• دوشنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1402120703990
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

/مناظره انتخاباتی/

میرباقری: رای ندهیم جای ما تصمیم می‌گیرند/ احسانی‌اصل: تعامل بین جامعه نخبگانی و مجلس رقم بخورد

میرباقری: رای ندهیم جای ما تصمیم می‌گیرند/ احسانی‌اصل: تعامل بین جامعه نخبگانی و مجلس رقم بخورد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مناظره انتخاباتی «سبحان احسانی اصل»، مسئول بسیج دانشجویی شهید میثمی دانشگاه یاسوج، «سید مجتبی میرباقری»، دبیر مجمع هماهنگی تشکل‌های دانشجویی اصلاح طلب استان کهگیلویه و بویراحمد و دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام(ره) دانشگاه یاسوج در دفتر ایسنای کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

ایسنا: چرا باید رای بدهیم و در انتخابات شرکت کنیم؟

میرباقری: اگر ما در انتخابات شرکت نکنیم و رای ندهیم بجای ما انتخاب می کنند و رای می دهند بنابراین باید براساس معیارها و ملاک ها فرد اصلح را انتخاب کنیم. دانشجویان علاوه بر رای دادن باید برای مردم روشنگری نیز انجام دهند و فرد اصلح را معرفی کنند و اینکه چه کسی می تواند درد و مشکلات مردم را در مجلس فریاد بزند. باید همه دستگاه‌های اجرای بخصوص دستگاه‌های فرهنگی، صداو سیما و رسانه ها در زمینه افزایش مشارکت تلاش کنند.

مردم با حضور در انتخابات، رای دادن و انتخاب فرد مورد نظرشان گلایه ها و انتقادات خود از وضعیت موجود را مطرح کنند. مردم از رای دادن بعنوان یک فرصت استفاده کنند و گزینه مورد نظر خود را انتخاب و راهی مجلس کنند تا بتوانند مشکلات و مطالبات بر زمین مانده آنها را رفع کنند و با قهر مشکلات رفع نمی شود.

مردم دچار مشکلات زیادی در زمینه اقتصاد، اشتغال و معیشت هستند اما راه حل مشکلات مردم، نیامدن پای صندوق‌های رای نیست چراکه به ضرر مردم است و این مشکلات نتیجه انتخاب اشتباه خودمان است. بهترین کار برای اعتراض و گلایه حضور پای صندوق های رای و انتخاب اصلح است.

احسانی اصل: کسانی که نسبت به اطرافشان کنش و واکنشی نشان نمی دهند بعنوان مثال در انتخابات شرکت نمی کنند؛ کسانی دیگری برای آنها تصمیم می گیرند. انتخابات عرصه ای است که مردم شامل مخالفان و موافقان وضع موجود می توانند حضور پیدا کنند و با رای که می دهند گزینه مورد نظر خود را به کرسی می نشانند.

ایسنا: دانشجویان چه انتظاری از مجلس دارند؟

میرباقری: نماینده باید در هر زمینه ای از جمله اقتصاد و تولید برنامه داشته باشد، برخی نمایندگان حتی وظایف خود را هم نمی دانند و شعارهای پوچ و توخالی به مردم ارایه می دهند که همین شعارهایی که قابل محقق شدن نیستند موجب ناامیدی و دلسردی مردم شده است. نمایندگان برخلاف فرموده مقام معظم رهبری در انتصابات در ادارات مختلف دخالت می کنند که باعث دلسردی مردم می شوند، نماینده باید نگاه کلان داشته باشد نه اینکه دغدغه اش جابجایی چند مستخدم و نگهبان باشد.

احسانی اصل: نماینده برای چهار سال انتخاب نمی شود بلکه برای آیندگان هم قانون وضع می کند پس قانون‌گذاری اشتباه و نظارت نکردن می تواند مردم را دچار مشکل کند. بنابراین باید در انتخاب نماینده دقت کنیم. شأن نمایندگی به کارهای کوچک و پیش پا افتاده، انتصابات و استخدام های خلاف قانون تقلیل نیابد.

ایسنا: آیا مجلس با حقوقی که برای سربازان در نظر گرفت از سربازان حمایت کرد؟

میرباقری: حقوق سربازان رشد خوبی داشته اما جای کار بیشتری دارد. سربازی باید تخصصی شود و سربازان در حوزه تخصصی خود به کار گرفته شوند و خدمت کنند. عملکرد مجلس در مجموع نسبت به سایر دوره ها در برخی حوزه ها ضعیف بوده اما برای سربازان کار خوبی انجام داد.

احسانی اصل: مجلس فعلی کارهای خوبی از جمله سربازی و جوانی جمعیت هم کرده است، اما شفافیت آرا و برخی مسایل انتظارات دیگر مردم و دانشجویان بود.

ایسنا: بعنوان یک دانشجو پس از فارغ التحصیلی چه انتظاری از نمایندگان مجلس دارید؟

احسانی اصل: باید نمایندگان فهم درستی از دانشگاه که مبدا تحولات است داشته باشند اما برخی نمایندگان استان و کشور نگاه و توجهی به دانشگاه ندارند و دانشگاه را به جلسات کوچک و ساده ترجیح می دهند. این نگاه به دانشگاه در بین برخی نمایندگان وجود ندارد.

‌میرباقری: ‌از چهار سال پیش تاکنون دوست داشتم نمایندگان یک بار در دانشگاه حضور یابند که متاسفانه اما به کوچکترین جلسات و مسایل توجه و وقت دارند اما در حد حرف و شعار می گویند که دانشگاه خانه دوم بنده است. نماینده ای که راهی مجلس می شود نماینده دانشجویان و دانشگاهیان هم است اما هر سه نماینده استان حاضر به حضور در دانشگاه نشدند. اگر عملکرد خوبی داشتند می توانستند با حضور دانشگاه از عملکرد خود دفاع کنند. مردم در انتخابات ۱۱ اسفند به کسانی رای بدهند که با دانشجو یا دانشگاه قهر نباشد.

ایسنا: دانشجویان چگونه می توانند به یک نماینده مجلس در تصویب قوانین حمایتی کمک کنند؟

احسانی اصل: در دانشگاه، دانشجو، اساتید و کارکنان هستند که می توانند همچون بازوی قوی به نمایندگان کمک کنند تا نتیجه آن را بر روی سفر مردم ببینیم بنابراین تعامل بین جامعه نخبگانی و مجلس رقم بخورد تا مردم از منافع آن بهره مند شوند.

میرباقری: نمایندگان باید از جامعه دانشگاهی نظرخواهی کرده و از بارش افکار در دانشگاه در جهت توسعه و رشد جامعه استفاده کنند اما در استان کهگیلویه و بویراحمد ارتباطی بین نمایندگان و جامعه دانشگاهی وجود ندارد که علت این مسأله انتخاب درست نداشتن است.

میرباقری: رای ندهیم جای ما تصمیم می‌گیرند/ احسانی‌اصل: تعامل بین جامعه نخبگانی و مجلس رقم بخورد

ایسنا: مجلس چه کمک هایی برای ازدواج و مسکن جوانان می تواند انجام دهد؟

احسانی اصل: مسکن و ازدواج دو مسأله مهم جامعه بخصوص قشر جوان و دانشجو است که وقتی مشکل در این خصوص داشته باشیم منجر به آسیب های اجتماعی در جامعه و هر منطقه می شود. مجلس در زمینه تصویب قوانین عملکرد خوبی داشته اما در زمینه اجرای قانون عملکرد مطلوب نبوده است و در استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه نهضت ملی مسکن و وام های ازدواج در بین سایر استانهای آخر هستیم که بحث نظارت نمایندگان می تواند در این زمینه موثر باشد.

میرباقری: باید اقتصاد از این وضعیت نجات پیدا کند. همت مجلس و دولت را می طلبد که در عمل چیز خاصی ندیده ایم. بعنوان مثال تصویب می شود که وام و تسهیلات به جوانان پرداخت شود و سختگیری نشود اما وقتی به بانک‌ها مراجعه می شود به این قانون ها و بخش نامه ها عمل نمی شود و اینجا وظیفه نمایندگان است که جهت این مسایل ورود کند و کار نظارتی خود را انجام دهند.

ایسنا: آیا می توانید به داوطلب اصلح رای دهید حتی اگر با درخواست های شما منافات داشته باشد؟

احسانی اصل: اگر منافع ملی و منافع عمومی را بر منافع شخصی ترجیح دهیم می توانیم به داوطلب اصلحی که سلیقه اش با من متفاوت باشد رای دهم.

میرباقری: در خصوص انتخاب فرد اصلح باید ملاک های لازم مدنظرم را داشته باشد و بعنوان قشر نخبه منافع عمومی را در نظر داشته باشیم و نماینده ای می تواند موفق باشد که منافع عمومی را بر منافع شخصی ترجیح دهد و حق و حقوق مردم را در سطح کلان پیگیری کند.

ایسنا: اگر نماینده شدی اولین قانونی که در تصویب آن گام بر می دارید چیست؟

احسانی اصل: در صورتی که نماینده شوم برای اجرای قوانین مصوب شده پیگیری و نظارت می کنم چراکه اجرای قوانین ضعیف است. برخی نمایندگان از ریل وظایف نمایندگی خارج شده و در کف میدان اجرا وارد می شود و در انتصابات دخالت می کند و اگر این مسئولان که منصوب می شوند فردا ضعفی داشته باشند نمی تواند بر آنها نظارت کند.

میرباقری: در صورتی که نماینده مجلس شوم تیم مشاور علمی و عملگرا در کنار خودم تشکیل خواهم داد تا اقداماتی انجام دهم که منافع عموم در آن باشد.

میرباقری: رای ندهیم جای ما تصمیم می‌گیرند/ احسانی‌اصل: تعامل بین جامعه نخبگانی و مجلس رقم بخورد

ایسنا: چه نقدی به نمایندگان مجلس وارد است؟

احسانی اصل: ورود نمایندگان به جاهایی که نباید ورود کنند و دادن وعده های غیرقابل اجرا از نقدهایی است که به نمایندگان بخصوص نمایندگان وارد است. نمایندگان مجلس نشست‌های انتخاباتی را به دعوت دانشگاه ترجیح می دهند که این مسأله درست نیست.

میرباقری: مجلس و نمایندگان به مجلس انقلابی معروف هستند، اما عملکرد برخی نمایندگان با شعارهای انقلاب اسلامی هم خوانی نداشته است.برخی نمایندگان قانونگذاری و نظارت را انجام ندادند، در برخی جاها دخالت بی جا داشتند و حضور نیافتن در دانشگاه از جمله انتقاداتی است که به نمایندگان فعلی وارد است.

ایسنا: آیا مشارکت بالا برای انتخاب مجلس موثر است؟

احسانی اصل: مجلس و نمایندگان بدون پشتوانه مردمی و مشارکت بالا نمی توانند در سطح ملی و بین المللی موثر باشند که در صورت مشارکت پایین با مشکل مواجه خواهیم شد. حضور مردم و مشارکت حداکثری در انتخابات می تواند به نفع کشور و مردم باشد.

میرباقری: مشارکت بالا و حداکثری پایه های اصلی نظام را استحکام می بخشد و می تواند به مردم کمک کند، نماینده نگاه بهتری به جامعه داشته باشد و مشارکت بالا می تواند در راهیابی فرد اصلح به مجلس تاثیرگذار باشد.

ایسنا: آیا با فیلترینگ موافق هستید و وظیفه نمایندگان در این خصوص چیست؟

احسانی اصل: ساماندهی فضای مجازی ضروری است و مدیریت و ساماندهی فضای مجازی مدنظر همه موافقان و مخالفان فیلترینگ فضای مجازی است اما فیلترینگ در برخی موارد منجر به فساد و بیشتر شدن آسیب‌های اجتماعی شده است و فیلترینگ تنها راه حل نیست.

میرباقری: خیلی از مردم کشور از طریق فضای مجازی ارتزاق می کردند که فیلترینگ فضای مجازی اشتغال تعداد زیادی را نابود کرد و انتظار از نمایندگان آینده مجلس داریم که این مسأله را با مدیریت درست، حل کنند. فیلترینگ زمینه فساد برای فیلترشکن فروش ها ایجاد کرد.

ایسنا: نظر خود را در خصوص چند کلمه بفرمایید/ پارتی بازی و خاله خرزویی

احسانی اصل: پارتی بازی و خاله خرزویی در شأن یک نماینده مجلس و مردم نیست اگر ساختارها درست شود کار همه افراد حل می شود و نیازی به پارتی بازی و این حرفا نیست.

میرباقری: در بیشتر موارد پارتی بازی روابط خاله خرزویی جایگزین ضوابط شده است بطوریکه برای ساده ترین کار اداری باید دست نوشته ای از جایی یا نماینده ای داشته باشیم تا کارمان انجام شود.

میرباقری: رای ندهیم جای ما تصمیم می‌گیرند/ احسانی‌اصل: تعامل بین جامعه نخبگانی و مجلس رقم بخورد

ایسنا: استخدام های خلاف قانون

احسانی اصل:  یکی از مسایل که منجر به بدبین شدن مردم به مسئولان و کشور می شود استخدام های خلاف قانون است، بنابراین هر گونه استخدام باید در یک شرایط یکسان و از طریق آزمون انجام شود.

میرباقری:
برخی مشکلات جامعه ما بدلیل همین استخدام های خلاف قانون است که آسیب های و تبعات زیادی در پی دارد.

ایسنا: گردشگری، طبیعت گردی و جنگل

احسانی اصل: بخش گردشگری، طبیعت و جنگل از ظرفیت های مغفول مانده استان کهگیلویه و بویراحمد است که نمایندگان می تواند در این زمینه موثری واقع شوند و مسئولان در حد وعده به این مسأله مهم پرداختند و سرمایه گذاری داخلی و خارجی آن طور که باید و شاید نشده است.
سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب آب داریم اما استان ما دچار تنش آبی در زمینه شرب است در حالی که آب همین استان را به سایر استانهای انتقال می‌دهند و کشت های آب‌بر انجام می دهند اما در استان ما محدودیت گذاشته می شود.

میرباقری: ۱۰ درصد آب های کشور را داریم اما گریه دارد که با این وجود ۶ تا ۸ ساعت آب شهر مرکز استان قطع است که نماینده قوی را می طلبد، ظرفیت گردشگری، طبیعی و جنگلی ارزشمندی دارد اما در عمل چیزی در این زمینه ندیده ایم که نمایندگان قوی و اصلح در این خصوص می تواند پیگیری ها و نظارت های برای استفاده از این فرصت ها، داشته باشند.

ایسنا: فقر و گرانی

احسانی اصل: نمایندگان می تواند در سیاستگذاری و نظارت بر قوانین و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی نقش مهمی داشته باشند، مردم با فقر و گرانی و مسایل اقتصادی مواجه هستند و سفره مردم باید بهتر از این که هست باشد که نمایندگان مجلس این دغدغه را در عمل داشته باشند و سفره نماینده باید هم سطح مردم باشد تا بتواند قوانینی را دنبال کند که در سفره مردم تغییر و تحولی ایجاد کند.

میرباقری: گرانی و تورم فقیر را فقیرتر و غنی را غنی تر می کند و این دو مساله فساد زا هستند. نمایندگان و مسئولان به این مسایل جدی تر وارد شوند تا بر گرده مردم فشار نیاید. اگر نمایندگان در این خصوص نیز بر قوانین نظارت کنند با این مشکلات مواجه نبوده ایم.

ایسنا: تولید ۲۵ درصد نفت و گاز کشور در کهگیلویه و بویراحمد

احسانی اصل: آنطور که باید و شاید جز آلایندگی از این ظرفیت چیزی نصیب استان کهگیلویه و بویراحمد نشده است که نیازمند نماینده قوی برای پیگیری این حق هستیم.

میرباقری: استانی که ۲۵ درصد تولید نفت و گاز کشور را دارد نباید این وضعیت و مشکلات را داشته باشد، حق و حقوق مردم استان در این زمینه یک نماینده پیگیر می خواهد و انتظار داریم نمایندگان آینده استان جدی پیگیری و دنبال این مساله کنند.

ایسنا: شبکه ارتباطی فرودگاه، آزاد راه و راه آهن

احسانی اصل: برای رشد، توسعه و پیشرفت استان کهگیلویه و بویراحمد نیاز به ایجاد زیرسخت‌هاست که از جمله این زیرساخت ها می توان به راه، راه آهن و فرودگاه مناسب و استاندارد اشاره کرد. راه آهن یاسوج تنها وعده آن داده شده و روی کاغذ بود، در زمینه راه استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به سایر استانها مشکل دارد و یاسوج فرودگاه دارد اما با فراز و نشیب زیادی روبروست و پروازهای مناسب و منظمی ندارد که تحقق این موارد نیاز به پیگیری دارد که نگاه به زیرساخت ها باید تقویت شود.

میرباقری: مسئولان استان جایگاه خود را نمی دادند، در رابطه با فرودگاه، راه آهن و آزاد راه سال‌هاست که مسئولان استان تنها حرف می زند و خبری از عمل نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha