احمد فتحی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پرونده ۹ اثر، واجد ارزش تهیه و جهت بررسی نهایی به شورای ثبت اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان ارسال شد. از جمله این آثار میتوان به محوطه آبشار شاهلولاک و آثار طبیعی موجود در آن، درخت توت در شهر چرمهین، پیرچناران کهن روستای همام، درخت چنار باغشاد، درخت چنار نظرگاه در محله کله مسیح شهر زایندهرود، درخت گردو پرکستان، درخت نارون باغبادران، درخت چنار پرکستان، درخت چنار خشوئیه، و درختان چنار کهنسال روستای همام اشاره کرد که مقرر شد پرونده آنها تهیه و ارسال شود.
وی افزود: به همین منظور در سال ۱۴۰۰ پرونده پیرچناران روستای همام با همکاری دهیار این روستا تهیه و این درختان به عنوان اولین اثر طبیعی شهرستان لنجان به ثبت ملی رسیدند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان لنجان به پرونده ثبت درخت چنار روستای خشوئیه اشاره کرد و گفت: با همکاری دهیار روستای خشوئیه و کارشناسان اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لنجان تهیه و پس از تأیید شورای ثبت اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، پرونده مذکور به شورای ثبت وزارت میراث فرهنگی ارسال شد که با تأیید نهایی کارشناسان وزارت این درخت کهنسال بهعنوان دومین اثر میراث طبیعی شهرستان لنجان ثبت ملی شد.
فتحی ادامه داد: درخت چنار خشوئیه با قدمت تقریبی ۸۰۰ سال و محیط ۱۲ متر و ارتفاع ۳۶ متر یکی از آثار طبیعی شاخص شهرستان لنجان است. روستای خشوئیه یکی از روستاهای هدف گردشگری شهرستان لنجان است که دارای دالانهای متعدد (ساباط) بوده که هر دالان مربوط به یک فامیل است.
وی خاطرنشان کرد: با ثبت این درخت چنار و تبیین و تأیید مشخصات آن زمینه معرفی علمی جاذبههای گردشگری روستای خشوئیه فراهم میشود.با همراهی مدیران شهری باغبادران،چرمهین، زایندهرود، باغشاد و دهیاران روستاهای پرکستان و چم علیشاه، پرونده هفت اثر طبیعی دیگر شهرستان نیز تهیه و برای بررسی و ثبت ارسال شد.
انتهای پیام
نظرات