امروز -شنبه ۴ آذر- در مراسمی با حضور دکتر محمدحسین رجبیدوانی رئیس بنیاد ایرانشناسی، امام جمعه نهاوند، سردار فرجی مشاور فرمانده سپاه استان، فرمانده سپاه نهاوند، فرماندار شهرستان و جمعی از نویسندگان و اصحاب رسانه در محل کانون شهید باهنر شهر نهاوند کتاب «انقلاب اسلامی در نهاوند» رونمایی شد.
این کتاب در پنج فصل به بررسی تحولات شهرستان نهاوند در دوره پهلوی و واکاوی زمینههای حضور این شهرستان در انقلاب اسلامی پرداخته است.
نویسندگان این کتاب علی و فرشید جعفری هستند و پژوهش، تحقیق و انتشار این کتاب ۶۰۰ صفحهای حاصل پنج سال تلاش آنها است.
این کتاب در پنج فصل با عناوین تحولات نهاوند از شکلگیری رژیم پهلوی تا اوایل دهه ۱۳۵۰، زمینهها و پیامدهای شکلگیری گروه ابوذر نهاوند، واکاوی حوادث نهاوند از شهادت شش عضو کادر مرکزی گروه ابوذر تا پایان سال ۱۳۵۶، گامبهگام تا پیروزی (حوادث نهاوند در سال ۱۳۵۷) و نتیجهگیری، تنظیم و چاپ شده است.
نفوذ معنوی انقلاب اسلامی در منطقه به برکت ولایت است
رئیس بنیاد ایران شناسی در این مراسم گفت: شهرستان نهاوند دارای قدمت هزاران ساله تاریخی است و نهاوند از این حیث میدرخشد.
محمدحسین رجبیدوانی اظهار کرد: در طول تاریخ نهاوند شهر بزرگ و متمدنی بوده است و موقعیت بسیار درخشانی داشته و پیشینه زیادی در تاریخ و فرهنگ دارد.
وی افزود: در دوران رژیم ستمشاهی و در اوج خفقان گروه انقلابی ابوذر و علمای برجسته و گرانقدر این شهر خوش درخشیدند و تاریخساز شدند.
رجبیدوانی ادامه داد: گروه ابوذر با هدایت روحانیت بیدار نهاوند به چنان رشدی رسیدند که بخواهند در مقابل رژیم ستمشاهی بایستند در حالی که خفقان همه جا را گرفته بود و این نشانه رشد و ایمان مردم این دیار است.
رئیس بنیاد ایرانشناسی یادآور شد: در نیمه آبان سال ۵۷ مردم این شهر برای نخستین بار در بین شهرهای کشور، مجسمه رژیم ستمشاهی را به زیر کشیدند که نشانه شجاعت مردم نهاوند است.
وی خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس هم فرزندان نهاوند خوش درخشیدند و حماسهها آفریدند و در همه حوادث مردم شجاع و قهرمان این دیار حضور فعال داشتند.
رجبیدوانی تأکید کرد: با توجه به هجمههای دشمنان و شبکههای ماهوارهای و مجازی برای ضربهزدن به باورهای دینی مردم و کوتاهی برخی از مسئولان و خالی کردن میدان از نیروهای انقلابی باعث بروز برخی مشکلات در ترویج فرهنگ انقلابی شد.
وی ادامه داد: این عوامل و کوتاهیهایی که صورت گرفت از یک سو و جنگ نرم دشمنان و عوض کردن جای جلاد و شهید از سوی دیگر باعث بیگانه شدن برخی جوانان با فرهنگ دینی و انقلابی شد.
رئیس بنیاد ایران شناسی اضافه کرد: انقلاب اسلامی در اوج اقتدار مظلوم است و هجمههای زیادی بر کشور وارد میشود اما با وجود این همه مشکلات در بسیاری از مناطق نفوذ معنوی چشمگیری داریم که این نفوذ به برکت ولایت است.
رجبیدوانی افزود: به خاطر عملکرد ضعیف برخیها در اقتصاد و استفاده از مکاتب غربی در این عرصه متأسفانه مشکلات معیشتی برای مردم ایجاد شده است.
وی تأکید کرد: به درستی ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس را به جوانان منتقل نکردیم و باید در مراسمها و یادوارهها نسل جوان را مخاطب قرار دهیم چراکخ این عزیزان نه جنگ را دیدهاند و نه دوران انقلاب اسلامی را درک کردهاند.
رجبیدوانی بیان کرد: ارزشهای شهدا و انقلاب را باید برای نسل جوان بازگو کنیم و این وظیفه همه ما است و با این کار باید جلوی هجمههای دشمنان را بگیریم.
رئیس بنیاد ایران شناسی اضافه کرد: در چنین فضایی که منافقان، دشمنان و اشرار عالم در مقابل انقلاب اسلامی قرار گرفتهاند وظیفه ما روشنگری و بصیرت افزایی برای نسل جوان است.
وی تصریح کرد: خدماتی که انقلاب برای کشور انجام داده باید بیان شود و خیلی کار شده است در همین نهاوند کارهای بزرگی بسیاری انجام شده که باید گفته شود.
رجبی دوانی در پایان گفت: شهدا الگوهای بزرگی برای همه ما هستند و شهدای بزرگوار این شهر و استان میتوانند چراغ راه هدایت ما باشند.
انتهای پیام
نظرات