به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، رئیس پلیس مولداوی گفت: پس از جستوجو و تحقیقات شنبه شب، ۲۵ مرد مورد بازجویی قرار گرفتند و هفت تن از آنها بازداشت شدند. این افراد با آموزشهای بسیار خاصی از روسیه اعزام شدهاند. یک مامور پلیس مولداوی برای شروع عملیات پیگرد، به طور مخفیانه موفق شده ۱۰ ساعت از تصاویر و صدای این افراد را ضبط کند.
چندی پیش مردم مولداوی با برگزاری اعتراضات ضد دولتی در پایتخت این کشور خواستار "اعمال یارانه کامل به قبوض انرژی فصل زمستان و عدم درگیری دولت در جنگ اوکراین" شدند. در همین راستا، پلیس ملی مولداوی این بار روز یکشنبه از دستگیری ۵۴ تن در رابطه با سازماندهی این اعتراضات توسط حزب حامی روسیه موسوم به "شور" خبر داد.
بازرسی کل پلیس مولداوی در کانال تلگرامش نوشت: ۵۴ تن در اعتراضات اخیر به دلیل رفتار مشکوک و حمل موارد ممنوعه جهت شناسایی به اداره آگاهی فرستاده شدند.
پلیس این کشور همچنین هشداری را نسبت به "چهار بمبگذاری" در پایتخت گزارش کرد و آنها را "بخشی از اقدامات بیثباتکننده" در مولداوی خواند.
بیانیه دیگری توسط پلیس این کشور منتشر شد که تاکید کرد، معترضان قوانین را نادیده میگیرند و با خشم خود نسبت به افسران مجریان قانون، از دستورالعملهای پلیس مولداوی سرپیچی میکنند.
مقامات مولداوی ادعا میکنند که این اعتراضات توسط حزب حامی روسیه موسوم به "شور" سازماندهی شدهاند؛ حزبی که توسط «ایلهان شور»، الیگارش مولداویایی در تبعید و حامی روسیه هدایت میشود. این مقامات همچنین در ادامه ادعای خود بیان کردند، پس از آنکه نسبت به برنامههای این حزب اطلاعاتی را دریافت کردند و متوجه شدند که سرویسهای ویژه روسیه قصد "بیثبات کردن" مولداوی را داشتهاند، اقداماتی را برای مهار این مسئله انجام دادهاند.
مولداوی معتقد است که حزب ایلهان شور طی هفتههای اخیر مردم را مجهز کرده تا به خیابانها بیایند و حتی به شرکتکنندههای این اعتراضات "پول پرداخت کرده" تا تجمعات مختلفی را برپا کنند.
اما این درحالیست که معترضان روز یکشنبه با در دست داشتن شعارهایی نظیر "از دولت میخواهیم تا قبوض را پرداخت کند" و "مرگ بر دیکتاتور" جلوی پارلمان تجمع کردند و قصد پیشروی داشتند که پلیس مولداوی جلوی آنها را گرفت.
این معترضان، دولت مولداوی و مایا ساندو، رئیسجمهور غربگرای این کشور را مقصر افزایش هزینههای زندگی میدانند و بر این باورند که این دولت به اندازه کافی به آنها کمک نمیکند و به شکایتهای آنها گوش نمیدهد.
یکی از آنها به خبرگزاری فرانسه گفت: آیا میدانید پلیس چند دفعه جلوی ما را در این مسیر گرفته است؟ ما توقع دموکراسی داریم. ما به صورت مسالمتآمیز در اینجا جمع میشویم و هیچ چاقو و بمبی در دست نداریم.
۱۳ فوریه ۲۰۲۳، مایا ساندو مدعی "توطئهای" از سوی مسکو برای سرنگونی دولتش شد اما ظاهرا معترضان در کف خیابانهای کیشینف چیز دیگری میگویند.
انتهای پیام
نظرات