• چهارشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۲۲:۵۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402060805988
  • خبرنگار : 50536

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان خبر داد

صدور ۲۱ هزار و ۶۸۵ مجوز در آذربایجان‌شرقی از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار

صدور ۲۱ هزار و ۶۸۵ مجوز در آذربایجان‌شرقی از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان‌شرقی از صدور ۲۱ هزار و ۶۸۵ مجوز در استان از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار خبر داد.

واقف بهروزی، چهارشنبه، هشتم شهریورماه، در نشست خبری با بیان اینکه درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به صورت رسمی از تیرماه ۱۴۰۱ شروع به کار کرد، افزود: حدود ۴۹هزار و ۷۹۱ درخواست در استان ثبت شده و تعداد ۱۸هزار و ۴۳۸عدم صدور مجوز در سامانه ثبت شده است.

وی با بیان اینکه راه‌اندازی این درگاه جزو اقدامات تحول گرا و انقلابی کشور به شمار می‌رود، گفت: متقاضیان به صورت الکترونیکی مدارک را در سامانه بارگذاری کرده و این اطلاعات به صورت لحظه‌ای و آنلاین بررسی می‌شود. این درگاه زمینه‌ هر گونه فساد و ارتباطات غیر شفاف را از بین برده و کمرنگ‌تر می‌کند.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: تعداد دو هزار و ۹۸۲ متقاضی از ادامه‌ی‌ روند صدور مجوز انصراف داده و تعداد شش هزار و ۴۲۹درخواست در استان در حال بررسی است.

بهروزی افزود: طبق ابلاغیه وزیر اقتصاد به تمام دستگاه‌های اجرایی براساس قانون، انجام هفت اقدام در صدور مجوز جرم و تخلف است و در صورت بروز تخلف دستگاه‌های اجرایی مکلف به پاسخگویی هستند.

وی مطالبه مدرک یا هزینه بیشتر از آنچه که در درگاه ملی ثبت شده، مطالبه مجوز کاغذی، فراخواندن حضور متقاضی مجوز برای تحویل مدارک، صادر نکردن مجوز به بهانه اشباع بازار، محدودیت ظرفیت یا هر دلیل دیگری که در درگاه ملی مجوزها ذکر نشده، رد درخواست متقاضی مجوز بدون ارائه دلیل، تحویل کاغذ استعلام از سایر ادارات به متقاضی مجوز، ثبت نام و صدور مجوز خارج از درگاه ملی مجوزها را از تخلفات این ابلاغیه عنوان کرد.

وی به تسهیلات و منابعی که در قالب تبصره ۱۸ قوانین بودجه سنواتی، به بنگاه‌های اقتصادی پرداخت شده اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۰ تا اوایل سالجاری ۱۰هزار و ۷۵۶ میلیارد ریال منابع، سهمیه بنگاه‌های اقتصادی استان بود که توانستیم از این محل یک هزار و ۸۱۳ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۶۷۲ طرح و بنگاه اقتصادی پرداخت کنیم که نسبت مبلغ پرداختی استان به اعتبار ابلاغی ۱۶۹ درصد است.

نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان یادآورشد: تعداد هفت هزار و ۲۱۸ نفر تعهد اشتغال و تثبیت شغلی از محل این تسهیلات انجام شده است.

 وی به صندوق بیمه حوادث طبیعی اشاره کرد و گفت: این صندوق از سال گذشته که متولی آن وزرات امور اقتصاد و دارایی است شروع به کار کرده و به اقشار آسیب دیده مبلغ ۳۱ و نیم میلیون تومان پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه مرکز خدمات سرمایه‌گذاری خارجی به عنوان نهادی که وظیفه سرویس‌دهی ویژه به سرمایه گذاران را دارد، افزود: سرمایه‌گذاری خارجی مصوب یا جلب شده، سرمایه‌گذاری خارجی وارده یا تعلق یافته و تعداد طرح‌های سرمایه‌گذاری از شاخص‌های کمی سرمایه‌گذاری در کشور به حساب می‌آیند.

بهروزی افزود: میانگین سه ساله گذشته سرمایه‌گذاری مصوب خارجی یا جلب شده تا پایان سال ۱۴۰۰، ۱۰۴ میلیون دلار بوده است.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری خارجی تحقق یافته و آورده‌ ثبت شده ۱۲ میلیون دلار بوده است، گفت: تعداد هفت طرح با سرمایه‌گذاری خارجی تا پایان سال ۱۴۰۰ در استان ثبت شده است.

وی تصریح کرد: سال گذشته تعداد ۱۰ طرح از سرمایه‌گذاری خارجی مصوب و ۱۲ طرح نیز از سرمایه‌گذاری خارجی تعلق یافته برخوردار شده‌ بودند.

وی افزود: سال گذشته مبلغ ۱۵۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری مصوب و ۲۷ میلیون دلار رقم تحقق یافته در استان جذب شده‌ است.

وی با بیان اینکه طبق مجوز جدید دولت، سرمایه‌گذاری خارجی فقط به صورت نقدی یا ماشین آلات‌ نیست، اظهار کرد: اولین استان پیشرو در جذب سرمایه‌گذاری خارجی به صورت فلزات گرانبها و شمش طلا یا خود طلا هستیم.

وی ادامه داد: ۳۴۶کیلو شمش طلا به عنوان سرمایه گذاری خارجی از چند کشور مختلف در حوزه‌ی کشاورزی و صنایع سنگین فلزی در استان جذب شده که این سرمایه‌گذاری‌ها جزو سرمایه گذاری‌های مگا پروژه‌ای به شمار می‌آیند.

وی با بیان اینکه در سنوات گذشته هیچکس نمی‌توانست اسم مس سونگون را در سطح دولت به زبان بیاورد، گفت: امسال برای اولین رئیس جمهور محترم از مس سونگون آذربایجان بازدید کرده و مطالبات به حق مردم آذربایجان را اجابت کردند.

وی ادامه داد: سال‌ها پیش خبری از اثر اقتصادی معدن مس سونگون در استان نبود اما از سال گذشته با نگاه ویژه‌ی رئیس جمهور این معدن مسئولیت‌های اجتماعی و اقتصادی مهمی بر عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه بودجه عمرانی تحقق یافته استان در سال گذشته ۱۸۹۸ میلیارد تومان بود، اظهار کرد: بودجه‌ای به ارزش ۳۰۰میلیارد تومان از محل مس سونگون اذربایجان در اسفندماه سالجاری به شهرها، روستاها، دهیارها و فرمانداری‌های استان توزیع شد.

وی با بیان اینکه اقدامات حوزه‌ی مس سونگون اقدامی انقلابی و تحول گرا جهت پیشرفت توسعه اقتصادی استان است، افزود: ۲۵ درصد سود شرکت ملی مس متعلق به مس سونگون آذربایجان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha