• شنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402072215094
  • خبرنگار : 50071

استاد گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

آمار ابتلا به سل در خراسان رضوی بیش از میانگین کشوری است

آمار ابتلا به سل در خراسان رضوی بیش از میانگین کشوری است

ایسنا/خراسان رضوی استاد گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آمار ابتلا به سل در استان خراسان رضوی بیش از میانگین کشوری است از همین رو توجه متخصصین و مسئولان و همه آحاد جامعه به جلوگیری از شیوع این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

اشرف توانایی با اشاره به اینکه روز جهانی مبارزه سل مقارن با ۲۳ مهر است و اصولا برای بیماری‌‍ها روز جهانی در نظر گرفته می‌شود تا نظر همه ارکان جامعه نسبت به خطرات احتمالی آن افزایش یابد، خاطرنشان کرد: براساس آمار جهانی یک سوم تا یک چهارم دنیا به ویروس سل آلوده هستند  که تقریبا ۵ تا ۱۰ درصد این افراد مبتلا به سل می‌شوند.

وی بیان کرد: براساس آمار سازمان جهانی بهداشت ۱۰.۶ میلیون نفر آلوده  به ویروس سل در سراسر دنیا  هستند که در سال ۲۰۲۱ ،۱.۶  میلیون نفر از این بیماری از دنیا رفته‌اند، اما در سال‌های بعد شاهد افزایش ۴ و نیم درصد مرگ و میر هستیم که این نشان می‌دهد بیماری سل هنوز وجود دارد  و می‌تواند باعث مرگ ومیر افراد شود. 

توانایی با بیان اینکه همزمانی بیماری سل با بیماری کووید ۱۹ یکی از علل افزایش مرگ و میر است از همین رو سازمان جهانی بهداشت سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ را مهلت مقرر برای پایان بیماری سل مد نظر قرار داده است، گفت: اوایل شیوع بیماری کرونا مردم  از ترس ابتلا به بیماری کرونا کمتر به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند این در حالی بود که برخی از این افراد مبتلا به سل بودند و باید در بازه زمانی مناسبی تحت درمان قرار می گرفتند.

وی ادامه داد: همچنین مصرف داروهای کورتون برای بهبود حال بیماران کووید یکی از علل تضعیف سیستم ایمنی بدن بود که فرد را مستعد ابتلا به سل می‌کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه  تشخیص‌های پزشکی و اشتباه فرض شدن بیماری سل با بیماری کووید موجب می‌شد که بیمار درمان مناسبی را دریافت نکند، اظهار کرد: علاوه براین در دنیای امروز داروهای تضعیف سیستم ایمنی برای بیماران پیوندی و خود ایمنی تجویز می‌شود که زمینه ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن را فراهم می‌کرد.

وی گفت: آلوده شدن به ویروس اچ ای وی موجب می‌شود که سیستم ایمنی بدن فرد تضعیف شود و این افراد ۲۰ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سل قرار گیرند از همین رو باید به بیماری سل اهمیت داد و برای مهار و کنترل آن تصمیم گیری شود.

استاد گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماری سل در برخی اوقات غدد لنفاوی و یا استخوان و کلیه و کبد را درگیر می‌کند که در چنین شرایطی تشخیص آن دشوارتر می‌شود، خاطرنشان کرد: بیمار به صورت سل فعال، درمان مورد نیاز را دریافت می‌کند اما اگر سل به شکل نهفته باشد تشخیص و درمان مناسب اندکی دشوار می‌شود اما تکنیک های جدید برای تشخص سل در اینده نزدیک در مراکز بهداشتی  با عنوان روش‌های مولکولی  کاربرد پیدا خواهد کرد که بیماری فرد در کمتر از ۲ ساعت تشخیص داده می‌شود .

توانایی بیان کرد: بیمار مبتلا به سل حداقل ۶ماه باید درمان‌های لازم را دریافت کرده و به طور مرتب داروها را مصرف کند، علاوه براین تغذیه بیمار نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی فرد دارد از همین رو باید سل را جدی بگیریم و برای درمان بیماران از راهکارهای درمانی استفاده کنیم . 

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، وی اظهار کرد: در صورت بی‌توجهی به بیماری سل در آینده نزدیک ممکن است سل جایگزین بیماری کووید شده  و یکی از بیماری‌های شایع عفونی شود از همین رو باید برای حذف سل سرمایه‌گذاری کرد تا بتوان نجاتگر جان بیماران باشیم.

استاد گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ابتلا به بیماری سل در آقایان به دلیل شرایط کاری بیش از خانم‌ها و کودکان است، گفت: بنابر ابلاغیه جهانی بهداشت باید برای سل جهانی اندیشید و منطقه‌ای عمل کرد به عنوان مثال استان خراسان به دلیل همجواری با افغانستان و حاشیه نشینی پتانسیل بیشتری برای ابتلا به بیماری سل دارد به نحوی که میزان بیماران سل در این استان از میانگین کشوری بالاتر است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha