مالک رحمتی در جلسه شورای راهبری کاهش تصادفات استان، با بیان اینکه در داخل شهر حتی یک فوتی هم غیر قابل پذیرش است، افزود: فلسفه تشکیل شورای راهبردی کاهش تصادفات این است که میزان تصادفات و فوتیها نزولی و کاهشی شود.
وی گفت: هرچند آمار سفرهای نوروزی نسبت به سال گذشته کاهشی است، اما میزان تصادفات و به تبع آن فوتیها و مصدومان افزایش یافته است که البته تعدادی از فوتیها مربوط به مجروحان تصادفات قبل از شروع طرح ترافیکی عید نوروز است.
رحمتی با بیان اینکه سال جاری، سه موج سفر اتفاق میافتد و باید آمادگی خود را حفظ کنیم، افزود: با توجه به آمار تصادفات و فوتیها در موج اول، شرایط رضایتبخش نیست و آنچه امروز باید روی آن تمرکز کنیم برنامهریزیهای لازم برای به حداقل رساندن آمار تصادفات و تلفات در دو موج پیش رو است.
وی افزود: باید اقدامات عاجلی همچون استقرار تیمهای هلال احمر و راهداری در ۱۵ کیلومتری ورودی شهرستانهای حادثهخیز و انجام کارهای فرهنگی و اطلاع رسانی انجام شود.
وی ادامه داد: در کنار اینها، اقدامات ریشهای نیز در طول سال توسط دستگاههای مربوطه با پشتیبانی و پیگیری معاونت عمرانی انجام شده و ادامه خواهد یافت.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: برنامهریزیهای انجام شده به این منظور است که امر پیشگیری اتفاق بیفتد و اگر اقدامات کارشناسی شده بوده و درست اجرا شود باید پیشگیری به خوبی انجام شود و اگر نتیجه این گونه نباشد و حادثه ای اتفاق افتاد در آن حادثه باید اقدام واکنش سریعی انجام داد و مدیران دستگاهها امروز باید در چنین آرایشی قرار گیرند.
وی تاکید کرد: مدیران دستگاهها از امروز گزارش رصد ۲۴ ساعته محورهای مواصلاتی را به همراه مستندات لازم تهیه و به دبیرخانه ارائه کنند و تنها به اعداد و ارقام اکتفا نشود.
رحمتی با بیان اینکه جان انسانها برای شخص بنده بیش از پیش حساسیت دارد، گفت: ما معتقدیم دو موج سفر پیش رو داریم و باید از اتفاقات ناگواری که در موج اول افتاده درس بگیریم، برنامه ریزی کنیم و اقداماتمان را تقویت کنیم تا در موجهای دوم و سوم شاهد این اتفاقات نباشیم.
استاندار آذربایجان شرقی بر نقش صداوسیما و رسانهها در حوزه فرهنگسازی تاکید کرد و اظهار کرد: اطلاع رسانی به ویژه کار تبیینی و پخش صحبتهای خانوادههای آسیب دیده و فرهنگ سازی در طول سال تاثیر بسزایی در آگاه سازی مردم خواهد داشت و در کنار این، فعالان اجتماعی نیز باید به این عرصه ورود کنند و این آگاهی بخشی را به مردم عزیز داشته باشند.
رحمتی تاکید کرد: در فرهنگ سازی هیچ کسی نباید منتظر ابلاغ و دستور باشد و همه باید خود را به ویژه در این ایام مکلف به انجام آن بدانند.
وی ادامه داد: مسیر، بخشی مهمی از سفر است و دستگاهها باید برنامههای عملیاتی را ارائه کنند که مسافران مسیر را جزئی از سفر بدانند و این گونه نباشد که فقط به مبدا و مقصد توجه کنند.
استاندار آذربایجان شرقی به کیفیت خودروها نیز اشاره کرد و گفت: در نوبه خودمان باید در مورد کیفیت خودروها اعتراض، مطالبه گری و اطلاع رسانی کنیم که البته این موضوع در کوتاهمدت به نتیجه دلخواه نخواهد رسید.
وی گفت: در کنار کیفیت خودرو، مسائلی مهمی همچون نکات فنی خودرو، انجام معاینه فنی و بررسی چک لیستها قبل از سفر توسط رانندگان مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه به ضرورت شناسایی و رفع نقاط حادثهخیز پرداخت و گفت: در مورد نقاط حادثهخیز موجود در استان که تعداد آنها زیاد هم نیست، کارهای فنی و سختافزاری همچون تعریض و جایگزینی پیجها و گردنهها میتوان انجام داد و در کنار آن کارهای نرمافزاری و فرهنگی برای رانندگان نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: فرمانداران استمرار فعالیت خودروهای امدادی را تا پایان طرح نوروزی برنامهریزی کنند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، وی تاکید کرد: باید این دغدغه را داشته باشیم که در استان با یک اتحاد، انسجام و همکاری متقابل کارها را پیش ببریم.
انتهای پیام
نظرات