حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبادی زاده، در دوازدهمین کنگره امام سجاد (ع) که هفتم اسفند در سالن همایشهای غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، ضمن تقدیر از همه دست اندرکاران برگزاری این کنگره عنوان کرد: دوران امام سجاد (ع) دوران منحصر به فردی است به خصوص بعد از جریان عاشورا که بسیاری از کادر مرکزی شیعه و بزرگان آن یا در جریان عاشورا و یا در قیام های بعد از آن به شهادت رسیدند.
وی افزود: در این دوران سخت، امام سجاد (ع) با تربیت کادر مناسب به تقویت خط و مکتب اهل بیت (ع) همت گماشتند و در آن شرایط خفقان و اختناق شدید، کار بسیار دشواری را انجام دادند، چرا که بستر و زمینه را برای نهضت علمی فرزندان بزرگوارشان، فراهم نمودند.
وی اضافه کرد: اگر نهضت علمی امام باقر(ع) در تبیین دایره المعارف ارزشمند اسلامی و برکات آن را میبینیم، باید توجه داشت که زیرساخت اصلی این حرکت و زمینه سازی برای تربیت شاگردان را حضرت سجاد (ع) مهیا کردند.
رئیس شورای سیاستگذاری کنگره امام سجاد (ع) ادامه داد: در واقع امام سجاد (ع) در جهت حرکت مبارک جهاد تبیین، بار امانت بزرگی را بر دوش گرفتند و این مرحله توأم با دشواریها و سختیهای بسیاری بوده که باید ابعاد آن به درستی تشریح شود.
وی با اشاره به این که حضرت سجاد (ع) در جهت تبیین معارف و روشنگری درجامعه اسلامی، کار مهمی را انجام دادند، گفت: امام سجاد (ع) در راستای عمل به جهاد تبیین ابزارها و سلاحهای تاثیرگذاری همچون دعا را مورد استفاده قرار دادند تا جامعه در بسترها و زمینههای مختلف در مسیر هدایت قرار گیرد.
امام جمعه بندرعباس اظهار کرد: جریان اُموی به دنبال انحراف جامعه اسلامی از مسیر صحیح خود بود و امام با زبان فطرت و در مسیر جهاد تبیین جلوی جریان انحراف ایستادند. صرف نظر از دین و مذهب، زبان فطرت، زبانی است که هر بشری میپذیرد و شیوه حضرت سجاد (ع) مبتنی بر همین مساله بود به خصوص این که در قالب دعا و مناجات به افشاگری نسبت به جامعه و حاکمیت سیاسی پرداخته و زمینه هدایت افراد را فراهم کردند.
وی با بیان اینکه در راستای تربیت نسل و شکوفایی عقول، ایشان با نهضت علمی و فرهنگی گامهای بزرگی برداشتند که ثمرات آن را در دوران بعد بیشتر شاهد بودیم، افزود: به جز دعا، خطبهها و سخنان امام سجاد(ع) در کوفه و شام باعث شد که جامعه آن زمان به خودش بیاید و روشنگری حضرت در خصوص طواغیت زمانه، زمینه ساز بیداری مردم شد.
عبادی زاده گفت: امام سجاد (ع) با روضهها و گریههای خویش به تبیین حقایق جریان عاشورا میپرداخت و چقدر حرکت ایشان اثرگذار بود. حضرت از هر فرصتی برای تبیینگری استفاده میکردند تا مضامین عالی و معارف ناب اسلام به مردم برسد و صحیفه سجادیه به عنوان زبور آل محمد (ع) در اختیار ماست و این کتاب شریف متعلق به همه بشریت با هر زبان و مذهبی است و تنها اختصاص به شیعه ندارد.
وی با اشاره به این که برای اصلاح رابطه بنده با خدای متعال، بهترین منبع همین صحیفه است، افزود: امروز اگر ما این معارف را به دنیای بشریت عرضه کنیم، جهانیان شیفته و علاقه مند این معارف خواهند شد. به برکت امام سجاد(ع) این معارف در اختیار ماست تا از اینها در راستای جهاد تبیین در جامعه بشری استفاده کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان یادآور شد: بخش پایانی این کنگره روز چهارشنبه هفته جاری در جزیره قشم برگزار می شود.
انتهای پیام
نظرات