• سه‌شنبه / ۲۹ مهر ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99072921298
  • خبرنگار : 71477

اندونزی درخواست آمریکا برای میزبانی از هواپیماهای جاسوسی و شناسایی‌اش را رد کرد

اندونزی درخواست آمریکا برای میزبانی از هواپیماهای جاسوسی و شناسایی‌اش را رد کرد

چهار مقام ارشد اندونزیایی اعلام کردند، اندونزی امسال پیشنهاد واشنگتن را برای آنکه اجازه دهد هواپیماهای شناسایی بوئینگ پی-۸ پوسایدون آمریکا در این کشور فرود آیند و سوخت‌گیری مجدد انجام دهند، رد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این مقامات آگاه اندونزیایی گفتند: پیش از آنکه جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی این درخواست واشنگتن را رد کند، مقامات آمریکایی در ژوئیه و اوت چندین بار این پیشنهاد را به وزرای دفاع و خارجه اندونزی مطرح کردند.

این در حالی است که نمایندگان رئیس جمهور و وزیر دفاع اندونزی، دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا و سفارت آمریکا در جاکارتا هنوز در این رابطه هیچ اظهارنظری نکرده‌اند. نمایندگان وزارت دفاع و وزیر امور خارجه اندونزی نیز از اظهارنظر در رابطه با این موضوع امتناع کردند.

چهار مقام مذکور گفتند: این پیشنهاد که در بحبوحه تشدید رقابت‌ها میان آمریکا و چین برای نفوذ در جنوب شرق آسیا مطرح شده، دولت اندونزی را غافلگیر کرد چرا که اندونزی یک سیاست دیرینه دال بر سیاست خارجه بی‌طرفانه دارد. اندونزی هرگز اجازه نداده ارتش‌های خارجی در این کشور عملیات انجام دهند.

هواپیمای پی-8 نقش مهمی در حفظ نظارت بر فعالیت‌های نظامی چین در دریای چین جنوبی ایفا می کند؛ دریایی که پکن بر بخش اعظم آن ادعای مالکیت دارد. ویتنام، مالزی، فیلیپین و برونئی نیز ادعاهای مالکیت بر این آب‌های غنی دارند.

اندونزی یکی از مدعیان رسمی مالکیت بر این راه‌آبی مهم و استراتژیک نیست اما بخشی از دریای چین جنوبی را جزء خاک خود می‌داند. اندونزی بارها کشتی های گارد ساحلی و قابق‌های ماهیگیری چینی را از منطقه‌ای که پکن بر آن ادعای مالکیت تاریخی دارد، دفع کرده است.

رتنو مرسودی، وزیر امور خارجه اندونزی به خبرگزاری رویترز گفت: اما اندونزی روابط تجاری و سرمایه‌گذاری رو به روشدی با چین دارد. این کشور نمی‌خواهد در این درگیری طرف کشور خاصی را بگیرد و افزایش تنش‌ها میان چین و آمریکا و همچنین نظامی شدن دریای چین جنوبی هشداری برای جاکارتا بوده است.

وی در جریان مصاحبه‌ای در اوایل سپتامبر گفته بود: ما نمی خواهیم وسط این رقابت گیر کنیم. اندونزی می خواهد به همه نشان دهد که آماده است شریک آنها باشد.

علی‌رغم همبستگی استراتژیک میان آمریکا و کشورهای جنوب شرق آسیا در سرکوب جاه‌طلبی‌های قلمرویی چین، دینو پاتی، سفیر سابق اندونزی در آمریکا گفت: سیاست ضد چینی بسیار تهاجمی آمریکا اندونزی و منطقه را عصبانی کرده است.

وی افزود: ما نمی‌خواهیم درگیر یک کمپین ضد چینی شویم. قطعا ما استقلال‌مان را حفظ می‌کنیم اما مشارکت اقتصادی عمیق‌تری وجود دارد و چین در حال حاضر تاثیرگذارترین کشور در جهان برای اندونزی محسوب می‌شود.

تحلیل‌گران نظامی گفتند، آمریکا اخیرا از پایگاه‌های نظامی در سنگاپور، فیلیپین و مالزی برای عملیات هواپیماهای شناسایی پی-8 بر فراز دریای چین جنوبی استفاده کرده است.

چین امسال فعالیت‌های نظامی خود را افزایش داده در حالی که آمریکا میزان عملیات‌های دریانوردی، استقرار زیردریایی‌ها و پروازهای نظارتی و شناسایی را افزایش داده است.

بوئینگ پی-۸ پوسایدون یک هواپیمای نظامی با کاربری گشت دریایی، شناسایی، اخطار هوایی و پشتیبانی جنگ الکترونیک است که توسط نیروی دریایی آمریکا به‌کار گرفته می‌شود. نام این هواپیما از "خدای دریا" الهام گرفته شده‌است.

هواپیمای پی-8 با رادار پیشرفته‌، دوربین های شناسایی قوی و سنسورهای آکوستیکش دست‌کم شش سال است که از جزایر در دریای چین جنوبی نقشه‌برداری می‌کند.

این هواپیماها هنگامی که موشک حمل می‌کنند می‌توانند کشتی‌ها و زیردریایی‌ها را از فاصله بسیار دور شناسایی کند و آنها را هدف بگیرند. این هواپیماها همچنین سیستم ارتباطی دارند که به انها اجازه می‌دهد پهپادها را کنترل کنند.   

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۹ ۱۸:۳۲

این است تفاوت کشور ها : سنگاپور پذیرفت بجای خرید از روسیه , از امریکا و متحدانش سلاح و بالگرد بخره . اندونزی اما قرارداد تسلیحات با روسیه را ادامه داد . سنگاپور پذیرفت امریکا در خاکش پایگاه بزنه و فعالیت های چین را رصد و جاسوسی کنه . اندونزی 3 بار درخواست مقامات امریکایی را رد کرد و گفت اجازه جاسوسی چین از خاکمان را نمی دهیم . وقتی هر دو کشور درخواست خرید جنگنده فوق پیشرفته اف 35 را دادند امریکا به سنگاپور فروخت اما محل حتی به اندونزی نگذاشت .