• سه‌شنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402011505881
  • خبرنگار : 50201

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران خبرداد

تولید بیش از ۳۸ هزارتن کاغذ در سال گذشته

تولید بیش از ۳۸ هزارتن کاغذ در سال گذشته

ایسنا/مازندران مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران، با اعلام اینکه میزان تولید کاغذ در سال ۱۴۰۰ حدود هفت هزار و ۲۰۰ تن بوده و این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تن رسید که رشد چند صد درصدی را نشان می‌دهد، گفت: کل فروش کاغذ در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۲۵۰ میلیارد تومان برای کارخانه‌ای که سه ماه در تابستان و یک ماه در زمستان بدون انرژی برق و گاز است؛ ایجاد شد.

امید نیک نژاد امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در مازندران با بیان اینکه سال گذشته برای صنایع چوب و کاغذ مازندران سال پر فراز و نشیبی بوده است، اظهار کرد: این کارخانه با ظرفیت‌هایی که دارد یک صنعت ملی محسوب می‌شود که نیازمند حمایت‌های ملی است.

وی با بیان اینکه کاغذ چاپ و تحریر بزرگ‌ترین مزیت این کارخانه محسوب می‌شود، افزود: دو تولید مقوا یا کنگره‌ای، کاغذ چاپ و تحریررا داریم که مقوا یا کنگره‌ای کارخانجات متعددی در استان مازندران و کشور وجود دارد که با کیفیت‌های مختلفی آن‌را تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه کاغذ چاپ و تحریری که در این کارخانه تولید می‌شود یک محصول استراتژیک است که ظرفیت دیگری در سایر نقاط وجود ندارد، تصریح کرد: طبق تاکیدات رهبری در خودکفایی، این واحد تولیدی در سال ۱۳۹۹ سه هزار تن کاغذ "ان اس ۷۰ "که بهترین نوع کاغذ است تولید کرد که برای کتب درسی بیشتر استفاده می‌شود.

نیک نژاد میزان تولید کاغذ را در سال ۱۴۰۰ حدود هفت هزار و ۲۰۰ تن دانست و ادامه داد: این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۳۸ هزار و ۵۰۰  تن رسید که رشد چند صد درصدی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه دو اقدام سرلوحه کار این کارخانه قرار گرفت، یادآور شد: یکی اینکه برای کتب درسی کاغذ با کیفیت بالا تولید شود و دیگر اینکه این کاغذ برای کشور قابل استفاده باشد.

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران با اشاره به اینکه استفاده از کاغذ این کارخانه برای کتاب درسی به عنوان یک برجستگی محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: سالیان گذشته به دلیل در دسترس بودن  ارز ارزان و حمایت نکردن وزارت اموزش و پرورش در استفاده از این کاغذها، باعث شد تنها یک قرارداد در سال ۱۳۹۲ با این نهاد آموزشی برای تولید ۱۷ هزار تن کاغذ بسته شود که بالاترین رقم بود.

این مسئول افزود: در ابتدای سال ۱۴۰۱ با توجه به دوندگی و پیگیری‌های زیادی که انجام شد قرارداد ۳۰ هزار تنی با آموزش و پرورش به ارزش ۷۸۰ میلیارد تومان برای چاپ کتب درسی منعقد شد که بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور را تامین می‌کرد، با این اقدام در حال حاضر در تمام خانه‌های ایرانی حضور داریم.

وی با بیان اینکه این میزان تولید غیر از ۱۵ هزار تن تولید برای نشر کتاب‌های کمک آموزشی و کنکور بوده است، یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۳ هزار و ۲۵۰ تن کاغذ تولید و روانه بازار کشور شد.

نیک نژاد ظرفیت کارخانه کاغذ مازندران را بیش از این‌ها ذکر کرد و گفت: در زمینه تولید مقوا در همه دوره‌ها صادرات به سایر کشورها از جمله ترکیه و عراق انجام شد و در سال گذشته قرارداد ۱۵ هزار تن به ارزش هشت میلیون یورو با شرکتی در عراق بسته شد اما به واسطه بد قولی مجموعه ما این قرار داد تا آخر اجرایی نشد.

نیک نژاد به عوامل محدود کننده تولیدات این کارخانه در سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: به دلیل اینکه تنها با ۳۰ درصد ظرفیت کارخانه کار می‌شد به طور طبیعی زیان‌ده خواهد بود و در زمان تحویل این کارخانه تنها ۱۸۰ میلیارد تومان بابت چوب بدهکار بوده است که مهم‌ترین عامل محدود کننده محسوب می‌شد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ مجموعه مدیریت کارخانه ۱۵۰ میلیارد تومان بابت تکلیفی سال‌های قبل پرداخت شد که توان تامین مواد اولیه ما را گرفت، اظهار کرد: از خرداد ماه سال ۱۴۰۱ تسهیلات بانکی نیاز داشتیم که با وجود حضور مدیران عامل بانک ملی و مسئولان ملی از جمله وزیر اقتصاد در این کارخانه تنها صد میلیارد تومان در بهمن ماه به کارخانه تخصیص دادند که یک روز این کارخانه بیش از ۶ میلیارد تومان هزینه دربر دارد این مورد یکی دیگر از عوامل محدود کننده کارخانه محسوب می‌شود.

مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران قطع برق و گاز را در سال گذشته برای کارخانه بسیار آسیب‌زا عنوان کرد و گفت: این قطعی‌ها از علل اجرایی نشدن قراردادها در موعد مقرر بوده است.

وی با اشاره به شعار امسال و تاکیدات مقام معظم رهبری، تصریح کرد: امسال ظرفیت ما ۱۲۵ هزار تن است که با توجه به نیاز کشور ۵۰ هزار تن برای چاپ تحریر اختصاص داده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha