رضا مصباحی در گفتوگو با ایسنا از ۱۰ اقدام برتر در مدیریت شهری ساوه خبر داد و اظهار کرد: جهش پروژهها و برنامههای شهری با مشارکت مردم رویکرد این دوره از مدیریت شهری بوده است و برای تحقق آن از تمامی ظرفیتها استفاده شده است.
وی افزود: تکمیل مسیر رفت کمربندی شرق به عنوان بزرگترین پروژه مدیریت شهری با هزینه ۵۰۰ میلیارد تومان از مهمترین پروژهها با هدف روان سازی ترافیک و کاهش سوانح ترافیکی درون شهری است. سال گذشته ۱۱ نفر بر اثر تردد وسایط نقلیه سنگین درون شهری در ساوه جان خود را از دست دادند که با افتتاح کمربندی شرقی بخش اعظمی از ترددهای وسایط نقلیه سنگین در داخل شهر کاهش خواهد یافت.
وی افزود: احداث ایستگاه آتش نشانی، خرید نردبان ۵۶ متری آتش نشانی، خرید ماشین آلات، تکمیل ساختمان جدید شهرداری با ۱۵ قرارداد پیمانکاری، احداث بوستانهای انار، دانش و ارمغان، آغاز عملیات اجرایی پردیس بانوان، بوستان خطی مسجد جامع و بوستان اکالیپتوس، شکستن رکورد تولید و پخش آسفالت در ۱۰ سال گذشته، احداث فضاهای ورزشی در نقاط مختلف شهر، بازسازی ورزشگاهها، جابجایی ضایعات فروشان غیرمجاز بعد از ۳۰ سال، بخشی از پروژه های مهم مدیریت شهری است.
وی به اجرای طرح مدیریت شهری محله محور اشاره کرد و گفت: مدیریت شهری ساوه را به ۵۲ محله شاخص تقسیم بندی کرده ایم و در دیدارهای مردمی خدمات لازم متناسب با نیازهای شهروندان ارائه میشود.
او با اشاره به ناایمن بودن بازار به دلیل عبور شبکه برق رسانی، تاسیسات و ... گفت: اقدامات لازم برای ایمن سازی بازار باید هر چه سریعتر و با هماهنگی شرکتهای خدماترسان انجام شود و به صورت یک برنامه اصولی، استحکام سازهها و المان سازی در دستور کار قرار گیرد.
شهردار ساوه در ادامه به نیازهای اولویت دار شهروندان ساوجی اشاره کرد و گفت: قطعا هر شهری نیازمند توسعه با مفهوم رشد کمی و کیفی است و شهر ساوه نیز از این مهم مستثنی نیست. باید برای ارتقای جایگاه و هویت این شهر تاریخی متمدن و کهن، دست به نوآوری و انجام کارهای جدید زده و نباید در این شهر که مسجد جامع آن معرف یک شهر هزار ساله است طرحهای کپی برداری شده را اجرا کرد.
وی با تاکید بر اینکه در شهر ساوه باید به موضوعات فرهنگی، اقلیمی، معماری و هویتی بیشتر پرداخته شود، افزود: ساوه به دلیل قرار گرفتن در کریدور مواصلاتی شمال و شرق به غرب و جنوب کشور یک نقش راهبردی در توسعه دارد که باید این نقش تقویت شده و از فرصتهایی که بواسطه این مزیت ایجاد شده استفاده و تهدیدهای احتمالی را نیز با برنامه ریزی به فرصت تبدیل کرد.
مصباحی در ادامه تامین عبور و مرور ایمن و مناسب را یکی از زیرساختهای مورد نیاز برای شهرهایی دانست که نقش شاهراه مواصلاتی داشته و در کریدور قرار دارند و گفت: احداث کمربندیهای در اضلاع مختلف شهر یکی از نیازهای اساسی شهرهایی است که در شاهراه مواصلاتی قرار دارند تا مسافرین و گردشگران بتوانند سفری ایمن و خاطری خوش در مسافرت به این نقاط داشته باشند.
او گفت: برای پروژه کمربندی شرقی ساوه به طول ۸.۵ کیلومتر بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار صرف شده و بیش از ۸۰ درصد آن با تلاش نیروهای شهرداری به انجام رسیده است. این پروژه یکی از مهمترین و حیاتیترین پروژههای عمرانی شهر ساوه است که نقش مهمی در دسترسیها ایفا می کند و در کاهش ترافیک و تصادفات درون شهری موثر خواهد بود.
وی تصریح کرد: بهرهبرداری هرچه زودتر این پروژه میتواند علاوه بر کاهش تصادفات و بار ترافیکی در میادین شهرداری و آزادی و بلوارهای سپاه، سیدجمال و آزادی، آسیب به مبلمان شهری توسط وسائط نقلیه سنگین را کاهش دهد.
شهردار ساوه با بیان اینکه بهرهبرداری کمربندی شرق گامی بلند در جهت توسعه پایدار شهری است، افزود: تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه یک مطالبه عمومی است که سال ها خواسته به حق شهروندان ساوجی بود. فقدان کمربندی و حجم ترافیک عبوری، ترکیب ترافیک سبک و سنگین، تاکنون موجب تصادفات و خسارات مالی و روحی فراوان برای شهر و شهروندان شده است.
وی با بیان اینکه جلوگیری از ورود وسایل نقلیه سنگین به شهر از مطالبات قدیمی و به حق مردم است، افزود: عبور این وسایل از مسیر مرکزی شهر باعث شده هر ساله مبالغ زیادی هزینه آسفالت و مبلمان شهر شود که این امر سبب شده است که شهرداری بودجه و اعتباراتی که باید به موضوعات دیگر اختصاص بدهد را صرف بازسازی این مسیر کند.
وی بیان کرد: از طرفی باید سازوکاری فراهم شود که مسافران و گردشگرانی که از شهر ساوه عبور میکنند در توقفهای چند ساعته یا چند روزه از اماکن گردشگری بازدید کرده و بتوانند سوغات این شهر را به راحتی تهیه کنند.
وی با اشاره به مجاورت ساوه با پایتخت و کلانشهرهایی نظیر قم، همدان، اراک و ... گفت: ساوه در مرکز هندسی چند شهر بزرگ کشور قرار گرفته و این مزیتی برای تبدیل آن به یک مقصد گردشگری است که باید با تامین زیرساختها و فراهم کردن خدمات رفاهی از آن بهره برداری کرد.
مصباحی با اشاره به مواجه بودن ساوه با تنش آبی گفت: کمبود منابع آبی در این شهر تامین برخی زیرساختها را با مشکل مواجه کرده است. زیرساختهای این شهر متناسب با جمعیت آن نیست و در حوزه مدیریت شهری کمبودهایی وجود دارد.
وی افزود: ساوه در حوزه بازآفرینی، احیای سکونتگاههای غیررسمی و نقاط حاشیه ای با مشکلات جدی مواجه است که لازم است تمامی دستگاه های اجرایی مشارکت کنند تا بتوان این معضل را برطرف کرد و خدمات مدیریت شهری کیفی شود.
وی با اشاره به محدودیت منابع مالی شهرداری گفت: به دلیل محدودیت در منابع مالی مدیریت شهری باید از ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز برای اجرای پروژههای شاخص و حیاتی بزرگ عمرانی استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات