• سه‌شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403021812637
  • خبرنگار : 50212

رئیس هیات مدیره تولیدکنندگان پسته استان مرکزی عنوان کرد

بارش‌های بهاری و حال خوب باغات پسته زرندیه

بارش‌های بهاری و حال خوب باغات پسته زرندیه

ایسنا/مرکزی رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی گفت: هم اکنون درختان پسته شهرستان زرندیه بهترین شرایط دمایی را تجربه می‌کنند و این دما برای درخت بسیار مفید و سودمند است.

محمود بارانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بارندگی‌های دیرهنگام فصل زمستان اظهار کرد: در مجموع بارش‌های خوبی صورت گرفته است و امیدواریم با تداوم بارش‌ها در فصل بهار شرایط به گونه‌ای شود که جبران گذشته و کمبود باران زمستان را بکند.

وی افزود: بهترین نوع بارش با پوشش برف در فصل زمستان و در ماه های دی و بهمن است که درختان در خواب زمستانی باشند تا خواب درخت تامین و خزان، کامل شود. متاسفانه زمستان سال گذشته علاوه بر اینکه بارندگی مناسبی صورت نگرفت سرمای مورد نیاز درخت نیز تامین نشد و این سرما در آخر فصل زمستان بوقوع پیوست.

بارانی در ادامه با اشاره به اینکه درختان پسته در مرحله گلدهی قرار دارند، گفت: بهترین دما برای گرده‌افشانی و گلدهی، دمای ۲۳ الی ۲۶ درجه سانتیگراد است و اگر گرمای هوای بیشتر از این میزان شود یا پدیده سرمازدگی اتفاق بیفتد برای درخت مفید نیست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شهرستان زرندیه به عنوان قطب تولید پسته استان مرکزی بهترین دمای هوا را تجربه می‌کند، گفت: هم‌اکنون درختان پسته شهرستان زرندیه بهترین شرایط دمایی را تجربه می‌کنند و این دما برای درخت بسیار مفید و سودمند است.

رئیس نظام صنفی کشاورزی زرندیه در خصوص سرمای احتمالی در فصل بهار نیز گفت: به کشاورزان توصیه می‌شود استفاده از روش‌های ممکن جهت کاهش خسارت سرما در باغات و مزارع و مشورت کارشناسان کشاورزی را فراموش نکنند.

وی در خصوص هرس درختان نیز گفت: باغداران هرچه زودتر اقدام به سوزاندن چوب‌های هرس شده کنند تا پروانه چوب‌خوار با گرم شدن هوا خارج نشود، در غیر این صورت پروانه خارج شده و در شاخه‌های تازه تخم گذاری می‌کند. در این صورت آلودگی چند برابر می‌شود و علاوه بر هدر رفتن زحمات کشاورزان، منطقه نیز آلوده می‌شود.

بارانی در ادامه گفت: اگر چوب‌های هرس شده درختان پسته در باغ یا اطراف باغ دپو شده و سوزانده نشوند در جریان باران‌های بهاره نم می‌کشند و در زمان گرم شدن هوا در میان چوب‌ها کرم رشد کرده و بعد از گذراندن مدت زمان کوتاهی تبدیل به  سوسک سرشاخه‌خوار می‌شود. این سوسک در اواسط و اواخر بهار به جوانه‌های رویشی درختان پسته حمله می‌کند. این حشرات از خوشه‌های سال آینده استفاده می‌کنند و آفتی بسی خطرناک‌تر از کرم ساقه‌خوار هستند و علاوه بر اینکه تمام جوانه‌های رویشی و زایشی جدید را می‌خورند به محصول سال آینده هم خسارت زده و به رشد درخت نیز آسیب وارد می‌کنند.

وی در خصوص میزان خسارت وارده متاثر از آفت‌ها در باغات پسته زرندیه گفت: خسارت‌ها به گونه‌ای نیست که بتوان رقم دقیقی از میزان آن اعلام کرد، اما می‌توان گفت که بخشی از باغات درگیر آفات و به تبع آن خسارت می‌شوند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی زرندیه در ادامه گفت: باغات پسته معمولا گرفتار آفاتی نظیر آفت چوبخوار یا کرم مغزخوار هستند و اگر عملیات دفع آفات به درستی و در موعد مقرر انجام نشود مشکلاتی را برای باغ و محصول به همراه خواهد داشت.

وی افزود: اگر دفع آفات انجام نشود در کیفیت محصول تاثیر گذاشته و حتی مغز پسته طعم تلخ به خود گرفته و بازارپسند نخواهد بود. ویژگی پسته زرندیه این است که سن‌زدگی در آن ایجاد نمی‌شود و در صورت وقوع سن زدگی مغز پسته تلخ و دچار آفلاتوکسین خواهد شد که بازار پسندی خود را از دست می دهد.

بارانی گفت: خوشبختانه باغات پسته این شهرستان به دلیل اقداماتی که در حوزه پیشگیری و مبارزه با آفات انجام می‌شود درگیر آفات و سن‌زدگی نشده و محصول تولیدی عاری از هرگونه آفت و با کیفیت راهی بازارهای خارجی و داخلی می‌شود.

قریب به ۸۰ درصد باغات پسته استان مرکزی در زرندیه قرار دارند و از مجموع حدود ۱۲ هزار هکتار باغ پسته موجود در استان، بالغ بر ۱۰ هزار هکتار در این شهرستان قرار دارد که از این میزان نیز هشت هزار هکتار در منطقه سلطان احمدلو و دو هزار هکتار در منطقه خشکرود زرندیه قرار گرفته و دو هزار هکتار از مجموع باغات استان نیز در شهرستان ساوه است.

محموله‌های صادراتی پسته زرندیه از پایانه پسته این شهرستان به کشورهای اوراسیا، ترکیه، حاشیه خلیج فارس، روسیه و برخی کشورهای همسایه صادر می‌شود.

طلای سبز از استراتژیک‌ترین محصولات تولیدی شهرستان زرندیه است که بواسطه ارگانیک بودن، با اقبال بالایی از سوی مشتریان اروپایی همراه است و توانسته جایگاه خوبی را در ارزآوری و رونق اقتصادی منطقه کسب کند و پسته‌کاری در زرندیه توانسته برای نزدیک به چهار هزار نفر در منطقه سلطان احمدلو فرصت شغلی مستقیم ایجاد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha