• سه‌شنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401120906380

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس تاکید کرد:

لزوم نهادینه شدن مطالبه‌گری در سمن‌های زیست‌محیطی

لزوم نهادینه شدن مطالبه‌گری در سمن‌های زیست‌محیطی

ایسنا/فارس مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه انجمن‌های مردم نهاد نقش ویژه‌ای در حفظ و حراست از محیط زیست داشته و بازوی توانمند این اداره کل هستند، لزوم نهادینه شدن مطالبه‌گری در رسانه و این انجمن‌ها برای حفاظت و نگهداری محیط زیست را مورد تاکید قرار داد.

عطا پورشیرزاد سه شنبه نهم اسفند در دیدار با مسئولان انجمن‌های مردم نهاد حامی محیط زیست استان فارس بیان کرد: از انجمن‌های مردم نهاد انتظارست که بدون محدودیت و مرزبندی، با استفاده از ظرفیت مردم در راستای حفظ و نگهداری محیط زیست، همراهی و کمک کنند.

پورشیرزاد با بیان اینکه محیط زیست متعلق به نهاد و سازمان و دستگاهی خاص نیست بلکه به عامه مردم تعلق دارد، گفت: تدوین برنامه برای دستیابی به اهداف باید در حوزه حفاظت و نگهداری محیط زیست مد نظر باشد، البته نباید به  دنبال برنامه‌های آرمانی و دوراز دسترس بود؛ در این مسیر استفاده از ظرفیت موجود اثرگذار است.

او با اشاره به اینکه مردم و سازمان متولی، هر یک وظایفی در قبال محیط زیست برعهده دارند، اضافه کرد: سازمان محیط زیست همواره تلاش داشته که با تعامل بین دستگاهی، وظایف قانونی را به همه نهادها و سازمان‌ها یادآوری کند اما سمن‌ها می‌توانند با مطالبه‌گری، فعالیت همه دستگاه‌ها را رصد و بخش‌های مختلف را در راستای حفاظت محیط زیست فعال کنند.

پورشیرزاد همچنین گفت: موضوع اختصاص حق آبه تالاب بختگان و پذیرش این موضوع در سطح مدیران ارشد فارس، از دستاوردهای امیدوار کننده برای نهادینه شدن حق‌آبه تالاب‌ها است تا هر سال شاهد تحقق این امر باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس پیرامون علل نرسیدن کل حق‌آبه رها شده به بختگان، ایجاد آب‌راهه‌های متعدد را متذکر شد و گفت: مسیر رودخانه منتهی به تالاب بختگان، نیازمند مدیریت و اصلاح و بازسازی است.

پورشیرزاد ادامه داد: سازمان آب متولی مدیریت و اصلاح و بازسازی مسیر رودخانه است و باید این مطالبه‌گری از سمت رسانه و سمن‌ها برای اجرایی شدن وظایف قانونی همه دستگاه‌ها، شکل گرفته و دنبال شود.

به گزارش ایسنا، مسئولین انجمن‌های مردم نهاد نیز در این جلسه به بیان مطالبات و دیدگاه‌های خود در خصوص حفظ و نگهداری از منابع طبیعی و محیط زیست پرداختند.

نعمت اللهی، مسئول انجمن مردم نهاد شهرستان ارسنجان گفت: یکی از مشکلاتی که در ارسنجان و به ویژه طی فصول گرم حادث می‌شود، آتش زدن کاه و کلش از سوی برخی کشاورزان در مزارع است؛ این اقدام علاوه بر آسیبی که به خاک وارد می‌کند، منجر به آلودگی هوا نیز می‌شود.

نعمت‌اللهی، آموزش اعضای انجمن‌های مردم‌نهاد را یک نیاز اساسی دانست تا به این شیوه زمینه ارتقاء آگاهی همه جامعه فراهم شود و در خصوص دفن زباله محدود "سلطان‌شهر" نیز گفت: مشخص شده که پرونده این سایت دفن زباله که سال‌هاست در کنار تالاب فعال‌ست، در مسیر قانونی قرار داد و توسط دستگاه قضایی در حال پیگیری است.

میرزایی مسئول انجمن حامی محیط زیست شهرستان اقلید نیز گفت: یکی از مشکلاتی که در این منطقه وجود داشت، منتقل نشدن آب به تالاب کافتر بود که با همکاری اداره کل محیط زیست و اختصاص منابع مالی مشکلات برطرف و سهم آب ریز این تالاب نیز فراهم شد. 

مسئول انجمن حامی محیط زیست شهرستان زرقان نیز گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و براساس مشاهدات میدانی، شاهد اجرایی شدن طرح توسعه پالایشگاه شیراز هستیم و ضرورت دارد که محیط زیست هم نگاه جامعی به این موضوع داشته باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس در این خصوص تاکید کرد که پالایشگاه شیراز هیچ طرح توسعه‌ای را در دستور کار ندارد و از طرفی تمام توان این اداره برای مواجهه قانونی و قاطع با آلودگی‌های زیست‌محیطی و منابع ایجاد آن اقدام کرده است.

پورشیرزاد خاطرنشان کرد که رسالت سازمان حفاظت محیط زیست، ممانعت از وارد شدن هرگونه آسیبی به محیط زیست است و تلاش می‌کنیم که مشکلات موجود از گذشته در این بخش را به حداقل ممکن تقلیل دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha