بهگزارش ایسنا، ۲۲ اسفندماه با حضور مدیرکل جمعیت هلال احمر استان کرمان، فرماندار رفسنجان و عده ای از مسئولان شهرستانی، جلسه ای پیرامون رفع مشکلات حوزه موقوفات هلال احمر رفسنجان در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
معاون بهداشت جمعیت هلال احمر استان کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: خوشبختانه هلال احمر تمرکز منسجم و هدفمند در راستای جلوگیری از تخریب و سوءاستفاده ها از موقوفات انجام می دهد.
مجید اشرفگنجویی با اشاره به اینکه موقوفه مرحوم حاج حسن مرادی بزرگترین وقف در حوزه درمان و بیمارستانی در رفسنجان است، بیان کرد: نظارت بر امور این موقوفه مستلزم هیئت سه نفره ناظران شامل فرماندار و دو نفر دیگر است که باید هر چه سریعتر این هیئت به ریاست فرماندار تشکیل شود.
وی ادامه داد: در احداث مرکز چشم پزشکی مرحوم شفیعی پور هم مشکلاتی وجود دارد. ساخت آن از چند سال پیش آغاز و همان اوایل متوقف شد به دلیل اینکه موافقت اصولی مرکز چشم پزشکی از سوی علوم پزشکی رفسنجان صادر نشده که بهتر است این موافقت نامه صادر شود تا این مرکز در ورودی بیمارستان مرادی یا در جای دیگر احداث شود.
اشرفگنجویی افزود: عدم درآمدزایی و ضرردهی این موقوفه از دیگر مشکلات آن محسوب می شود، مشکل دیگر موقوفات هلال احمر رفسنجان صدور رأی مبنی بر پرداخت عوارض است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه زایشگاه نیک نفس در رفسنجان از ۷۰ سال قبل بنا بر نیت واقف احداث و در حال خدمات رسانی است. از آنجایی که این مرکز آموزشی درمانی فرسوده و نهایتا تا هفت سال دیگر می تواند خدمات ارائه کند و در آینده قرار است به بیمارستان امام حسین(علیه السلام) در حال ساخت، انتقال یابد پیشنهاد کرد: بهتر است امتیاز و فرصتی برای این مرکز در همین راستا یعنی ارائه خدمات برای زنان ایجاد شود و آن را حفظ کرد زیرا تبدیل آن به مرکز تجاری یا هر بنای دیگر خلاف نیت واقف است.
فرماندار رفسنجان نیز در این جلسه بیشترین موقوفات حوزه هلال احمر کشور را در رفسنجان بالغ بر ۴۰۰ هکتار برشمرد و اظهار کرد: موقوفات هلال احمر در رفسنجان شامل موقوفههای مرحوم شفیعیپور، نیک نفس، مرادی، امینیان، معین زاده، آزادی و نظری است که بیشترین وقف در این حوزه در کشور را شامل میشود.
حسین رضایی با اشاره به اینکه واقفان در این حوزه اراضی کشاورزی در سطح شهرستان را برای امر درمان وقف کردند و درآمد حاصل از این اراضی صرف ایجاد درمانگاه ها و مراکز درمانی میشود، افزود: هیئت نظارت را تشکیل خواهیم داد و برنامهریزیها جهت حفظ موقوفهها و نیز استفاده آنها به نفع عموم مردم شهرستان انجام خواهد گرفت؛ یک ماه قبل که از موقوفهها در سطح شهرستان بازدید داشتیم، تعمیرات و اصلاح باغها و کوددهی و رسیدگی به باغات به نحو شایستهای انجام شده است که جای تقدیر دارد.
به گزارش گروه دریافت خبرگزاری ایسنا، وی بیان کرد: اراضی موقوفه را باید از گزند آسیب و تصرف غیرمجاز توسط سودجویان خارج کرد که البته برای درآمدزایی برخی از این زمینها با توجه به کمبود منابع آبی، نیاز است مجتمعهای گلخانهای در آنها احداث و درآمد حاصل از آنها صرف امور درمان شود.
محمدرضا رحمانی معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری رفسنجان نیز در این جلسه اظهار کرد: بیشترین وقفیات حوزه هلال احمر در کشور در رفسنجان است و آنقدر موضوع وقف حساس است چنانکه کسی مدیریت و اداره آن را برعهده بگیرد باید طبق نیات واقف و بدون ذره ای کوتاهی عمل کند.
رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان نیز در این نشست بیان کرد: باید از ظرفیت خیران و واقفان جهت خیررسانی به مردم آن هم بنا به نیت واقفان عمل کرد. مرحوم مرادی در ۳۵ سال قبل در وقف نامه خود به بحث پزشکی هسته ای اشاره کرده است لذا عوامل دست اندرکار در حوزه موقوفه ها باید روند رو به رشد و اعمال خدمت به مردم را سرعت ببخشند و اگر موانع قانونی هم وجود دارد برای برطرف نمودن آنها تلاش شود.
انتهای پیام
نظرات