• چهارشنبه / ۵ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1400030503591
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

نشانگر تغذیه ای بر روی محصولات غذایی چه می گوید؟

نشانگر تغذیه ای بر روی محصولات غذایی چه می گوید؟

ایسنا/آذربایجان غربی کارشناس مسئول مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ارومیه گفت: نشانگر تغذیه ای بر روی محصولات غذایی توسط مصرف کنندگان مورد توجه قرار گیرد.

مریم فاخرنیا در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اهمیت توجه به نشانگر تغذیه ای بر روی محصولات غذایی افزود: نشانگر رنگی تغذیه ای در واقع یک چراغ راهنما برای مصرف کننده است. آمار بالای مبتلایان به دیابت و بیماری های قلبی و عروقی و عوارض جبران ناپذیر این بیماری ها آگاه سازی مردم را می طلبد لذا سازمان غذا و دارو در راستای احقاق این حق طرح نشانگر رنگی تغذیه ای را تدوین و عملیاتی کرده است.

وی با بیان اینکه در این طرح اطلاعات مفیدی به صورت شفاف و قابل درک در اختیار مصر ف کننده قرار می گیرد، ادامه داد: این چراغ راهنما از سه رنگ سبز –زرد-قرمز تشکیل شده است . رنگ سبز به معنای کم بوده و ما را به یک انتخاب سالم هدایت می کند-رنگ زرد به معنای متوسط و ما را به یک انتخاب نسبتا خوب راهنمایی می کند – رنگ قرمزبه معنای زیاد است و انتخاب این مواد غذایی در افراد باید با احتیاط صورت گیرد.

این کارشناس مسئول مواد غذایی با اشاره به پنج فاکتور مطرح شده در نشانگر رنگی تغذیه ای خاطر نشان کرد: با درج طرح نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی مصرف کننده از مقدار انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدچرب ترانس مطلع می شود.

وی با اشاره به فاکتور انرژی و قند اظهار کرد: اولین فاکتور در این جدول انرژی است افرادی که دارای اضافه وزن می باشند می توانند با تنظیم دریافت کالری روزانه به حفظ وزن بدن خود کمک کنند. دریافت بالای قندهای ساده علاوه بر دریافت بالای انژری و خطر اضافه وزن و باعث افزایش سریع قند خون  می شود.

فاخرنیا بااشاره به فاکتور چربی گفت: چربی ها در مقابل دیگر درشت مغذی ها یعنی کربوهیدارت ها و پروتئین ها دارای انرژی بیشتری هستند هر یک گرم چربی ۹ کیلو کالری انرژی و یک قاشق غذا خوری ۴۵ کیلو کالری انرژی دارد، بنابراین استفاده از مواد غذایی با نشانگر رنگی قرمز در مورد میزان چربی بالا باعث افزایش خطر ابتلا به چاقی و بیماری های قلبی و عروقی می شود.

کارشناس مسئول مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با بیان اینکه چهارمین فاکتور در این جدول نمک است، یادآورشد: با مدیریت هوشمندانه مصرف  آن می توان به کنترل فشارخون در بیماران کمک کند.

وی در خصوص اسیدهای چرب ترانس نیز تصریح کرد:فرایند هیدروژناسیون در روغن ها باعث به وجود آمدن دو شکل فضایی در اسیدهای چرب به فرم های سیس و ترانس می شود که مصرف چربی های ترانس خطر ابتلا به بیماری های قلبی و انواع سرطان ها را افزایش می دهد و باعث بالا رفتن سطح چربی خون نامطلوب و کاهش سطح چربی خون مطلوب  می شود. لذا افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی باید احتیاط بیشتری در زمینه مصرف مواد غذایی دارای اسید چرب ترانس داشته باشند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha