با کمک کارگروه مد و لباس استان اصفهان بازهم شاهد برگزاری چنین رویدادهایی باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان دبیر کارگروه مد و لباس، جلساتی را برگزار کرده که این نمایشگاه حاصل عملی آن جلسات است، اما فعالیت‌های کارگروه در چند بخش انجام می‌شود که یکی از این بخش‌ها طراحی لباس است و وظیفهاداره یادشده در این حوزه شناسایی و ساماندهی طراحان لباس اصفهان است.

تمنایی گفت: اصفهان حدود ۳ یا ۴ هزار نفر فارغ‌التحصیل مد و لباس دارد که اگر این افراد به‌صورت عملی و اجرایی وارد این حوزه شوند، می‌توانند اصفهان را به قطب طراحی مد و لباس در کشور تبدیل کنند، چراکه با توجه سابقه این شهر چنین ظرفیتی در اصفهان وجود دارد این اتفاق نیاز به هماهنگی و ایجاد بانک اطلاعاتی از طراحان مد و لباس اصفهان نیاز دارد تا تولیدکنندگان بتوانند از این ظرفیت عظیم در توسعه تولیدات خود استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، برگزاری رویداد مد و لباس اصفهان که توسط کارگروه مد و لباس استان و شرکت تعاونی حامیان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از امروز ۶ تا ۹ بهمن در هتل عباسی آغاز شد، اگرچه به‌خودی‌خود، اتفاق مثبت و به‌جایی است اما به نظر می‌رسد هنوز هم در برگزاری آن بی‌دقتی می‌شود. بی‌نظمی در اجرا، مناسب نبودن فضا و عدم توجه به چینش درست غرفه‌ها، عدم تهویه مناسب و قیمت بالای کالاهای عرضه‌شده، از موارد موردانتقاد بازدیدکنندگان این نمایشگاه بود. بااین‌همه امید است این رویداد آغاز راهی باشد برای توجه به صنعت مد و پوشاک به‌ویژه در اصفهان که زمانی قطب صنعت نساجی در کشور بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha