• شنبه / ۵ آبان ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403080502914
  • خبرنگار : 50534

کشاورزان آیش زرد را به آیش سبز تبدیل کنند

کشاورزان آیش زرد را به آیش سبز تبدیل کنند

ایسنا/زنجان کارشناس کشاورزی جهادکشاورزی استان زنجان گفت: با کشت محصولات و حبوبات دیمی، افزایش بهره‌وری در واحد سطح و همچنین حفظ و صیانت از خاک نیز محقق می‌شود.

مهدی رضاپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه سال زراعی گذشته با تولید بیش از ۶۵۰ هزار تن گندم، رکورد تولید این محصول راهبردی در استان شکسته شد، اظهار کرد: توصیه اکیدمان به کشاورزان دیم کار این است که بعد از گندم در زمان آیش از سایر محصولات دیم جهت کاشت استفاده کنند. 

وی با اشاره به اینکه یک زمانی در کاشت‌های دیم و تناوب، مشکل داشتیم و کشاورز بعد از برداشت گندم و جو نمی‌دانست چه کاری بهتر است، ادامه داد: محصولاتی مثل گلرنگ دیم و کاملینا، نخود علوفه‌ای و نخود دیم، می‌توانند در تناوب محصولات دیم مثل گندم وجو عمل کنند. 

کارشناس کشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با تاکید بر اینکه کشاورزان باید آیش زرد را تبدیل به آیش سبز کنند، اظهار کرد: حتما از کارشناسان جهادکشاورزی در این رابطه مشورت گرفته شود، توصیه می‌کنیم عمده‌کاران کلرنگ بکارند، علاوه بر افزایش درآمدزایی این محصول خرید تضمنی دارد.

وی با اشاره به اینکه کاشت گلرنگ خاص و پیچیده نیست و نسبت به آفات و بیماری‌ها مقاومت خوبی دارد، اذعان کرد: در ارقام دیگر این محصول گل نیز به فروش می‌رود اما نکته مهم این است کشت در زمان آیش طبق برآوردهای علمی باعث افزایش ۲۰ درصدی  کشت محصول بعدی یعنی گندم و جو خواهد شد. 

رضاپور با اشاره به اینکه طبق اعلام مدیران ارشد این سازمان تاکنون همزمان با فصل کشت پاییزه بیش از ۱۷ هزار تن کود شیمیایی در بین کشاورزان استان توزیع شده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر شکستن میزان تولید، امسال بیش از ۵۰۰ هزار تن گندم نیز از کشاورزان خریداری شد.

به گزارش ایسنا، سال زراعی گذشته بیش از ۳۱۸ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان زیرکشت گندم رفت و از این میزان، ۱۸ هزار هکتار به صورت کشت آبی و ۳۰۰ هزار هکتار به صورت کشت دیمی است.  

با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، این اراضی زیر کشت محصولات مختلف از جمله گندم، جو، حبوبات، گیاهان علوفه‌ای و نباتات رفته و حمایت‌های ویژه نیز از کشاورزان در زمینه بیمه، تامین بذر و نهاده‌ها و سایر اقدامات ترویجی از کشاورزان انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha