بهزاد برارزاده امروز در آیین افتتاح دیزل ژنراتور روستای مزگاه نوشهر با هدف آبرسانی به این روستا، اظهار کرد: زیرساختهای آب استان برای سه میلیون نفر در نظر گرفته شده است درحالیکه به پنج تا ۱۰ میلیون جمعیت خدمات رسانی میکند. به همین دلیل پاسخگوی این حجم از خدمات نیست.
وی با بیان اینکه تنها ۱۲ درصد محل تامین آب استان از آبهای سطحی است، افزود: مابقی از ۷۴۱ حلقه چاه، ۳۷۳ دهنه چشمه تامین میشود که به نوعی مدیریت ریسک است زیرا در دو کیلومتری حلقههای چاه ما ۶۲ هزار چاه وجود دارد که کشاورزی آنرا محاصره کرده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر قرار است میزبان خوبی برای کل کشور باشیم باید به فکر زیرساختها بود، گفت: دولت سیزدهم به ویژه وزیر نیرو و مدیرعامل آب کشور برای رفع این مشکلات اقدامات زیادی انجام میدهند.
مدیرعامل آبفای مازندران با بیان اینکه نباید تنها به اعتبارات استانی اکتفا کرد؛ زیرا ۳۰ درصد آن اختصاص یافت، خاطرنشان کرد: به دنبال اعتبارات ملی رفتیم و کتابچه تنش آبی استان تهیه و به وزارت نیرو اعلام شد.
برارزاده از وجود تنش آبی در ۲۰ شهر و ۲۱۳روستای مازندران خبر داد و گفت: این آمار در کتابچه تنش آبی اشاره و به وزارت نیرو و شرکت آبفای کشور اعلام شد تا از اعتبارات ملی استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه اکتفا کردن فقط به چاههای آب باعث مشکلاتی همچون قطعی برق و موارد دیگر خواهد شد، گفت: توجه به جمع آوری آبهای سطحی این دغدغهها را کم میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اشاره به جهاد آبرسانی در استان افزود: در فاز دوم این طرح برای ۳۵۰ روستای استان حدود ۸۷۰ میلیارد تومان درخواست اعتبار شده است. باید به این نکته اشاره شود که از شرق تا غرب مازندران با مشکل کیفی آب مواجه و با آن میجنگیم و نیاز است این مشکلات برطرف شود.
انتهای پیام
نظرات