• چهارشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402072618196
  • خبرنگار : 50212

ضرورت استفاده از خرده فرهنگ‌ها در ارتقای شاخص‌های فرهنگی ساوه

ضرورت استفاده از خرده فرهنگ‌ها در ارتقای شاخص‌های فرهنگی ساوه

ایسنا/مرکزی فرماندار ساوه گفت: وجود خرده فرهنگ‌های ارزشمند دلیل نامگذاری ساوه به عنوان شهر خرده طلاست که باید از این ظرفیت در راستای ارتقای شاخص‌های فرهنگی استفاده کرد.

مهدی الیاسی شامگاه سه شنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲ در گردهمایی فعالان فرهنگی که به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان ساوه در سالن سلمان ساوجی برگزار شد، با اشاره به تاکیدات استاندار مرکزی بر لزوم توجه به هویت ایرانی و اسلامی که مورد تهاجم بیگانه قرار گرفته است، اظهار کرد: مرور صفحات مجازی نشان خواهد داد که برخی رفتارها برگرفته از هویت ایرانی و اسلامی نیست و این اتفاقات که در قالب تهاجم فرهنگی در جامعه ما رخ می دهد حتی سخت تر از یک جنگ نظامی و تهاجمات دیگر است.

وی با اشاره به اینکه آنچه به فرهنگ ما آسیب می‌زند با سرعتی آرام و حتی نامحسوس انجام می‌گیرد، گفت: فاصله گرفتن نسل جوان از هویت ایرانی و اسلامی نتیجه تهاجم فرهنگی است و موجب می‌شود که جامعه دچار آسیب شود.

فرماندار ساوه با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی ساوه از ۱۸ الی ۲۵ مهرماه اظهار کرد: انتخاب ۱۸ مهرماه به عنوان اولین روز هفته فرهنگی ساوه، تقدیم اولین شهدای انقلاب این شهرستان شهیدان "اسدی و صفری" بود. این روز در هفته فرهنگی به نام روز حماسه و شهادت نامگذاری شد که در این روز علاوه بر دیدار با خانواده شهدا یادواره سردار شهید نیدری و ۵۸۰ شهید ساوه برگزار شد.

وی با اشاره به انتشار ۲۸ پوستر از سوی دستگاه های اجرایی برای برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری در ساوه طی این هفته گفت: هفته فرهنگی ساوه برای نخستین بار در این شهرستان با برگزاری برنامه‌های متعددی در همه ابعاد برگزار شد و با بررسی کاستی‌ها و نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت، همه ساله برگزار خواهد شد.

الیاسی با بیان اینکه غنای فرهنگی در ساوه بسیار درخشان است، گفت: ساوه مهد پرورش ایثارگران، شهدا، مشاهیر، مفاخر، ادبا، شعرا، علما و ... است و وجود بناهای تاریخی بیانگر هویت و تمدن کهن این خطه از دیار اسلامی است.

وی با بیان اینکه ساوه شهر خرده طلا نام گرفته است، گفت: وجود خرده فرهنگ‌های ارزشمند دلیل نامگذاری ساوه به عنوان شهر خرده طلاست که باید از این ظرفیت در راستای ارتقای شاخص‌های فرهنگی استفاده کرد.

وی با اشاره به برگزاری دومین جشنواره ملی انار ساوه از ۱۵ الی ۱۹ آبان ماه در این شهرستان گفت: انار ساوه صرفا محصول شاخص کشاورزی این شهرستان نیست بلکه از مولفه های اصلی هویتی شهر خرده طلاست.

فرماندار ساوه از اهتمام جدی برای ثبت جهانی محصول انار ساوه خبر داد و گفت: در راستای پیگیری های صورت گرفته، اخیرا کارونسرای تاریخی باغ شیخ که بخشی از هویت تاریخی ساوه است در زمره آثار ثبت جهانی یونسکو قرار گرفت و تلاش خواهیم کرد تا انار به عنوان محصول شاخص ساوه نیز در شمار آثار ثبت جهانی قرار گیرد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه فعالان فرهنگی باید انتقال دهنده هویت و فرهنگ ساوه به نسل جوان باشند، گفت: نباید اجازه دهیم فرهنگ درخشان و ارزشمند ساوه و کشور دستخوش تهاجم فرهنگی قرار گیرد. باید هویت ایرانی و اسلامی توسط فعالان فرهنگی اشاعه یابد.

وی به برگزاری جشنواره غذاهای سنتی در هفته فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: یکی از ضروریات ترویج سبک زندگی سالم، تغذیه صحیح است و این جشنواره در واقع فرهنگ استفاده از غذای سنتی و سالم را ترویج می‌دهد.

سخنرانی استاد رضاحیدری نوری یکی از ادبا و فعالان فرهنگی، اجرای سرود، شعرخوانی و مرشد خوانی از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha