• جمعه / ۲۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402102920556
  • خبرنگار : 50107

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد مطرح کرد

غلظت ذرات معلق هوای مشهد از میزان استاندارد جهانی فاصله زیادی دارد

غلظت ذرات معلق هوای مشهد از میزان استاندارد جهانی فاصله زیادی دارد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به گزارش منتشر شده از سوی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ گفت: براساس گزارش وزارت بهداشت، غلظت ذرات معلق هوای مشهد نه تنها از میزان استاندارد جهانی فاصله زیادی دارد، بلکه از ۲۷ شهر دیگر کشور پیشی گرفته و ۱۸۹۱فقره مرگ‌ومیر در مشهد منتسب به ذرات معلق هوای این شهر است.

علیرضا صداقت در گفت‌وگو با ایسنا، به مناسبت روز جهانی هوای پاک با اشاره به آمار مرگ‌ومیر در جهان و کشور بر اثر آلودگی هوا اظهار کرد: طبق آمار، سالانه ۷ تا ۸ میلیون نفر در دنیا جان خود را به علت آلودگی هوا یا عوامل منتسب به آن از دست می‌دهند که سهم ایران از این میزان ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر است. این ارقام وحشتناک بوده و نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد. برخورداری از هوای پاک حق مردم بوده، حقی که با نگاهی خوش‌بینانه به آن کم‌توجهی شده است.

وی با بیان اینکه تجربه‌های موفقی در کنترل آلودگی هوا در شهرهای بزرگ دنیا وجود دارد، عنوان کرد: تلاش‌هایی نیز در کشور برای رفع معضل آلودگی انجام شده اما کافی نیست. چرا قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود؟ آیا صرف داشتن قانون هوای پاک، شهرهای ما سالم می‌شود؟ آیا بعد از تحمیل هزینه های‌ سنگینی که آلودگی هوا به نظام سلامت و اقتصاد کشور وارد کرده، نباید به توسعه، گسترش و کیفی‌سازی حمل‌ونقل عمومی اندیشید؟

مشهد در ٣٢٢ روز از سال، پدیده وارونگی دما را تجربه می‌کند

دکتر صداقت بیان کرد: مشهد آلوده‌ترین شهر کشور است که به طور متوسط در ٣٢٢ روز از سال، پدیده وارونگی دما را تجربه می‌کند، این در حالی است که کلان‌شهرهای تهران و تبریز با موقعیت عرضی تقریباً مشابه، این پدیده را به‌ ترتیب در ٢٣٣ و ١٩١ روز از سال تجربه می‌کنند. باید این مسئله را یک هشدار جدی برای مسئولان و برنامه‌ریزان شهری در کلان‌شهر مشهد تلقی کرد؛ زیرا براساس پژوهش‌های انجام ‌شده، شهر مشهد از نظر ساختار جو، حساس‌ترین کلان‌شهر کشور در مقابل پدیده آلودگی هوا محسوب می‌شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد افزود: آلودگی هوای کلان‌شهر مشهد به لحاظ وجود بارگاه منور رضوی و حضور زائران فراوان طی سال، صرفاً یک مسئله شهری و یا حتی استانی نیست، رسیدگی به شرایط هوایی مشهد باید در سطح کشور مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به گزارش منتشر شده از سوی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ تصریح کرد: براساس گزارش وزارت بهداشت، غلظت ذرات معلق هوای مشهد نه تنها از میزان استاندارد جهانی فاصله زیادی دارد، بلکه از ۲۷ شهر دیگر کشور پیشی گرفته و ۱۸۹۱فقره مرگ‌ومیر مشهد مربوط به ذرات معلق هوای این شهر است.

صداقت گفت: برای کارخانجات و نیروگاه‌های اطراف شهر مشهد قرار دارند سوخت مناسبی جایگزین شده و یا با نصب فیلتر از تشدید آلودگی هوا جلوگیری شود. طبق گفته مسئولان محیط زیست استان، براساس ماده ۲ قانون هوای پاک، نیروگاه‌ها از سال ۱۳۹۷موظف به نصب فیلتراسیون شده‌اند اما با وجود اخطارهای مکرر اقدامی برای نصب فیلتراسیون صورت نگرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha