به گزارش ایسنا، چند مقام رسمی آمریکایی مدعی شدند که آمریکا به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد آنچه «شبهنظامیان تحت حمایت ایران در منطقه» خواندهاند، در پی تلاش ایران برای بهره بردن از بازخورد منفی منطقهای حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، در حال برنامهریزی برای افزایش حملات علیه نظامیان آمریکایی در غرب آسیا هستند.
شبکه سیانان گزارش داده این نیروها تاکنون حملات متعدد پهپادی علیه نظامیان آمریکا در عراق و سوریه انجام دادهاند اما واشنگتن در حال حاضر به برخی اطلاعاتی دست یافته که همین گروهها ممکن است با تداوم جنگ میان رژیم صهیونیستی و حماس، فعالیتهایشان را گسترش دهند. یک مقام رسمی آمریکایی در این باره به سیانان گفت «چراغهای قرمز هشدار در همه جا سوسو میزنند.»
مقامات رسمی مورد استناد سیانان مدعی هستند که به نظر میرسد که ایران در حال حاضر، بیشتر به تشویق این گروهها میپردازد تا اینکه به آنها دستور بدهد.
شامگاه دوشنبه، «جان کربی» هماهنگکننده روابط راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا مدعی شده بود که «ارتباط بسیار مستقیمی میان این گروهها» و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وجود دارد و آمریکا «درباره احتمال هرگونه گسترش این حملات در روزهای پیش رو عمیقا نگران است.»
این ادعاها در حالی علیه ایران مطرح میشود که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران اخیرا در گفتوگویی تلویزیونی در این باره تاکید کرده که «جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه از جنگ استقبال نکرده است و تلاش ما متمرکز بر احقاق حقوق فلسطینیها و عدم گسترش جنگ است.» به گفته امیرعبداللهیان «تلاشهای زیادی در منطقه در حال انجام است که دامنه جنگ گسترش پیدا نکند.»
با این وجود، ایران پیش از این هشدار داده بود در صورتی که جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه ادامه بیابد، احتمال گسترش جنگ با به خشم آمدن نیروهای مسلمان و دیگر نیروهای جنبش مقاومت وجود خواهد داشت.
در ادامه گزارش سیانان آمده است که یک مقام دفاعی آمریکا نیز روز دوشنبه، همین نگرانی را مطرح کرد. او در این باره مدعی شد «ما چشمانداز گسترش قابلتوجهتری از تنشها علیه نظامیان و کارکنان آمریکا را در آینده نزدیک میبینیم. بیایید در این باره شفاف صحبت کنیم. سرآغاز این مسیر ایران است. ایران شبهنظامیان و نیروهای نیابتی سراسر منطقه را تامین مالی و تجهیز میکند و به آنها سلاح و آموزشهای لازم را میدهد. ما برای این گسترش درگیریها آماده میشویم، هم از نظر دفاع از نیروهایمان و هم از نظر آمادگی برای پاسخ قاطعانه.»
«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوال سیانان مبنی بر این که آیا ایران در حال دستور دادن به این گروهها و هدایت آنهاست، گفت: «چه آنها دستور بدهند چه ندهند، این شبهنظامیان تحت حمایت آنها بودهاند و در قبالشان مسئول هستند.»
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا نیز به سیانان گفت که «آمریکا و شرکای آن همگی اتفاق نظر دارند که باید این پیام واضح به ایران فرستاده شود که نباید به دنبال بهرهبرداری از این وضعیت باشد و گروههای تحت کنترل یا نفوذ آن نیز نباید به دنبال این کار باشند و اگر تهران این کار را کند، پیامدهای بسیار تنشزا و فاجعهباری خواهد داشد. این فقط پیام آمریکا نیست؛ پیامی مشترک است»
چند مقام رسمی به سیانان گفتند که قطر در این زمینه، یک میانجی مهم میان آمریکا، متحدان آن و ایران بوده است.
یکی دیگر از افراد مطلع از اطلاعاتی که دولت آمریکا در این زمینه به دست آورده مدعی شد که ایران نسبت به حمله حماس به رژیم صهیونیستی، در حملات پهپادی اخیر به پایگاههایی که نظامیان آمریکا در آن مستقر هستند، تقصیر بیشتری دارد. سیانان، پیشتر، گزارش داده بود که مقامات ایران از حمله ۷ اکتبر حماس به مواضع رژیم صهیونیستی غافلگیر شدهاند.
در این گزارش ادعا شده است: نیروهای نیابتی وابسته به ایران در گذشته، بارها به پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه حمله کردهاند و آمریکا نیز با حملات هوایی به زیرساختهای این گروهها از جمله در ماه مارس پاسخ داده است اما یکی دیگر از منابع مطلع گفت که در حال حاضر «میل ایران برای گسترش (این درگیری) زیاد است و فعلا تحمل آنها برای خطر کردن بالاست.»
سیانان نوشت: در این میان، آمریکا به طور فعالانه در حال تقویت قوای دفاعی خود در منطقه با توجه به بالا رفتن تنشهاست. آمریکا به عنوان مشارکت در یک ائتلاف بینالمللی ضد داعش، ۲۵۰۰ نیروی نظامی در عراق و حدود ۹۰۰ نیرو نیز در سوریه دارد. «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا نیز، اخیرا، در بیانیهای اعلام کرد که سامانههای دفاع هوایی بیشتری در پاسخ به «گسترش بیشتر تنشها توسط ایران و نیروهای نیابتی آن» در منطقه مستقر میکند.
پنتاگون مدعی است ۲ پهپادی که نظامیان آمریکا در سوریه را هدف قرار داده بودند، روز دوشنبه سرنگون شدند و نظامیان این کشور در عراق و سوریه در هفته گذشته هدف سه حمله پهپادی جداگانه از سوی «نیروهای نیابتی ایران» قرار گرفتند. پنجشنبه گذشته، یک ناو جنگی آمریکا که در سواحل یمن فعالیت میکند، چند موشک شلیک شده را رهگیری کردند که ادعا شد از سوی انصارالله یمن شلیک شده و اراضی اشغالی را هدف قرار داده بود.
یک مقام رسمی نیز میگوید «در حالی که احتمال ندارد ایران مایل به مداخله مستقیم در جنگ با اسراییل یا آمریکا باشد، دستور دادن به نیروهای نیابتی برای حمله به منافع آمریکا در منطقه به ایران اجازه میدهد که نفوذ و اعتبار خود را در عین کنترل خطرات گسترش درگیریها و تنشها حفظ کند.»
با این حال، وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری با «نالدی پاندور» وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی با بیان این اینکه «رژیم جعلی اسرائیل به نمایندگی آمریکا جنگ علیه غیر نظامیان را در غزه به شکل نیابتی به پیش میبرد»، گفت: امروز منطقه همانند یک بشکه باروت است و هر گونه محاسبه غلط در ادامه جنگ افروزی، نسل کشی، قتل عام و کوچاندن اجباری ساکنان غزه و کرانه باختری توسط صهیونیستها و حامیان آن میتواند پیامدهای سنگین و تلخی را در منطقه و همچنین علیه منافع جنگ افروزان در منطقه به همراه داشته باشد.
او در ادامه صحبتهای خود در این نشست مطبوعاتی گفت: مایلم از همین جا و از همین تریبون این هشدار را به آمریکا و عامل نیابتی آن رژیم جعلی اسرائیل بدهم که اگر فورا جنایتهای خود علیه بشریت و نسلکشی در غزه را متوقف نکند هر احتمالی در هر لحظه وجود دارد و منطقه از کنترل خارج میشود و دود این وضعیت به چشم جنگ افروزان و مسببان این حادثه خواهد رفت.
انتهای پیام
نظرات