• سه‌شنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1402092820094
  • خبرنگار : 71567

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

ضرورت طراحی الگوی حمکرانی برای شکل‌گیری تعامل بین حوزه و دانشگاه

ضرورت طراحی الگوی حمکرانی برای شکل‌گیری تعامل بین حوزه و دانشگاه

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت طراحی الگوی حمکرانی برای شکل‌گیری تعامل بین حوزه و دانشگاه تاکید کرد و گفت: ما برای هر استانی هیات اندیشه‌ورز علم و فناوری راه‌اندازی کردیم و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌تواند این هیات را راه‌اندازی کند نامه می‌زنم آن را به میز شورا وصل می کنیم. در واقع ما نخبگان را به طور گسترده در حکمرانی کشور مشارکت دادیم.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر که به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه و با حضور علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه و حجت الاسلام روح اله رجبی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برگزار شد، بر ضرورت تعامل این دو نهاد برای حل مشکلات کشور تاکید کرد و گفت: به طور مثال چند سال پیش دانشجوی دکتری در دانشگاه تربیت مدرس داشتم که قصد داشت رشته پرستاری را از منظر قرآن بررسی کند که البته ما اسم طرح را "پرستاری حکیمانه" گذاشتیم. در پرستاری نظریات مختلف وجود دارد که بنده هم ساعت ها به این نظریه ها گوش کردم تا بر اساس فهمی که کسب می کنم داوری داشته باشم. این دانشجو قصد داشت من استاد راهنمای وی باشم من با شرطی آن را پذیرفتم در نهایت این دانشجو کارشناسی ارشد رشته علم و حدیث را از دانشگاه علوم و حدیث دریافت کرد و چندین مقاله آی اس آی نیز نوشت و توانست به نظریه "پرستاری حکیمانه" برسد.

وی در خصوص آخرین وضعیت اسلامی شدن علوم انسانی نیز اظهار کرد: در این زمینه کارهای زیادی انجام شده است که بسیاری در جریان آن نیستند. در باب اقتصاد اسلامی نیز بیش از ۵۰ استاد تمام یا دانشیاری که مدرس اقتصاد دانشگاهی هستند و در حد اجتهاد حوزه نیز تحصیل کردند؛ طول می کشد ما اقتصاد کاملا اسلامی داشته باشیم اگر چه ما نظریه های اسلامی در این زمینه داریم. ده ها و صدها کتاب و هزاران مقاله در این زمینه نوشته شده است. ضمن اینکه انجمن های علمی حوزه مجموعه مقالات و کتاب های حوزه اسلامی شدن علوم انسانی را جمع آوری کرده و به ۳۰ جلد کتاب تبدیل شده است.

حجت الاسلام خسروپناه خاطرنشان کرد: اینکه چرا از کارهایی که در حوزه اسلامی شدن علوم انسانی صورت گرفته استفاده نمی شود، باید گفت مگر بانکداری ما غربی است ما می خواهیم بانکداری غربی داشته باشیم کجای دنیا ۲۴ یا ۲۵ درصد به سرمایه سود می دهند. مشکل جدی که داریم و اگر این مشکل رفع نشود نمی توانیم اوضاع را درست کنیم این است که ما باور نداریم اداره کشور با علم ممکن است. ما باور نداریم اگر بانک را اصلاح کنیم باید نظریه پشت آن باشد هر تصمیم کشور باید پیوست علمی آن را داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نمی شود بدون نظریه نقشه راه نوشت، باور نداریم با نظریه های علمی می توان مشکلات را حل کرد متاسفانه اغلب این دیدگاه را می پذیرند اما در اجرا به آن عمل نمی کنند. در حالی که بسیاری از آنها خودشان استاد هستند. یکی از کارهایی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام دادم این است هر سیاست یا مصوبه‌ای که بخواهد تصویب شود باید پشتوانه یا پیوست علمی داشته باشد و محکم در این زمینه ایستاده ام.

وی یادآور شد: محققان ما در علوم انسانی جهاد خود را انجام دادند مشکل ما با مدیران و سیاستگذاران این حوزه است که این عقبه دانشی را بکار نمی برند فرقی نمی کند مدیران حوزوی یا دانشگاهی باشند.

این استاد دانشگاه به تعریف علم دینی از دیدگاه شهید مطهری پرداخت و گفت: علم دینی علمی است که برای جامعه دینی مفید باشد. آیت الله جوادی آملی نیز می فرماید علوم تجربی تفسیر کتاب تکوین است حوزویان تفسیر کتاب تشریح می کنند و دانشگاهیان نیز تفسیر کتاب تکوین می کنند؛ لذا هر دو دینی هستند.

حجت الاسلام خسروپناه در خصوص حکمرانی علم از طریق فناوری نیز افزود: من تاکید کردم دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه تبدیل شود. ما برای اینکه این قرارگاه شکل بگیرد چهار ستاد اعم از ستاد علم و فناوری، ستاد فرهنگی اجتماعی، ستاد تعلیم و تربیت و ستاد خانواده و زنان تشکیل دادیم و در ذیل این ستادها میز را تعریف کردیم. مثلا میز علوم مهندسی داریم استادانی که حرفی برای گفتن دارند می توانند در آن میز تصمیم بگیرند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: ما برای هر استانی هیات اندیشه‌ورز علم و فناوری راه اندازی کردیم و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌تواند این هیات را راه اندازی کند نامه میزنیم آن را به میز شورا وصل می کنیم. در واقع ما نخبگان را به طور گسترده در حکم رانی کشور مشارکت دادیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha