شاهپور علاییمقدم معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ظهر چهارشنبه ۱۰ اسفند ماه در سومین همایش ملی جایگاه محصولات استراتژیک در امنیت غذایی و کشاورزی پایدار در ورامین خاطرنشان کرد: منطقه ورامین ایستگاه تحقیقاتی طبیعی کشور و محصولات کشاورزی آن با توجه به تنوع آن بینظیر است و حتی میتواند الگو دهی برای سایر نقاط کشور داشته باشد.
این مقام مسئول افزود: کشاورزی به عنوان یکی از مؤلفههای زندگی بشری و ریسک تولید و تجارت آن بسیار بالا است، امنیت غذایی نیز یکی از بسترهای آن به شمار میرود.
اعلایی مقدم بیان کرد: امروز سلاح و مهمات عیار امنیتی را تضمین نمیکند، تامین غذای سالم با امنیت بالا تامین کننده زندگی و امنیت است.
معاون برنامه ریزی جهاد کشاورزی در خصوص ریسک کشاورزی در ایران گفت: کشاورزی در ایران با توجه به کمبود بارش از ریسک بالایی برخوردار است اما در پنجاه سال گذشته ما دستاوردهای بزرگی داشتهایم به نحوی که در بیست محصول در دنیا رتبه تک رقمی و پنج محصول رتبه یک را داریم.
علایی مقدم کشاورزی را یک امر پیچیده و مبتنی بر طبیعت دانست و تصریح کرد: در ایران یک سوم میانگین بارش در دنیا بارش باران رخ میدهد که ۸۵ درصد آن نیز تبخیر میگردد، ۱۵ درصد پوشش وسعت خاک کشور را گیاه تشکیل داده که از این بابت ۸ هزار گونه گیاهی در آن میروید.
وی با اشاره به اینکه سرانه هر ایرانی از امنیت غذایی با توجه به شرایط سخت ۱۵۰۰ گرم است، ادامه داد: در حال پتانسیل آبی کشور ما ۱۰۳ میلیارد مترمکعب و راندمان آبی در دنیا برای محصولات کشاورزی دو و نیم کیلو است که این عدد در ایران ۹۰۰ گرم و راندمان آبی ۴۰ درصد است با آسیبشناسیهای صورت گرفته میتوان شصت درصد باقیمانده را به چرخه تولید محصولات کشاورزی بازگرداند.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: ۴۲۰۰ میلیون بهرهبردار در کشاورزی کشور فعال هستند و میانگین سنی کشاورزی در ایران ۵۲ سال است، سطح سواد کسانی که کار کشاورزی را انجام میدهند پایین است به نحوی که فقط هشت درصد فارغالتحصیلان رشتههای کشاورزی در بخش کشاورزی فعالیت دارند.
وی با انتقاد از سیاستهای بخش کشاورزی در قانون اظهار کرد: متاسفانه زمانی که کشاورز باید سود کاشت محصول خود را دریافت کند او را به گوشه رینگ میبرند و دلالان با واسطهگریهای بیرحمانه به سودهای هنگفت میرسند.
علایی مقدم کشف و اجرای یافتههای تحقیقاتی را یک ضرورت دانست و عنوان کرد: الگوی کشت در ایران مغفول مانده است، اجرای الگوی کشت نیاز به الزامات و جذابیت دارد، دستگاههای مختلفی از جمله مجلس باید برای اجرای آن قانونگذاری کنند.
در پایان این همایش کیان پهلوان افشاری -ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین ، پیشوا و قرچک- ؛ پیام تهرانچی -ریاست دانشگاه آزاد اسلامی را به این همایش قرائت نمود.
انتهای پیام
نظرات