• سه‌شنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401120906331
  • خبرنگار : 50199

ایسنا از توجه به صنعت پوشاک گزارش می‌دهد

تنظیم عوارض گمرکی، حلقه‌ مفقوده‌ تولید پوشاک در برابر واردات

تنظیم عوارض گمرکی، حلقه‌ مفقوده‌ تولید پوشاک در برابر واردات

ایسنا/مازندران مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، گفت: یکی از موارد حائز اهمیت، تنظیم عوارض گمرکی باید به نحوی باشد که امکان رقابت برای تولید کننده‌ داخلی در برابر سیل عظیم وارداتِ پوشاک را فراهم کند.

قاچاق، آفت صنعت نساجی و بزرگترین مشکل تولیدکنندگان داخلی این صنعت است. مشکلی که سال‌هاست با آن دست به گریبان بوده و همچنان ادامه دارد. حال علاوه بر تحریم‌ها واردات بی‌رویه و قاچاق قصد گرفتن جان تولید داخل را دارد و حجم واردات به اندازهای زیاد است که تولیدات داخل نمی‌توانند با آن رقابت کنند. با وجود مزیت‌های بالقوه فراوان صنعت نساجی و تولید پوشاک در کشور نظیر اشتغال‌زایی بالا، نیاز به سرمایه‌گذاری کم، ارزش افزوده بالا، وجود منابع اولیه و همچنین وجود محصولات پتروشیمی در کشور، توجه ویژه به این صنعت در راستای مقابله با قاچاق پوشاک عزم جدی را می‌طلبد.

این در حالی است که مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرده صنعت نساجی و پوشاک از سال‌های دور تاکنون از مسئله قاچاق لطمه خورده و از آن جایی که پارچه‌ها بسیار متنوع و سلیقه‌ها هم متفاوت است نمی‌توان جلوی واردات آن را بگیریم و این واردات باید انجام شود، اما باید به صورت رسمی و درست صورت گیرد.

 افسانه محرابی با بیان اینکه سال‌ها تخلفات و کم اظهاری در گمرک انجام شده است، می‌گوید: اکنون قاچاق به صورت رسمی انجام می‌شود.

تنظیم عوارض گمرکی، حلقه‌ی مفقوده‌ی تولید پوشاک در برابر  واردات

ضربه‌ی قاچاق بر صنعت پوشاک

در همین راستا "عبدالله مهاجر " رئیس اتاق بازرگانی مازندران نیز در مصاحبه‌ای با خبرنگاران با اظهار این که قاچاق بر صنعت پوشاک در کشور و استان ضربه زده است، افزود: حذف قاچاق سبب فعال شدن بخش‌هایی از اقتصاد داخل می‌شود باید در این زمینه کار کنیم.

وی با اشاره به احداث دانشگاه پوشاک در ترکیه، افزود: آموزش دانشجویان و فعالان صنعت پوشاک در دانشگاه و اشتغال در کارخانه‌ها سبب رونق این صنعت در ترکیه شده است ما هم باید به صورت تخصصی و دانشگاهی در این زمینه ورود کنیم.

مهاجر بر لزوم حمایت از طراحان زبده پوشاک تاکید کرد و گفت: برگزاری فن بازارپو شاک و معرفی و شناسایی برگزیدگان حوزه به ارتقای وضعیت طراحی و صنعت پوشاک کمک می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی مازندران، تامین مواد اولیه، جلوگیری از قاچاق پارچه، ارائه تسهیلات بانکی، بهره گیری از ظرفیت نمایشگاهی در کشورهای مختلف نظیر روسیه و کشورهای عربی را از جمله مطالبات صنعت پوشاک در استان بیان کرد.

 تنظیم عوارض گمرکی، حلقه‌ مفقوده‌ تولیدات پوشاک در برابر  واردات

"حسین جوادی" مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز با اشاره به قانون ساماندهی مد و لباس، اظهار کرد: این قانون شامل ۱۱ ماده است که متأسفانه تنها بخشی از آن اجرا می‌شود.

وی گفت: اهدای تسهیلات بانکی به تولید کنندگان و طراحان داخلی از جمله مواردی است که در صورت اجرا می‌تواند کمک بزرگی به چرخه صنعت پوشاک کشور کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، ادامه داد: یکی از موارد حائز اهمیت، تنظیم عوارض گمرکی باید به نحوی باشد که امکان رقابت برای تولید کننده‌ داخلی در برابر سیل عظیم وارداتِ پوشاک را فراهم کند.

تنظیم عوارض گمرکی، حلقه‌ی مفقوده‌ی تولید پوشاک در برابر  واردات

این مسئول با اشاره به اینکه کپی برداری یکی از مشکلاتی است که طراحان مد و لباس با آن مواجه هستند، خاطرنشان کرد: در این راستا طراحان لباس مانند مؤلفان، نویسندگان و هنرمندانی که مالک آثاری مانند کتاب، ترجمه، شعر، فیلم و غیره ثبت می‌شود، می‌توانند مورد حمایت قانون کپی رایت قرار گیرند؛ در قانون ساماندهی مد و لباس، طرح‌ها و الگوهای تولید شده پارچه و لباس مبتنی بر نمادهای ایرانی - اسلامی مشمول حمایت قانونی حقوق مؤلفان و مصنفان و کانون ثبت اختراعات و مالکیت صنـعتی قرار می‌گیرند و این کار به این معنی است که اگر اشخاصی بدون مجوز از آن طرح‌ها نمونه برداری کنند با برخورد جدی مقرر در قانون کپی رایت مواجه خواهند شد.

جوادی گفت: در ارتباط با توسعه و نوآوری صنعت پوشاک مازندران، ارتباط بین دانشگاه و صنعت، لزوم ثبت مرکز تحقیقات مد و لباس در مازندران و اشاعه پوشاک ایرانی و اسلامی یک ضرورت است.

آنچه در موقعیت کنونی جامعه باید به آن توجه شود؛ طبق فرمایشات رهبری و شعار سال حمایت از تولیدات داخل است. صنعت نساجی در کشور نیازمند حمایت مسئولان اقتصادی است تا این صنعت دیرینه و اثرگذار در کشور بتواند علاوه بر تامین نیاز داخل قدرت صادرات و رقابت با سایر کشورهای صاحب نام را داشته باشد.

البته مهمترین موضوعی که باید به آن پرداخته شود حمایت از طراحان دوخت داخل است تا طراحان وارداتی با مدهای غربی توان جولان پوشاک غیر فرهنگ اصیل ایرانی را در کشور نداشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha