به گزارش ایسنا، در جلسه امروز هیأت عالی نظارت مجمع، ادامه گزارش نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مطرح و اعضای هیأت عالی نظارت، نظرات خود را در مورد مفاد گزارش مطرح کردند.
این گزارش به استناد گزارشهای اخذشده از دستگاههای اجرایی و نظارتی و آمار و اطلاعات داخلی و بینالمللی در خصوص اجرای بند دوم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، در شاخص«اقتصاد دانشبنیان» و «ارتقاء سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان» و «رتبه کشور از منظر سهم تولید محصولات دانشبنیان در سطح منطقه» ارائه شد که اعضای جلسه دیدگاههای خود را در رابطه با محتوای این بخش از گزارش از جمله در خصوص«سرمایهگذاری در عرصه نوآوری و صنایع دانشبنیان»، «اجرای نقشه جامع علمی کشور»، «مساله محور نبودن فعالیتهای پژوهشی مراکز علمی و ضعف در پیوند میان دانشگاه و صنعت»، «رعایت حقوق مالکیت فکری و به رسمیت شناخته شدن سرمایه ناملموس» بیان کردند.
در بند دوم سیاستهای اقتصاد مقاومتی، «پیشتازی اقتصاد دانشبنیان، پیادهسازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقاء جایگاه اداری کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه» هدفگذاری و تصریح شده است که با وجود برخی اقدامات و کامیابیها در سالهای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، عملکردها و دستاوردها در تراز تحقق این بند نبوده است.
آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به سنجش عملکردها گفت: بررسی مجمع میتواند به آسیبشناسی جامعی از وضعیت کشور در خصوص این سیاست کلی منتج شود. تا وقتی به پژوهش و تحقیقات صنعتی و اعتنا به مالکیت فکری، احساس نیاز نشود و درآمدها و بودجه مراکز علمی به فعالیت در زمینه تولید صنایع مرتبط نشود، صنایع و شرکتهای دانشبنیان ارتقاء زیادی نخواهند یافت.
در خلال این جلسه، گزارش کوتاهی از نشست کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی مجمع با کارآفرینان و فعالان بخش تولید که در پی تاکیدات مقام معظم رهبری بر حمایت از نیروی کار و تولید ایرانی و اجرای صحیح سیاستهای کلی اصل ۴۴ برگزار شده بود، ارائه شد.
بررسی گزارش نظارت بر اجرای سایر بندهای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به جلسه بعد هیأت عالی نظارت موکول شد.
انتهای پیام
نظرات