علیرضا عبدی در حاشیه سفر به مازندران در گفتو گو با ایسنا، ضمن قدردانی از آموزشیاران نهضت سواد آموزی که سالها با کمترین درآمد و سختترین شرایط کار کردند، اظهار کرد: نهضت سواد آموزی سالهای سال دنبال مفهوم حمایت، تشویق و ایجاد انگیزه برای سواد آموزان بوده است و قوانینی در این حوزه تصویب شد.
وی با بیان اینکه سازمان نهضت سواد آموزی به لحاظ تامین ارزی یکی از مظلومترین سازمانهای جمهوری اسلامی است، افزود: همکاران ما در سازمان نهضت سواد آموزی پاسخگو هستند اما کسی که باید این سازمان را تامین مالی نماید پاسخگو نیست.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به بدهکاری این سازمان به آموزش دهندگان با وجود حقوق بسیار پایین، گفت: این حقوق پایین هم حداقل باید به موقع به آنان پرداخت شود.
تحقق۳۳ درصدی بودجه
این مسئول با ابراز گلایه از اینکه تنها ۳۳ درصد بودجه مربوط به نهضت سواد آموزی محقق شده است، تصریح کرد: این مشکل نه تنها مختص نهضت سواد آموزی است بلکه حوزههای دیگر وزارت آموزش و پرورش هم با این چالش مواجه هستند.
عبدی با بیان اینکه انسداد و نداشتن ورودی تا حدی مشکل نهضت سواد آموزی را برطرف میکند، خاطرنشان کرد: وقتی در مورد بزرگسالان و بازماندگان از تحصیل صحبت میشود مسئله آنها با دانش آموز فرق دارد، برای این این قشر باید هزینه کرد، به تنهایی از عهده آموزش و پرورش ساخته نیست.
وضعیت مطلوب سوادآموزی در مازندران
وی با اشاره به وضعیت مطلوب سواد آموزی در مازندران و با تاکید بر اینکه تکلیف ما تنها تا سوم ابتدایی نیست، بلکه تا پایان ابتدایی است، یادآور شد: باید تکلیف نوسوادان حل شود.
این مسئول، رجعت به بی سوادی را از جمله مشکلات نهضت سواد آموزی دانست و تصریح کرد: برخی تمایل دارند آموزش بزرگسالان جمع شود در حالیکه این اتفاق در هیچ جای دنیا روی نداده است.
عبدی ادامه داد: هرکس که دنبال جمع کردن این موضوع باشد یا علم کافی نسبت به آموزش ندارد یا نسبت به نظام فکری آموزش دائمی امام عناد دارد.
وی با تاکید براینکه با ادغام این سازمان مشکلی رفع نخواهد شد، افزود: اینکه ۹۷ درصد کشور از سواد بهرهمند هستند نباید خوشحال بود زیرا کشور آذربایجان همسایه ایران بالای ۹۹ درصد با سواد دارد.
گام دوم نهضت سوادآموزی
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: سازمان نهضت سوادآموزی پویا است باید ماموریتهای جدید را برعهده بگیرد و درنظام نقش آقرین باشد.
این مسئول با بیان اینکه مقرر شد گام دوم نهضت سوادآموزی تعریف شود، خاطرنشان کرد: لازم است سوادآموزی باز تعریف شود از این رو طرح پالایش محور برای سطح باسوادی در کشور اجرا میشود. چراکه تاکنون آمارها در کشور بر اساس خود اظهاری بوده است. باید به آمار درست و متقنی برسیم.
باشگاه سوادیار
عبدی از راه اندازی باشگاه سوادیار در سازمان نهضت سوادآموزی خبر داد و گفت: این باشگاه متشکل از افرادی است که در نهضت سوادآموزی سواد یاد گرفته و یا رشد کردند. دلیل اصلی راه اندازی این باشگاه شناسای خیران در این بخش است.
وی با اعلام اینکه از شورای عالی فرهنگی مجوز تعریف گام دوم نهضت را گرفتهایم، افزود: در اجرای این طرح نهضت به سمت سواد چندگانه هدایت میشود. در حال حاضر در تولید محتوا سعی میکنیم جریان جهاد تبیین را جدی بگیریم.
انتهای پیام
نظرات