آیت الله سید محمد سعیدی در خطبه نماز جمعه قم که ۲۸ بهمن در مصلی قدس قم برگزار شد، با اشاره به حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن عنوان کرد: این راهپیمایی پاسخی دندان شکن برای براندازان بی ریشه و ساده لوح بود، اینها باید تا مدتها در تحیر، حسرت و عصبانیت ناشی از حضور مردم باشند.
وی بیان کرد: پیام مردم در این راهپیمایی این بود که ما مردم ایران تا پای جان، پای این نظام انقلابی ایستادهایم و با این فتنهها از این شجره طیبه انقلاب اسلامی که با خون شهدایمان به ثمر نشسته است دست بر نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب بیان کردند که از مصاحبههای مردم آشکار بود که با تحلیل به راهپیمایی آمده بودند؛ چون درک کرده بودند که آمریکا از حضور مردم بیمناک است و با شرکت در این راهپیمایی جهتگیری خودشان یعنی حمایت از انقلاب اسلامی را نشان دادند.
خطیب جمعه قم تصریح کرد: راهپیمایی هر ساله ۲۲ بهمن فقط برای یادآوری یک حماسه تاریخی نیست بلکه مردم این راهپیمایی را یک فریضه سیاسی مانند سایر فریضهها میدانند و برای تشکر از خداوند و جبههگیری و اعلام برائت از طاغوتها و تجدید بیعت با امامین انقلاب به صحنه میآیند.
تولیت حرم حضرت معصومه (س) با بیان اینکه حضور راهپیمایی اولیها پدیدهای جالب از دشمن شناسی مردم بود، اظهار کرد: مردم در همه صحنهها ثابت کردند که پای کشور، انقلاب و اطاعت از رهبری ایستادهاند.
وی افزود: این مسئولان هستند که باید با گسترش عدالت و کاهش تبعیضها، ایجاد شفافیت بیشتر، گرفتن تصمیمهای موثر برای کشور، حمایت از دانشبنیانها، حفظ حرمت و آبروی مردم در همه زمینهها، اهتمام به تولید، به کاری گیری جوانان و نخبگان در همه عرصه های کشور، حذف مدیران کم توان و... طعم پیشرفت را بیشتر به کام مردم بچشانند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سفر روزهای اخیر رئیس جمهور کشورمان به چین گفت: این سفر برای گسترش روابط با شرکای راهبردی و منطقهای انجام شد؛ روابط با شرکای راهبردی یکی از کارهای اساسی نظام ما است. جمهوری اسلامی ایران و چین سابقه همکاریهای طولانی دارند.
وی با بیان اینکه امیدواریم ماحصل این سفر به رشد و توسعه دو کشور ادامه دهد، اظهار کرد: هر دو کشور از سوی آمریکا و اروپا تحریم شدند و این تحریمها سبب شده است هر دو سازوکارهای مشترکی برای تقابل با این تحریم ها تعریف کنند.
خطیب جمعه قم با اشاره به مسمومیتهای اخیر در مدارس قم گفت: از روز نخستین، پیگیریها در سطوح عالی قم و کشور انجام شده است و وزیر آموزش و پرورش و وزیر بهداشت نیز در همین رابطه به قم سفر کردند و موضوع نیز در حال بررسی است. همگان برای رفع نگرانی خانوادهها همه دستگاه ها تلاش میکنند و تجهیزات پیشرفته تشخیصی کشور نیز برای پیگیری وضعیت امنیت و سلامت دانش آموزان فعال است.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: رسانه های معاند در حال شایعه سازی از حوادث قم هستند و با شایعههایی مانند فلج شدن و نابینایی دانش آموزان، آرامش روانی خانواده ها و دانش آموزان را به هم میزنند که برای پیگیری دقیق و تمرکز متخصصین باید از دامن زدن به شایعات پرهیز کرد.
وی ضمن تبریک فرا رسیدن روی مبعث پیامبر اسلام (ص) بیان کرد: از اهداف بعثت پیامبران دعوت به پرستش خداوند و دوری از طاغوتها و برقراری عدل و قسط بوده است. همچنین رشد و تعالی اخلاق و آداب اجتماعی ازجمله اهداف بعثت پیامبر اسلام (ص) بوده است.
آیت الله سعیدی در خطبه اول در بیان تفسیر آیه ۶۴ سوره توبه عنوان کرد: خداوند در این آیه میفرماید که منافقان از آن روزی میترسند که خدا سورهای بفرستد که آنها را از آنچه در درون آنها است آگاه کند. بگو، اکنون تمسخر کنید، خدا آنچه را که از آن میترسید آشکار خواهد ساخت.
وی با بیان اینکه منافقین در همه زمانها، مردم را در طرز فکر اسلامی دچار تردید میکردند، ادامه داد: در آیات گذشته سوره توبه بیان شد که منافقین نقاط قوت مسلمانان را نقطه ضعف می پنداشتند و برای ایجاد تفرقه روی آنها تبلیغات میکردند.
تولیت حرم حضرت معصومه (س) افزود: منافقین در یک دوره آنقدر نفاقشان بالا گرفت تصمیم به یک کار بسیار خطرناک و ناجوانمردانه یعنی ترور پیامبر اسلام (ص) بگرفتند.
وی با بیان اینکه با توجه به آیات قرآن منافقین به دو دسته تقسیم میشوند، تصریح کرد: عدهای از همان ابتدا منافق بودند اما عدهای در ابتدا ایمان داشتند و بعد به جرگه منافقین پیوستند. خداوند در آیه ۶۶ سوره توبه می فرماید «لَا تَعْتَذِرُوا قَدْ کَفَرْتُمْ بَعْدَ إِیمَانِکُمْ» و از آیه ۶۵ نیز فهمیده میشود که منافقین گروه دوم کار خطرناکی انجام دادند که بعد از آنکه از آنها بازخواست میشود، میگویند قصد شوخی داشتیم و قرآن نیز از کار آنها پرده دری نکرده است.
امام جمعه قم افزود: با توجه به اینکه مفهوم آیات متوجه میشویم که کار منافقین گروه دوم به قدری بوده است که در حد کفر بوده و در صورتی که محقق میشده است افراد زیادی آسیب میدیدند که در این جا اقوال و شان نزول های متفاوتی بیان شده است که مناسب ترین آنها داستان عقبه تبوک است.
انتهای پیام
نظرات