• چهارشنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403041308999
  • خبرنگار : 50187

توصیه‌های طب سنتی برای رهایی از گرمازدگی

توصیه‌های طب سنتی برای رهایی از گرمازدگی

ایسنا/کرمان حذف ادویه‌های تند و تیز، غذاهای سرخ کرده و چرب، غذاهای شور از رژیم غذایی و پرهیز از قرار گرفتن مستقیم زیر نور خورشید از جمله توصیه‌هایی است که عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و متخصص طب سنتی در رابطه با کاهش گرمازدگی در فصل تابستان کرد.

دکتر هاله تاج الدینی امروز ۱۳ تیرماه در این رابطه گفت: در فصول گرم سال احتمال بروز گرمازدگی به ویژه در افرادی که گرم مزاج  هستند بیشتر می‌شود و از دیدگاه طب سنتی، رعایت اصول حفظ سلامتی در پیشگیری و بهبود این عارضه کمک کننده است.

وی افزود: توصیه می‌شود ساعت ورزش را در ساعات اولیه روز و یا در شب که هوا بهتر است، انتخاب کنید.

تاج الدینی ادامه داد: استفاده از خوردنی‌هایی با طبع سرد و تر مانند هندوانه، آلبالو، گیلاس، کاهو و کدو توصیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی گفت: توصیه می‌شود افراد گرم مزاج به صورت روزانه نوشیدنی‌هایی مثل شربت خاکشیر، تخم ریحان، سکنجبین، آلبالو و زرشک مصرف کنند.

دکتر تاج الدینی ادامه داد: برای رفع عطش و تشنگی ناشی از گرمازدگی توصیه می‌شود از مخلوط لیموترش و آب استفاده کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: هندوانه میوه آبدار و خنک کننده است که اصولاً برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف می‌شود و مورد پسند بسیاری از مردم است. هندوانه طبیعت سرد و تر دارد و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است.

وی ادامه داد: خورشت‌هایی مانند خورشت آلو و کدو بسیار مناسب این فصل هستند.

تاج الدینی گفت: مصرف کاهو و سکنجبین هم به عنوان یک میان وعده خوب به کاهش گرما و رفع عطش در تابستان کمک می‌کند.

دکتر تاج الدینی درباره مواجهه با فرد گرمازده گفت: از آنجا که فرد گرمازده میل زیادی برای خوردن آب یخ دارد، باید وی را تشویق کرد تا به تدریج و آهسته مایعات را بنوشد تا دچار مشکلات گوارشی نشود.

وی ادامه داد: برای فردی که گرمازده شده، حمام گرفتن با دوش آب نسبتا خنک توصیه می‌شود و در صورت عدم امکان حمام گرفتن، پارچه‎ای را با آب خنک نمناک کرده و بر نواحی صورت و بدن فرد بگذارید.

این متخصص طب سنتی گفت: سوپ جو و ماءالشعیر طبی توصیه‌های بسیار خوبی برای افراد گرمازده است و سوپ جو را می‌توانید با سبزیجاتی مانند گشنیز و جعفری تهیه کنید و حتما موقع خوردن از لیموترش هم استفاده کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha