• سه‌شنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1403041913067
  • خبرنگار : 71516

عربی ۲۱: اسرائیلی‌ها به ابوعیبده بیشتر از نتانیاهو اعتماد دارند

عربی ۲۱: اسرائیلی‌ها به ابوعیبده بیشتر از نتانیاهو اعتماد دارند

کارشناسان معتقدند که اظهارات اخیر «ابوعبیده» سخنگوی گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس که همزمان با صحبت‌ها درباره پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس غزه ایراد شد، صحنه نظامی را ترسیم کرد و نشان داد که نیروهای رژیم صهیونیستی از کمبود نیرو و مهمات و خستگی رنج می‌برند و کسی که مذاکرات را ناکام می‌گذارد «بنیامین نتانیاهو» است نه مقاومت فلسطین.

به گزارش ایسنا، «ابوعبیده» سخنگوی گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس در سخنرانی اخیر خود گفت که توانمندی‌های القسام زیاد است و هزاران نفر طی جنگ به عضویت گرفته شده و توانمندی‌های دفاعی برای مقابله با نیروهای اشغالگر تقویت شده است.

وی گفت که ملت فلسطین همچنان در معرض نسل کشی و تجاوزات قرار دارند و طوفان الاقصی آغاز مقاومت در برابر اشغال نبود بلکه انفجاری در برابر جنایت‌های دشمن صهیونیستی بود.

در این راستا «نزال ابوزید» کارشناس امور نظامی و استراتژیک گفت: به نظر می‌رسد که ابوعبیده می‌خواست چندین تصویر از صحنه جنگ ۹ ماه پس از آغاز آن را ارائه و ترسیم کند. تصویر اول مربوط به مقاومت بود. وی اشاره کرد که ۲۴ گردان مقاومت از زمان آغاز عملیات نظامی جنگیده‌اند و روند جذب نیروهای جدید ادامه دارد.

ابوزید به عربی ۲۱ گفت: تصویر دوم مربوط به نیروهای رژیم اشغالگر بود که در اظهارات اخیر «یوآو گالانت» وزیر جنگ اسرائیل منعکس شده است. گالانت اخیرا گفت که ارتش رژیم اشغالگر به ۱۰ هزار نیرو نیاز دارد تا دستاورد مهمی را در نوار غزه محقق کند. همچنین «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش اسرائیل گفت به ۱۵ گردان برای ادامه عملیات نظامی نیاز است.

این تحلیلگر گفت: براساس تحلیل نظامی نیروهای رژیم صهیونیستی از کمبود شدید نیرو و خستگی به خاطر عملیات نظامی رنج می‌برند اما مقاومت منسجم و نیروهای آن در وضعیت خوبی هستند و توانایی ادامه عملیات نظامی را دارند.

وی افزود: ابوعبیده همچنین می‌خواست تصویری را از وضعیت سلاح مقاومت با اشاره به این مساله ترسیم کند که مقاومت سلاح‌هایش را خودش تولید می‌کند و روند تولید و سلاح‌ها و مهمات در وضعیت خوبی است در حالی که رژیم اشغالگر از کمبود مهمات رنج می‌برد. ابوعبیده می‌خواست این اشاره واضح را به رژیم اشغالگر برساند که مقاومت منسجم و قادر به تعامل با عملیات کنونی و ادامه عملیات نظامی است. برای همین وضعیت نظامی کنونی نشان می‌دهد که احتمالا فرصت‌های موفقیت مذاکرات آتش‌بس این بار بیشتر از قبل باشد.

ابوعبیده پیامی را به خانواده‌های اسرای صهیونیست در غزه داد مبنی بر اینکه نتانیاهو با سرنوشت فرزندانشان طوری برخورد می‌کند که گویی بازیچه‌ای در دست او هستند و پیروزی مطلقی که نتانیاهو درباره آن صحبت می‌کند به معنای پیروزی شخصی وی و راضی کردن ضعفای کابینه وی است.

پیام ابوعبیده در زمانی ایراد شد که تل‌آویو شاهد تظاهرات گسترده برای توقف جنگ و معامله تبادل اسرا بین مقاومت فلسطین و رژیم اشغالگر است.

«ایهاب جبارین» متخصص امور رژیم صهیونیستی گفت: ممکن است به نظر برسد که سخنان ابوعبیده حاوی قرائتی از واقعیت یا به طور دقیق‌تر آن چیزی است که اسرائیلی‌ها به آن اعتقاد دارند، اما در اینجا از دهان دشمن برای آنها گفته می‌شود و بنابراین تأثیر بیشتری بر آن‌ها خواهد داشت.

جبارین در گفت‌وگو با عربی ۲۱ گفت: اگر درباره زمان آن صحبت کنیم این اظهارات در بحبوحه یک مرحله از مراحل مذاکرات ایراد شده است که در آن صهیونیست‌ها معتقدند نتانیاهو در حال بازی کردن است و به صورت مکرر اظهاراتی را تکرار و بر موضع سرسختانه خود تاکید می‌کند تا جواب «نه» از دهان جنبش حماس بیرون بیاید و در واقع این کار نتانیاهو چوب لای چرخ گذاشتن است. صهیونیست‌ها این مساله را به خوبی درک می‌کنند و بیشتر از اینکه به اظهارات نتانیاهو اعتماد داشته باشند به اظهارات حماس و ابوعبیده اعتماد دارند و می‌دانند که در دست مردی گرفتار هستند که به دنبال حفظ قدرت خود است.

وی درباره اینکه آیا اظهارات ابوعبیده می‌تواند منجر به تشدید تحرکات صهیونیست‌ها شود یا خیر گفت: تحرکات صهیونیست‌ها به خودی خود شدت گرفته است. این مساله کاملا واضح است. با اینکه که سانسور شدیدی بر سخنرانی ابوعبیده و پیامدهای آن در داخل اراضی اشغالی و انتشار آن در رسانه‌های عبری اعمال می‌شود اما آنچه به دست صهیونیست‌ها می‌رسد دیدگاه آنها را درباره موضع نخست وزیرشان تقویت می‌کند.

اظهارات ابوعبیده همزمان با اخباری درباره پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس ایراد شد اما در مقابل نتانیاهو مجددا تاکید کرد که وی آتش‌بس دائم را نمی‌پذیرد و تنها آتش‌بس موقت را می‌پذیرد تا بعد از آن بتواند جنگ را از سر بگیرد.

ایهاب جبارین گفت: رشته مذاکرات در دست نتانیاهو است و در طول این جنگ این مساله ثابت شده است و حتی این معامله بر اساس میل بنیامین نتانیاهو تکمیل شد. زمانی که بنی گانتس در کابینه بود اختیارات صرفا در دست نتانیاهو بود. به معنای دیگر وقتی نتانیاهو تاکید کرد که باید به جزئیات کوچک توجه کرد این یعنی اگر هیئت موجود در دوحه خواهان تغییر هر بندی شود باید با تل‌آویو تماس بگیرد و منتظر پاسخ بماند.

وی افزود: نتانیاهو خواهان تعلل است. او به این معامله نیاز دارد اما نه الان بلکه در هفت اکتبر. اسرائیل نمی‌تواند تحمل کند که این تاریخ بیاید و حماس همچنان حکومت را در غزه در دست داشته باشد و اسرا همچنان در نوار غزه باشند و ساکنان غلاف غزه همچنان خارج از منازلشان باشند. برای همین وی می‌خواهد این معامله همزمان با این تاریخ باشد.

جبارین درباره اینکه آیا اظهارات ابوعبیده درباره تحرکات فلسطینی‌های داخل اراضی اشغالی پیش‌بینی بود یا واقعیت، گفت: به نظر می‌رسد که این پیش‌بینی بود چرا که کنترل وضعیت این مناطق از هفت اکتبر تاکنون در دست اسرائیل بوده است. اسرائیل قوانین جدی‌تری را اجرا کرده و درباره هیچ تحرکی سهل انگاری نمی‌کند و برای مقابله با این امور در آماده باش قرار دارد. تعامل با داخل را می‌توان گفت در راستای سیاست چماق و هویج است. اقدامات پیش دستانه‌ای که اسرائیل بعد از هفت اکتبر در قبال فلسطینی‌های داخل اراضی اشغالی اتخاذ کرد به نوعی منجر به شکستن این تهدید شد. سرکوب تظاهرات همچنان ادامه دارد و آخرین آن سرکوب تظاهرات در حیفا، سرکوب و پیگرد سندیکای وکلا و همچنین اصحاب رسانه بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha