محمد کاشفی مدیر گروه حقوق موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، هدف از برگزاری این نشست را تبیین ماهیت دادگاه صلح، فلسفه تاسیس آن و بررسی حدود صلاحیت دادگاه صلح عنوان کرد.
وی جامعه مخاطب این نشست را دانشجویان و جمعی از وکلا و کارآموزان وکالت برشمرد و گفت: این نشست ۲۲ مهرماه از ساعت ۱۵ در محل سالن علامه طباطبایی سازمان جهاددانشگاهی واقع در سهراه ۲۲ بهمن برگزار میشود.
کاشفی افزود: سخنران این نشست دکتر فرهاد کامیابیفر از قضات دادگستری استان هستند.
این مدرس دانشگاه در ادامه با بیان اینکه دادگاه صلح به منظور حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش بین اشخاص حقیقی یا حقوقی خصوصی تشکیل میشود، گفت: هدف اصلی از ایجاد دادگاههای صلح ایجاد سازش بین طرفین است، اما چنانچه سازش ایجاد نشد، قاضی دادگاه صلح مطابق قانون به موضوع رسیدگی کرده و مبادرت به صدور رای میکند.
وی با بیان اینکه ایجاد دادگاه صلح در پی اصلاح قانون شورای حل اختلاف مورد تاکید قرار گرفت، افزود: طبق این قانون در هر حوزه قضایی شهرستان، باید شعبه یا شعبی تحت مدیریت و نظارت رییس آن حوزه قضایی بعنوان دادگاه صلح ایجاد شود.
کاشفی با بیان اینکه حدود صلاحیت دادگاه صلح در رسیدگی به دعاوی در ماده ۱۲ این قانون آمده، گفت: دعاوی مالی تا سقف یک میلیارد ریال در صلاحیت رسیدگی دادگاه صلح است.
انتهای پیام
نظرات