به گزارش ایسنا، پایگاه خبری الجزیره پلاس با انتشار پستی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام با مقایسه مبارزات آزادیبخش ملت فلسطین و ایرلند، نوشت که مردم ایرلند نیز ناگزیر از مبارزه برای حق خود برای در دست گرفتن کنترل سرزمینی بودند که در آن زندگی میکنند.
در این مطلب آمده است: خاک فلسطین برخلاف ایرلند هنوز تحت اشغال است؛ دههها پس از "روز نکبت" در ۱۹۴۸ که منجر به تشکیل اسراییل شد و آغاز اشغال غزه، قدس شرقی و کرانه باختری شد، فلسطینیها هنوز برای آزادی خود در حال مبارزه هستند.
در ادامه به این شباهتها اشاره میشود که دلیل قوی بودن احساس همبستگی میان این دو ملت است:
انگلیس، اولین بار در قرن دوازدهم به ایرلند حمله کرد و ملت فلسطین تا ۷۰۰ سال تحت اشغال انگلیس به سر میبردند.
پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی در سالهای ۱۹۲۰، انگلیس طی توافقی با فرانسه برای تقسیم "خاورمیانه" و کنترل آن، حاکمیت فلسطین را در دست گرفت.
انجمنی به نام "مردان متحد ایرلند" قیامی علیه سلطه انگلیس را در ۱۷۹۸ رهبری کرد. اما این مبارزات آنها چندان طولانی نبود.
نیروهای انگلیسی و متحدان محلی آنها این قیام را طی مدتی کمتر از ۵ ماه سرکوب کردند و دهها هزار تن از افراد این انجمن کشته شدند.
مورخان میگویند، ایرلندیها نیز مانند فلسطینیها، به ویژه در مدت استیلای "کرامولیان" در میانه قرن هفدهم قربانی پاکسازی قومیتی بودهاند.
در مدت تشکیل رژیم صهیونیستی، شبهنظامیان صهیونیست حدود ۱۵ هزار نفر از فلسطینیها را کشتند و حداقل ۷۵۰ هزار نفر را از خانههای خود بیرون راندند.
در سال ۱۹۱۹ ایرلند، گروهی از داوطلبان "ارتش جمهوریخواه ایرلند" را تشکیل داده و جنگی دو ساله را علیه نیروهای انگلیسی بر پا کردند. این موضوع منجر به تشکیل "دولت آزاد فلسطین" در دسامبر ۱۹۲۲ شد که کنترل بیشتر قسمتهای ایرلند را در دست داشت.
اما این کشور نیز هنوز بخشی از امپراتوری بریتانیا بود. ۱۵ سال دیگر طول کشید تا ایرلند بتواند به درستی به یک جمهوری تبدیل شود.
در دهه هفتاد و هشتاد میلادی، اعضای "ارتش جمهوریخواه ایرلند" که با خیزشی دوباره به دنبال پایان دادن به سلطه بریتانیا بر ایرلند شمالی بودند، با "سازمان آزادیبخش فلسطین" روابط برقرار کرده و برای نشان دادن همبستگی خود از اردوگاه پناهجویان بازدید کردند.
فلسطینیها نیز تحت سلطه بریتانیا، مانند انقلابیون ایرلند از همان تاکتیکهای ضد شورش این امپراتوری رنج میبردند.
بریتانیا در سال ۱۹۳۶ نیز همان یگان شبهنظامیان را که برای سکوب انقلابیان به ایرلند فرستاده بود، به فلسطین فرستاد تا خیزشی فلسطینی را سرکوب کنند.
اما برخلاف ایرلند، خاک فلسطین هنوز تحت اشغال است. فلسطینیها در مناطق اشغالی این کشور و در اراضی اشغالی که رژیم صهیونیستی در آن تشکیل شده است، هنوز تحت سلطه نظامی و محاصره انسانی این رژیم به سر میبرند که گروههای حقوق بشری آن را "آپارتاید" دانستهاند.
حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه با هدف "نابودی حماس" هفت ماه است که ادامه دارد و بیشتر قربانیان آن غیرنظامیان بودهاند.
این رژیم حملات علیه غزه را در پی عملیات "طوفان الاقصی" توسط حماس در ۷ اکتبر آغاز کرد.
بیش از ۳۵ هزار نفر از مردم غزه بر اثر این حملات جان باختهاند. همچنین ۸۵ درصد از جمعیت آن در شرایطی آواره شدهاند که این شهر در محاصره انسانی قرار دارد و ۶۰ درثد از زیرساختهای حیاتی آن از بین رفته است.
تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای رسیدن به توافق آتشبس میان طرفین ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات