• شنبه / ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۸:۳۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403031208284
  • خبرنگار : 50182

۱۱.۵ درصد کرمانشاهیان بالای ۱۸ سال «سیگار و قلیان» می‌کشند

۱۱.۵ درصد کرمانشاهیان بالای ۱۸ سال «سیگار و قلیان» می‌کشند

ایسنا/کرمانشاه رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه میزان شیوع استعمال دخانیات میان افراد بالای ۱۸ سال استان را ۱۱.۵ درصد اعلام کرد.

دکتر ابراهیم شکیبا به مناسبت روز جهانی و هفته ملی بدون دخانیات (۷ تا ۱۲ خرداد) در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وجود ۱.۳ میلیارد فردِ سیگاری در جهان گفت: همین آمار بالای مصرف این ماده مضر موجب شده تا یک روز به نام روز جهانی بدون دخانیات نامگذاری شود و در ایران هم با توجه به اهمیت این موضوع یک هفته به نام هفته ملی بدون دخانیات در نظر گرفته شده است.

وی افزود: شعار ملی این هفته «حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات، حق و مسئولیت همگانی» نامگذاری شده تا توجه بیشتری به مضرات مصرف سیگار روی کودکان و نوجوانان انجام شود.

شکیبا گفت: سالانه هشت میلیون نفر در جهان بر اثر مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهند که از این تعداد ۱.۲ میلیون نفر آنها به دلیل مواجهه با دود دست دوم دخانیات می‌میرند، یعنی مصرف کننده مستقیم نبوده و تنها در معرض دود دخانیات قرار گرفته‌اند.

وی افزود: بسیاری افراد سیگاری متاسفانه در محیط خانه اقدام به استعمال سیگار می‌کنند و همین امر موجب می‌شود اعضای خانواده و به‌ویژه کودکان و نوجوانان در معرض دود سیگار قرار گرفته و دچار عوارض و حتی مرگ شوند.

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه در ادامه به میزان مصرف و مرگ و میر ناشی از استعمال دخانیات در کشور و استان کرمانشاه اشاره و تصریح کرد:  بر اساس آخرین مطالعه انجام شده در سال ۱۴۰۰ میزان شیوع استعمال دخانیات در افراد بالای ۱۸ سال کشور ۱۹.۴۴ و در استان کرمانشاه ۱۱.۵۶ گزارش شده است.

وی افزود: این آمار در حالیست که بر اساس مطالعه صورت گرفته در سال ۱۳۹۵ میزان شیوع استعمال دخانیات در افراد بالای ۱۸ سال کشور در آن سال ۱۰.۱ و در استان ۱۰.۴ بوده و مقایسه آمارها نشان از رشد مصرف  دخانیات طی سال‌های اخیر دارد که زنگ خطری جدی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه برآوردهای صورت گرفته حاکی از مرگ سالانه حداقل ۶۰ هزار نفر بر اثر مصرف و یا مواجه با دود ناشی از دخانیات در کشور است، افزود: علاوه بر مرگ و میر، مصرف دخانیات در بسیاری افراد موجب ایجاد عوارض شده و هزینه‌های سنگینی را به بخش بهداشت و درمان تحمیل می‌کند.  

شکیبا گفت: طبق برآورد صورت گرفته سالانه بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان صرف درمان بیماری‌های مرتبط با سیگار می‌شود. علاوه بر این هزینه‌های سرسالم آور در حوزه درمان، هزینه‌ای که سالانه بابت خرید سیگار و تنباکو به هدر می‌رود حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده، هزینه‌ای که می‌توانست نقش موثری در اقتصاد کشور داشته باشد، اما توسط افراد سیگاری دود شده و به هوا می‌رود.

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه در ادامه در تشریح اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در حوزه مقابله با مصرف دخانیات، ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اجرای برنامه بیمارستان‌های بدون دخانیات در استان، جمع‌آوری قفسه‌های تبلیغاتی فروش محصولات دخانی در صنوف مرتبط شامل سوپرمارکت‌ها، خواروبارفروشی و هایپرمارکت‌ها، پیگیری پلمب قلیانسراها در استان و کمک به ترک دخانیات در مراکز جامع سلامت را از جمله مهمترین این اقدامات عنوان کرد.

وی در پایان از مردم خواست در صورت مشاهده تخلف استعمال دخانیات در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و سایر اماکن عمومی با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند تا در اسرع وقت توسط بازرسان بهداشت محیط پیگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha