• پنجشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402011003732
  • خبرنگار : 50454

نقش موزه‌ها در معرفی فرهنگ یک منطقه به سایر ملل

نقش موزه‌ها در معرفی فرهنگ یک منطقه به سایر ملل

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس گروه موزه‌ها و اموال منقول اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری گفت: موزه‌ها بیانگر گذشته تاریخی، حماسی، زبان مادری، اجداد، سرزمین و نیاکان همچنین باورها و سنت‌های طائفه‌ای هستند و می‌توانند مفاخر ملی، تعصبات قومی و قبیله‌ای، هنر و ادبیات روزگار گذشته و... را به سایر ملل و نسل‌های آینده معرفی کنند.

محمد اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص موزه‌های موجود در چهارمحال و بختیاری و آثاری که در آن‌ها وجود دارد، اظهار کرد: موزه‌ها نقش بسزایی در استحکام ریشه‌های ملی، مذهبی و تاریخی یک جامعه دارند به همین جهت نیز توجه بسیاری به توسعه و گسترش این اماکن صورت گرفته تا از این طریق دستیابی به اهداف فرهنگی متعددی امکان‌پذیر شود درواقع گسترش موزه‌ها می‌تواند فرهنگ یک منطقه و جامعه را به خوبی به سایر ملل معرفی کند.

رئیس گروه موزه‌ها و اموال منقول اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری افزود: موزه‌ها بیانگر گذشته تاریخی، حماسی، زبان مادری، اجداد، سرزمین و نیاکان همچنین باورها و سنت‌های طائفه‌ای هستند و می‌توانند مفاخر ملی، تعصبات قومی و قبیله‌ای، هنر و ادبیات روزگار گذشته و... را به نسل‌های آینده معرفی کنند.

وی با بیان اینکه در چهارمحال و بختیاری موزه‌های متعدد با کارکردهای متفاوتی وجود دارد، ادامه داد: موزه باستان‌شناسی استان در یکی از بناهای تاریخی به نام حمام پرهیزگار در شهر شهرکرد واقع شده است، در گذشته در این مکان تاریخی دو حمام وجود داشته که مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و به موزه باستان‌شناسی تبدیل شدند، در این موزه آثاری مانند سفالینه، سکه، مهر، انواع فلزات و... نگهداری می‌شوند که قدمت آن‌ها به حدود ۹۰۰۰ سال گذشته تا دوران قاجاریه بازمی‌گردد.

اسلامی عنوان کرد: در شهر چالشتر یک مجموعه فرهنگی و تاریخی وجود دارد که شامل چند موزه مانند کار و زندگی، مردم‌شناسی، آثار سنگی، صنعت، حمام و موزه نقاشی است، در موزه مردم‌شناسی این مجموعه تاریخی نیز آثاری وجود دارد که چگونگی زندگی روزمره مردمان گذشته در استان را بیان می‌کند همچنین در این موزه البسه و ادواتی که توسط مردم مورد استفاده قرار می‌گرفته به نمایش گذاشته شده است.

رئیس گروه موزه‌ها و اموال منقول اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: یکی دیگر از موزه‌های استان در شهر جونقان و در قلعه سردار اسعد بختیاری قرار گرفته که به عنوان موزه مشروطه معروف است چراکه در این موزه آثار به جا مانده از دوران مشروطه نگهداری می‌شوند که بیانگر حماسه‌های استان در آن دوره است و نقش خوانین بختیاری در زمان مشروطه را بازگو می‌کند درواقع در دوران مشروطه اتحادی میان قوم بختیاری ایجاد شد و سرداران و خوانین بختیاری بسیاری از جلسات خود را در قلعه سردار اسعد بختیاری برگزار می‌کردند که درنتیجه این جلسات حرکتی به سمت اصفهان و تهران درجهت حمایت از مشروطه شکل گرفت امروزه نیز آثاری همچون تابلوهای نقاشی و... از دوران مشروطه در این موزه جمع‌آوری شده‌اند.

وی تصریح کرد: موزه پوشاک چهارمحال و بختیاری نیز در قلعه امیر مفخم دزک احداث شده که لباس‌های محلی زنانه و مردانه استان، تزئینات لباس‌ها، جواهرات مورد استفاده و... در آن به نمایش گذاشته شده است همچنین در این قلعه موزه آثار سنگی نیز وجود دارد که بسیاری از آثار سنگی استان در این موزه به نمایش گذاشته شده و علاقه‌مندان می‌توانند از این اماکن بازدید داشته باشند، آثار سنگی که در موزه‌های استان نگهداری می‌شوند شامل شیرهای سنگی و... هستند که معمولا قدمت آن‌ها مربوط به دوران اسلامی است البته آثاری با قدمت بالاتر نیز در این موزه‌ها وجود دارد.

اسلامی خاطرنشان کرد: موزه مردم‌شناسی بروجن نیز یکی دیگر از اماکن جذاب چهارمحال و بختیاری به شمار می‌آید، در این موزه آثار مردم‌شناسی نگهداری و در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته‌اند که روایتگر زندگی مردمان گذشته استان و به ویژه شهرستان بروجن هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha