• سه‌شنبه / ۲۹ مهر ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99072921326
  • منبع : اتاق بازرگانی اصفهان

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه:

سهم ایران در تجارت با ترکیه ناچیز است

سهم ایران در تجارت با ترکیه ناچیز است

ایسنا/اصفهان رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه گفت: با توجه به موقعیت استراتژیک ترکیه، تقریبا راه دیگری برای ارتباط با دنیا غیر از ترکیه وجود ندارد؛ اما سهم ایران در میزان صادرات و واردات این کشور بسیار ناچیز و کمتر از سهم بالقوه ایران در این خصوص است.

مهرداد سعادت دهقان در نشست بررسی فرصت های توسعه تعاملات و ارتباطات اصفهان و ترکیه که به صورت مجازی در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: در اوضاع بحرانی ناشی از گسترش ویروس کرونا در جهان، فشار و درخواست بخش خصوصی موجب باز شدن راه های ارتباطی بین ایران و ترکیه شد و هم اکنون محدودیتی به منظور ترانزیت کالاهای ایرانی از طریق خاک ترکیه وجود ندارد و حمل یکسره زمینی و ریلی به روال عادی بازگشته است.

وی در پاسخ به سؤالی در مورد حمل خرده بار نیز، گفت: در حال حاضر اجازه بارگیری کالاهای متعدد وجود ندارد که این امر با توجه به بخشنامه گمرکات ایران  و برگرفته از قوانین بین المللی در زمینه گمرک است.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه افزود: صرف نظر از طرف معامله، باید بازرگانان ایرانی، اخلاق تجاری را سرلوحه کار خور قرار دهند و همچنین، ضروری است که محدودیت های پیش بینی نشده همانند ممنوعیت ورود یا خروج یک شبه برخی از کالاها را که به ورشکستگی تعداد زیادی شرکت منجر می شود، از فضای حاکم بر تجارت ایران حذف کنیم.

دبیرکل اتاق مشترک ایران- ترکیه نیز در این نشست با بیان اینکه موقعیت های زیادی به منظور گسترش روابط تجاری بین ایران و ترکیه وجود دارد، به صادرات سنگ های ساختمانی، فلزات گرانبها و گردشگری اشاره و تاکید کرد: باوجودی که استان اصفهان در زمینه صنعت، صنایع دستی و توریسم دارای رتبه بالایی در کل کشور و درحقیقت، یک استان منحصر به فرد و ویژه است؛ اما با توجه به عملکرد ضعیف ایران در معرفی این امکانات تجاری در سطح بین المللی، در این حوزه ها موفقیت تجاری چندانی نداشته ایم.

آرین مهدی زاده، ایجاد فروشگاه های صنایع دستی ایران در ترکیه به صورت آنلاین و فیزیکی و برقراری ارتباطات موثر با شرکت های ترکیه ای به عنوان نمایندگی در این خصوص، همچنین استفاده از شرکت های استارتاپی را  از اقدامات راهگشا در تعاملات دو کشور دانست.

به گزارش ایسنا، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه بر ضرورت تمرکز بیشتر بر ارتباطات گسترده بین کشورهای همسایه در شرایط کنونی تاکید کرد و افزود: با توجه به وجود سابقه تفاهم نامه همکاری بین ایران و ترکیه، ضروری است که گام های اجرایی در این زمینه برداشته شود.

مسعود گلشیرازی گفت: اصفهان دومین قطب اقتصادی کشور و قطب تولید فولاد ایران بوده و تولید محصولات پتروشیمی، سنگ های تزیینی، قطعات خودرو و نساجی از محورهای اصلی صنعت این استان است.

دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان تصریح کرد: اتاق بازرگانی اصفهان با ایجاد میزهای تجاری با کشورهای دوست و همسایه، نقش تسهیل کنندگی این روابط را مورد توجه ویژه قرار داده است.

فرشته امینی، نایب رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به ضرورت گسترش و تعمیق روابط تجاری ایران در سطح بین الملل، یکی از ملزومات توسعه روابط تجاری را زمینه سازی این ارتباطات با کشورهای همسایه دانست و از اعلام آمادگی اتاق بازرگانی اصفهان برای هرگونه همکاری در این زمینه خبر داد.

دبیر اقتصادی سفارت ترکیه در تهران نیز در گسترش روابط تجاری با ایران و بالاخص با استان اصفهان اعلام آمادگی کرد. 

عبداله اوسکای، به روز کردن و تجدید نظر در لیست کالاها و تعرفه ها با توجه به مقتضیات و پتانسیل بازار تجاری بین ایران و ترکیه را ضروری دانست.

وی افزود: ترکیه مایل به گسترش روابط تجاری، بازنگری در موافقتنامه تعرفه ترجیحی و لیست کالاهای مشمول تعرفه ترجیحی است و امیدواریم که سازمان توسعه تجارت ایران با پشتیبانی اتاق های بازرگانی، اقدامات لازم را پیگیری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha