مسعود خواجهوند روز یکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ در نشست خبری مدیران صنعت آب و برق استان قزوین در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به برکت جمهوری اسلامی ایران، بالغبر ۹۷ درصد روستاهای استان از نعمت برق برخوردار هستند.
وی بابیان اینکه پیش از انقلاب اسلامی تنها ۷۲ روستای استان قزوین دارای برق بودند اما امروز پوشش برق تمامی روستاهای استان را شامل میشود و اگر بخواهیم به آمار اشارهکنیم، این خدمت بیش از پنج برابر رشد یافته است.
این مسئول ادامه داد: طول خطوط شبکه توزیع برق در استان قزوین از ۲ درصد در پیش از انقلاب اکنون به ۱۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر رسیده و همچنین تعداد پستها و ترانسهای برق نیز در استان قزوین به برکت انقلاباسلامی به ۱۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه رسیده است.
وی با اشاره به ظرفیت برقرسانی در استان قزوین، بیان کرد: پیش از پیروزی انقلاباسلامی، تنها ۵۴۰ مگاوات برق در استان توزیع میشد اما اکنون این رقم بالغبر ۲۳۳۰ مگاوات است.
خواجهوند ادامه داد: در دهه مبارک فجر امسال ۳۰۳ طرح شرکت توزیع برق در سطح استان با ۱۱۱ میلیارد تومان اعتبار مورد بهرهبرداری قرارگرفته که از این تعداد ۷۷ مورد در حوزه روستایی و ۹۵ مورد نیز در بخش اصلاح، بهسازی و بهینهسازی شبکه توزیع برق شهری است.
وی در پایان گفت: در بخش انرژیهای نو نیز اتفاقات خوبی در سطح استان صورت گرفته تا جایی که هماکنون ۱۶۴ مگاوات انرژی بادی از قزوین به شبکه سراسری تزریق میشود. به دنبال افزایش بهرهوری از انرژیهای نو هستیم بهطوریکه در سال جاری یک شهرک انرژی در بوئینزهرا افتتاح کردیم و امیدواریم ادامه این پروژهها در سایر شهرستانهای استان نیز ممکن شود.
ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی در بوئینزهرا
در ادامه این نشست، منصور اوجاقی، مدیرعامل شرکت برق منطقهای زنجان، اظهار کرد: بهبود و تأمین برق در جنوب استان قزوین از اولویتهای شرکت برق منطقهای زنجان است که در این راستا ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی در شهرستان بوئینزهرا در دستور کار قرارگرفته است.
وی بابیان اینکه برای ساخت و اجرای نیروگاه سیکل ترکیبی بالغبر ۳۰۰ میلیون یورو سرمایه نیاز است؛ تصریح کرد: بخش عمدهای از این میزان اعتبار از سوی بخش دولتی و بخش دیگر آن از سوی بخش خصوصی تأمین خواهد شد که برای حداقل ۱۵۰ و حداکثر ۳۰۰ نفر اشتغالزایی میشود. در حال حاضر در حال رایزنی برای تملک زمین این پروژه هستیم.
این مسئول گفت: مسئولیت شرکتهای برقهای منطقهای مربوط به نگهداری، توسعه و تعمیر خطوط ولتاژ ۲۳۰، ۴۰۰ و ۶۳ کیلوولت است و ما با مشترکان برق عمدتاً سروکار نداریم؛ به استثنای برخی مشترکان با سهم مصرف بالا که در این رابطه با ۱۸ مصرف کننده قرارداد داریم.
وی اظهار کرد: این شرکت خدمات یاد شده در حوزه برق را در محدوده سرزمینی با جمعیت ۲ میلیون و ۴۶۸ هزار نفر را پوشش میدهد. در استان قزوین نیز از ۲۰۶۲ کیلومتر مدار خطوط انتقال و فوق توزیع بهرهبرداری میکنیم و از ۵۵ دستگاه پست فشار قوی اعم از ۴۰۰، ۲۳۰ و ۶۳ کیلوولت بهرهمند هستیم.
اوجاقی بابیان اینکه، پیک نیاز مصرف استان قزوین در سال جاری هزار و ۱۳۰ مگاوات بوده است؛ افزود: ایجاد خط ۶۳ کیلوولت در شهر صنعتی البرز برای یک مشترک اختصاصی و احداث فوق توزیع شهر مهرگان و افزایش ظرفیت پست ۶۳ کیلوولت شهرک صنعتی حیدریه ازجمله برنامههای شرکت برق منطقهای زنجان است.
وی گفت: مشترکان مصارف سنگین ما در استان قزوین چهار مشترک با ۸۲ مگاوات هستند و بهجز این موارد با ۱۱ مشترک دیگر نیز قرارداد منعقدشده که هنوز به مرحله مصرف نرسیده و همچنین در حال مذاکره با یک مشترک ۱۲۰ مگاواتی نیز برای اخذ قرارداد هستیم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای زنجان با اشاره به وضعیت نیروگاههای جنوب استان افزود: ظرفیت نیروگاههای بادی قزوین ۱۶۷ مگاوات است که ۴۵ کیلووات نیز ظرفیت نیروگاههای در دست احداث است.
اوجاقی خاطرنشان کرد: چهارهزار مگاوات نیروگاه خورشیدی نیز در استان قزوین فعال است. استان قزوین از سه نیروگاه بادی برخوردار است که نیروگاه سیاهپوش دارای ۴۷.۵ مگاوات، کهک ۵۵ مگاوات و آرین ۶۱ مگاوات ظرفیت دارند. همچنین ۱۵ پست برق نیز برای تأمین انرژی واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی استان قزوین در حال بهرهبرداری است و برای ایجاد هفت پست جدید نیز در حال اقدام هستیم.
انتهای پیام
نظرات