قاسم صادقی بجستانی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه دانشگاه بینالمللی امام رضا جزو دانشگاههای غیرانتفاعی سطح یک کشور است، اظهار کرد: این دانشگاه جامع و دارای رشتههای علوم انسانی، علوم ورزشی، مهندسی و ... میباشد. نقطه قوت دانشگاه امام رضا وجود سازمان علمی-فرهنگی آستان قدس به عنوان نهاد بالادستی و سیاستگذار است که باعث میشود نسبت به سایر دانشگاههای غیرانتفاعی، راهبردهای متفاوتتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه روند رو به رشد دانشگاه امام رضا از زمان تولیت آیتالله رئیسی در حرم رضوی شدت گرفت، افزود: اتصال دانشگاه امام رضا با صنایع آستان قدس یک مزیت اساسی برای دانشجویان و اساتید این دانشگاه محسوب میشود. دانشجویان ما با شرکت در طرحی تحت عنوان کار در عرصه میتوانند ۶ ماه در صنایع مرتبط با آستان قدس حضور داشته باشند و حتی حقوق هم دریافت کنند.
معاون پژوهشی دانشگاه امام رضا با بیان اینکه همچنین برای اساتید نیز ما طرح اندیشمندان صنعتی را در حال اجرا داریم، ادامه داد: ما نیازهای صنعت را احصا و در بین گروههای آموزشی و پژوهشی دانشگاه تقسیمبندی کردهایم و بر همین اساس اکنون هشت پروژه بین اساتید دانشگاه ما و صنایع آستان قدس در مرحله اجرا یا عقد قرارداد است. این طرحهای باعث ارتقای دانشگاه امام رضا به دانشگاه نسل سه و چهار خواهد شد.
صادقی با بیان اینکه دانشگاه امام رضا دارای سه مرکز تحقیقات به نامهای فناوریهای زیستی، تعلیم و تربیت دینی و معماری و شهرسازی است، عنوان کرد: به علاوه این دانشگاه دارای دو آزمایشگاه تحقیقاتی به نامهای آزمایشگاه سیستم و آزمایشگاه دادههای حجیم میباشد.
وی با اشاره به وجود مرکز نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه امام رضا، اضافه کرد: همچنین ما با وزارت دفاع، صندوق پژوهش دانشگاه فردوسی و شرکت برق نیز قراردادهایی را در دست اجرا داریم. به علاوه یکی دیگر از اهداف دانشگاه امام رضا، حمایت از دانشجویانی است که پایاننامههای تقاضامحور دارند و بدین منظور، تسهیلاتی را در اختیار این دانشجویان قرار میدهیم.
معاون پژوهشی دانشگاه امام رضا با بیان اینکه نخستین مرکز نوآوری وزارت دفاع در دانشگاه امام رضا تاسیس شده و اکنون در حال تجهیز است، افزود: حوزه تخصصی این مرکز، هوش مصنوعی و نرمافزار است. ما از حدود ۳ سال گذشته، سه طرح تحقیقاتی و یک فرصت مطالعاتی با وزارت دفاع داشتیم. تجربه این طرحها و همچنین قرار داشتن دانشگاه امام رضا در زیرمجموعه آستان قدس، باعث شد وزارت دفاع متقاعد شود چنین ارتباطی را با دانشگاه ما برقرار کند.
تحصیل بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی بینالملل در دانشگاه امام رضا
همچنین سید علی قادری، مدیر روابط عمومی دانشگاه امام رضا نیز در ادامه این گفتوگو با اشاره به اینکه حدود ۱۰ سال پیش عنوان بینالمللی به دانشگاه امام رضا تعلق گرفت، اظهار کرد: در آن زمان سیاست آستان قدس این بود که ارتباطات بینالمللی خود در حوزه علمی را گسترش دهد و اکنون همین عنوان بینالمللی، باعث شده است دانشگاه امام رضا بتواند بهتر و راحتتر با کشورهای خارجی ارتباط بگیرد. البته باید توجه داشت تعاملات علمی بینالمللی، تابع شرایط حاکم بر سیاست خارجی کشور است و بر همین اساس در فاصله سالهای ۹۴ تا ۹۷ دانشگاه امام رضا توانست در سطح بینالملل خود را معرفی کند و از ۹۷ تا ۹۹ هم این دانشگاه بیشترین میزان جذب دانشجوی بینالملل را داشت.
وی با بیان اینکه بخش اصلی دانشجویان بینالمللی دانشگاه امام رضا از بین دانشجویان عراقی و افغانستانی اند، گفت: در طی یک سال اخیر بروز مشکلاتی در عرصه سیاست خارجی کشور و همچنین شکلگیری بحران در افغانستان و ایجاد تغییر در دولت عراق، باعث شد کاهش تعداد دانشجویان بینالمللی دانشگاه امام رضا شد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه امام رضا ادامه داد: در حال حاضر ما از بین کشورهای آفریقایی، متقاضیان زیادی برای تحصیل در دانشگاه امام رضا داریم، اما اکثرا بضاعت مالی چندانی ندارند و ما هم نمیتوانیم آنان را کامل بورسیه کنیم، ضمن اینکه سیستم آموزشی در این کشورها با سیستم آموزشی ما تفاوت بسیاری دارد. لذا ما اکنون به دنبال سازوکارهایی هستیم تا مشکلات موجود برای جذب دانشجویان آفریقایی برطرف شود.
قادری با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ درصد دانشجویان دانشگاه امام رضا را دانشجویان بینالملل تشکیل میدهند، عنوان کرد: در حال حاضر دانشگاه امام رضا ۱۰ هزار دانشجو دارد و تا مقطع دکترا در این دانشگاه تدریس میشود.
وی با بیان اینکه بیشترین سرمایهگذاری دانشگاه امام رضا بر روی موضوعات فرهنگی است، اظهار کرد: سیاست دانشگاه امام رضا ایجاد شادابی و نشاط در بین دانشجویان و آشنا کردن آنان با الزامات جامعه اسلامی و کارسازی برای این جامعه است. لذا دانشگاه امام رضا برنامههای فرهنگی زیادی را اجرا میکند. در مرحله بعد، این دانشگاه بر روی توسعه پژوهش نیز سرمایهگذاریهای زیادی را انجام میدهد.
انتهای پیام
نظرات