به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی با صدور اطلاعیه ای نکاتی را جهت رعایت بهداشت فردی و امکان ادامه حیات این جانداران زیبا اطلاع رسانی کرد، نکات مهم به شرح ذیل است:
۱- متقاضیان عرضه و فروش جهت انتقال و حمل ونقل بین شهری ماهیان نوروزی در مقادیر بالا می بایست گواهی حمل قرنطینه ای لازم را از شبکه دامپزشکی مبدأ تهیه کنید.
۲- تهیه ماهی قرمز از مراکزی که دارای مکان های مسقف و لوازم شستشو و ضد عفونی می باشند انجام دهید این عمل ضمن حفظ بهداشت فردی ، شرایط تداوم عمر آنها را فراهم می کند .
۳- اگر می خواهید ماهی قرمز را به مدت طولانی در خانه و یا در کنار سفره هفت سین نگهداری کنید برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید .
۴- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده کنید. ( فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب است ).
۵- آب ماهی ها را تماماً عوض نکنید و در هر بار تعویض آب تنها ۴/۱ کل آب را تعویض کنید.
۶- اگر از آب شرب شهری استفاده می کنید باید جهت کلر زدایی ، آب مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود . سپس این آب کلرزدایی شده را به آب ماهی ها اضافه کنید.
۷- مناسب ترین PH آب برای نگهداری ماهی ها ۵/۷-۸/۶ و بهترین دمای آب ۲۵-۱۰ درجه سانتیگراد است.
۸- جهت تغذیه ماهی ها از غذاهای آماده ای که در فروشگاه های عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده کنید.
۹ - غذاهای ماهیان زینتی را با رعایت تاریخ مصرف در جاهای خشک، خنک و تاریک و در ظروف کاملاً در بسته نگهداری کنید.
۱۰- از خرید ماهی های مریض ، بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست بدن و باله ها خودداری کنید، در صورت مریض شدن ماهی و بروز تلفات هر چه سریعتر آنها را از بقیه ماهی ها جدا کنید .
۱۱- کودکان را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارید زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنید.
۱۲- اگر سابقهی بیماری پوستی و یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی ها و ظروف نگهداری آنها از دستکش استفاده کنید .
۱۳- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام ، پرمنگنات پتاسیم ، پرکلرین و بتادین میتوان استفاده کرد.
۱۴- برای جلوگیری ازمخاطرات بهداشتی ،از رهاسازی ماهیان در منابع آبی طبیعی خودداری نمایید. برای این کار به مکان های مشخص شده از سوی شهرداری مراجعه کنید.
۱۵- آب تعویضی ماهی ها را مستقیماً در چاه یا فاضلاب تخلیه کنید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنید.
۱۶- از اضافه کردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار سایر ماهیها خودداری کنید.
۱۷- با رعایت نکات بهداشتی در نگهداری ماهیها ضمن تداوم عمر آنان ، فرزندانمان را با حق حیات جانداران و نحوه رفتار صحیح با آنها آشنا کنیم .
انتهای پیام
نظرات