• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402041307719
  • خبرنگار : 71402

ضمن اشاره به «خط‌ قرمزهای» ترکیه برای عضویت سوئد در ناتو

اردوغان: تلاش‌ها برای حل و فصل جنگ اوکراین به مانع برخورد کرده است

اردوغان: تلاش‌ها برای حل و فصل جنگ اوکراین به مانع برخورد کرده است

رئیس‌جمهوری ترکیه گفت که تلاش‌ها برای حل و فصل جنگ کنونی میان مسکو و کی‌یف، «توسط لابی جنگ، به مانع برخورد کرده و دچار فرسایش شده است.» او همچنین با متهم کردن استکهلم به پناه دادن به شبه‌نظامیان تروریست و تسهیل جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمانان، تاکید کرد که کشورش آمادگی ندارد به سوئد اجازه پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو را بدهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه دوشنبه بعد از نشست کابینه با محکوم کردن قرآن سوزی اخیر در پایتخت سوئد، آن را «حمله‌ای بزدلانه» علیه اسلام خواند که «همگی ما را عصبانی کرد.»

او در ادامه موضع سست سوئد در قبال گروه‌های کُردی که ترکیه آن‌ها را گروه‌های تروریستی می‌داند، محکوم کرده و گفت: تا زمانی که این کشور (سوئد) اقدامی نکند، آنکارا نمی‌تواند درخواست آن برای ورود به ناتو را تایید کند.

اردوغان گفت: ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که مبارزه مصمم با سازمان‌های تروریستی و اسلام‌هراسی، خط قرمز ماست. همه باید بپذیرند که نمی‌توان دوستی ترکیه را خواست و همزمان از تروریسم یا فضاسازی برای تروریست‌ها حمایت کرد.

آنکارا، سوئد را به بی‌تمایلی برای تحویل دادن «تروریست‌های» حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک) و دیگر گروه‌های وابسته متهم می‌کند. گرچه ترکیه از ابتدا نسبت به عضویت فنلاند و سوئد بی‌تمایل بود اما در نهایت مخالفتش را با عضویت هلسینکی برداشت. این دو کشور منطقه نوردیک سال گذشته توافقنامه‌ای را با آنکارا به امضا رساندند تا نگرانی‌های ترکیه در مورد گروه‌های تروریستی رفع کنند. با این حال، مساله اسلام‌هراسی در آن توافق ذکر نشده است.

اردوغان در ادامه با اشاره به توافق سال گذشته از مقامات سوئدی خواست تا «خودشان را دقیق بررسی کنند و تکالیف خود را بهتر انجام دهند.» او افزود: به جای اتلاف وقت از طریق تاکتیک‌هایی برای ایجاد حواس‌پرتی، ما معتقدیم که عمل به وعده‌ها روشی منطقی‌تر و سودمندتر خواهد بود.

جنگ اوکراین

رئیس‌جمهوری ترکیه همچنین روز دوشنبه بعد از نشست کابینه به خبرنگاران گفت که تلاش‌ها برای حل و فصل جنگ کنونی میان مسکو و کی‌یف، «توسط لابی جنگ، به مانع برخورد کرده و دچار فرسایش شده است.»

اردوغان گفت: تلاش‌های دیپلماتیک که با روند استانبول آغاز شده و با مبادله اسیران ادامه یافت، متأسفانه توسط لابی جنگ به مانع برخورد کرده و دچار فرسایش شده است.

رئیس‌جمهوری ترکیه در ادامه بدون نام بردن از طرف خاصی، مدعی شد که ترکیه خودش هدف «لابی جنگ» قرار گرفته است. اردوغان توضیح داد که اگر تلاش‌های صلح ترکیه در اوایل جنگ اوکراین موفقیت‌آمیز می‌شد، می‌توانست جلوی بیشتر ویرانی‌ها را بگیرد.

ترکیه مدت کوتاهی پس از آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، میزبان مذاکرات صلح میان مسکو و کی‌یف شد. مذاکرات به یک توافق صلح اولیه انجامید که در استانبول به امضا رسید. با این حال، بلافاصله پس از دستیابی به این توافق و اینکه مسکو نیروهای خود را از حومه کی‌یف خارج کرد، اوکراین عهدشکنی کرد.

ناآرامی فرانسه

رجب طیب اردوغان همچنین با اشاره به ناآرامی‌ها در فرانسه که به دنبال کشته شدن یک نوجوان به دست پلیس به راه افتاده، گفت که ترکیه امیدوار است وقایع اخیر در پی تیراندازی مرگبار پلیس فرانسه «هرچه زودتر» به پایان برسد و چرخه خشونت متوقف شود.

رئیس‌جمهوری ترکیه گفت: امیدواریم وقایع اخیر که باعث نگرانی ما شده، هر چه زودتر قبل از آنکه خون‌های بیشتری ریخته شده و این چرخه خشونت وخیم‌تر شود، پایان یابد. ترکیه نگران است که این رویدادها منجر به موج جدید فشار و ارعاب علیه مهاجران و مسلمانان شود. این رویدادها که از فرانسه آغاز شده و اندکی پس از آن به کشورهای دیگر هم سرایت کرده، ریشه در ساختار اجتماعی دارد که این طرز فکر ایجاد کرده است. در کشورهایی که با سابقه استعماری خودشان شناخته شده‌اند، نژادپرستی فرهنگی به نژادپرسی نهادی و ساختاری تبدیل شده است.

اردوغان تاکید کرد: همچنین این نکته قابل توجه است که آن عده‌ای که قبلا سعی داشتند به ترکیه حقوق، قانون و دموکراسی را آموزش دهند، امروز در سکوتی عمیق فرو رفته‌اند. البته ما غارت فروشگاه‌ها را نمی‌پذیریم، اعتراضات خیابانی نمی‌تواند روشی مشروع برای مطالبه حق باشند، اما واضح است که مسئولان هم باید از این انفجار اجتماعی درس بگیرند. همچنین وزارت خارجه ترکیه توصیه‌های لازم را به شهروندان ترکیه‌ای ساکن فرانسه یا کسانی که قصد سفر به فرانسه را دارند، صادر کرده است. ما اوضاع را از نزدیک رصد می‌کنیم. ما نمی‌خواهیم کشوری که صدها هزار شهروند ما در آن زندگی می‌کنند، به سمت چنین گردابی کشیده شود. مهمتر از همه، ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که نفرت نژادی مردم ما را هدف قرار دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۴-۱۳ ۱۲:۰۴

اردوغان از یک طرف بایرکدار و ماشینهای زرهی و نفر بر نظامی به اوکراین می فروشد .از طرف دیگر بازار کی یف و ملزومات مردم اوکراین را قبضه میکند . و حالا هم که اظهار کرده که تلاش برای حل و فصل جنگی اوکراین به مانع برخورده ؟؟ عجب مارمولکی هستند

avatar
۱۴۰۲-۰۴-۱۳ ۱۸:۴۵

آه ببینید دنیا چقدر بی صاحب شده است که آقای اردوغان برای آن تصمیم گیری می کند وامصیبتا وامصیبتا وامصیبتا

avatar
۱۴۰۲-۰۴-۱۶ ۲۱:۰۴

به کوری چشم دشمنان اردوغان، اردوغان از رهبران موثر در دنیا میباشد، وقتی رئیس جمهوری با ۲۵ سال سابقه دارایی کمتر از ساعت مچی بعضی ها باشد. چرا نباید اینقدر محبوب باشد