• یکشنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403050704100
  • خبرنگار : 90057

لنگر انداختن کشتی‌های جنگی روسیه در آب‌های کوبا؛ نمایشی از روابط رو به رشد

لنگر انداختن کشتی‌های جنگی روسیه در آب‌های کوبا؛ نمایشی از روابط رو به رشد

ورود سه کشتی جنگی روسیه به آب‌های کوبا در دومین سفر دریایی در چند ماه اخیر، بازتابی از تعمیق روابط بین روسیه و کوبا است.

به گزارش ایسنا، انتظار می رود گروه دریایی روسیه متشکل از یک کشتی آموزشی، ناوچه گشتی و تانکر سوخت‌رسان، تا ۳۰ ژوئیه( ۹ مرداد) در بندر هاوانا کوبا لنگر انداخته باشند. ورود این گروه دریایی تنها چند هفته پس از ورود یک اسکادران کشتی جنگی روس از جمله زیردریایی قدرتمند هسته‌ای به عنوان بخشی از تمرینات نظامی برنامه‌ریزی شده ماه گذشته صورت گرفته است.

آسوشیتدپرس در این گزارش اعلام کرد: مقام‌های آمریکایی از نزدیک تمرینات نظامی اواسط ژوئن را دنبال کردند و گفتند که این چهار کشتی هیچ تهدید واقعی ایجاد نمی‌کند. در آن زمان، کارشناسان، تور کشتی‌های جنگی در دریای کارائیب را نمایشی نمادین از قدرت در پاسخ به ادامه حمایت ایالات متحده و غرب از اوکراین توصیف کردند.

مقامات دفاعی کوبا ورود کشتی‌های جنگی روسیه را "اقدامی تاریخی" و نمایش "دوستی و همکاری" خواندند. اما هیچ یک از دولت‌ها در مورد هدف این استقرار اخیر توضیح بیشتری ندادند.

کوبا روز شنبه از ناوگان بالتیک با یک سلام توپ استقبال کرد. لنگر انداختن ناوگروه موجی از هیجان را در بین عموم مردم برانگیخته است، به طوری که کوبایی‌ها برای تماشای کشتی‌های جنگی به خیابان‌های بندر آمدند.

روسیه متحد دیرینه ونزوئلا و کوبا است و کشتی‌های جنگی و هواپیماهای آن به طور دوره‌ای به دریای کارائیب حمله کرده و در هاوانا پهلو گرفته‌اند. اگرچه کوبا یک بازیگر کلیدی در سیاست خارجی روسیه نیست، کارشناسان می گویند که روسیه کوبا را - با بندری که کمتر از ۱۰۰ مایل (۱۶۰ کیلومتر) از فلوریدا فاصله دارد - با توجه به نفوذ مداوم آن در بین کشورهای در حال توسعه از نظر استراتژیک مهم می‌داند.

کوبا و روسیه - متحدان جنگ سرد که اکنون هر دو تحت تحریم‌های شدید ایالات متحده هستند - روابط سیاسی و اقتصادی خود را در سال‌های اخیر تقویت کرده‌اند، به‌ویژه زمانی که مسکو قصد دارد حمایت دیپلماتیک از جنگ خود در اوکراین را افزایش دهد و هاوانا به دنبال هر گونه کمک اقتصادی است. کوبا پیوسته از قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد حمله به اوکراین ممتنع کرده و از انتقاد از جنگ مسکو اجتناب کرده است. روسیه حجم قابل توجهی نفت به کوبا فروخته است، کوبا که تحت تحریم اقتصادی واشنگتن با قطعی برق منظم دست و پنجه نرم می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha